Spalme všechny svaté knihy

Bůh je pouze jeden. Jedinný a jedinečný. Je pouze jeden pro všechny bez vyjímky. Bez rozdilu rasy, práce, majetku, náboženství atd. Je jen jeden.

K tomuto cíli člověk směřuje. Tam musí přijít. Žádné náboženství nemůže zvítězit. Žádné náboźenství nemůže tvrdit, že jedině jeho vize je jediná správná. Bůh je o hledání. Ztráty a nálezy.  Člověk to ví. Ví to od počátku. Přesto se navzájem zabíjíme s tvrzenîm, že Můj Bůh je ten nej.

Ego. Ego člověka. Nadutost. Pýcha. To není hrdost. To je pýcha. Tvrdit, že ten můj Bůh je ten jedinečný a tudíž správný. Je třeba spálit všechny ty prý svaté knihy. Jen tak se člověk pohne dál. 

Přijde nový Spasitel. Všichni to víme. A čekáme ho. Může to být i źena. Vždyť je to jedno. Přijde a řekne nám tu informaci. Bůh je jeden. Pro všechny. Zahoďme staré cesty. Nabízím vám novou cestu. Staré cesty jsou její součástí. Zapomeňte na vše, co vás naučili. Bůh je jednota. Všeho se vším. Všech se všemi. Pokud se budete zabíjet v mém jménu, sami skončíte v pekle. Nedojdete království Mého. Klidu. Míru. 

Zapomeňte na tradice. Každá tradice je v okamžiku vzniku nová. A tudíž lpění na minulosti je cesta do pekla. Z něho není úniku. Sám člověk si ho připravuje. Pokud nezmění sám sebe, budou války. Za to Bůh nemůže. Je to rozhodnutí člověka.

Změna je vždycky těžká. Ale je nutná. Pro budoucnost člověka. Tam není Křesťanství. Islám. Judaismus. Budhismus. Atd. Tam je jen ON. Jeden. Jedinný. Jedinečný. Pro všechny. Pro každého. Pro celek. Pro jedinotlivce. 

Všechny stávajícî náboženství se tomu brání. Přijdou totiž o své peníze. O svou moc. Lidé se vrátí zpět na počátek. A na počátku byl jen ON. Jeden. 

Jeden Vesmír. Jeden Bůh. Je to vývoj. Cesta poznání. Člověk to ví. Ale brání se tomu. Nechce si to připustit. Ale vrátí se zpět k Jednomu. Teď je člověk rozdělen. Ale z Jednoho jsme vzešli, Jedno jsme, a do Jednoho se vrátíme. Není jiná volba ani cesta.

Přeji krásnou cestu. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Šimík | pátek 27.12.2019 13:40 | karma článku: 9,76 | přečteno: 349x
  • Další články autora

Petr Šimík

Hrdost nebo pýcha

30.1.2020 v 18:45 | Karma: 0

Petr Šimík

Dějiny lidstva

27.1.2020 v 11:21 | Karma: 14,61

Petr Šimík

O antisemitismu

22.1.2020 v 15:54 | Karma: 11,85