Jsem mučedník. A jsem i terorista.

Ten, kdo je pro nás mučedník, je pro druhé terorista. A ten, kdo je pro nás terorista, je pro ty druhé mučedník. Zamyslete se nad tím a uzříte, že žádné posvěcené násilí nic neřeší.

Tak se nám USA zase předvedly. Zabili íránského vrchního velitele. A svět se opět rychle vrátí do období sebevražedných atentátů. Můžu se samozřejmě ptát, proč zrovna teď? A dám si jednoduchou odpověď:,, USA a hlavně jejich prezident se zase chtěl předvést. Zvlášť v době, kdy mu hrozí řízení o odvolání z funkce a blíží se další prezidentské volby ''.

USA se nám opět předvedly jako velký bojovník za svobodu člověka, demokracii, a jiné podobné kecy. Že se za vším musí hledat peníze je jasné. A také opětovná ukázka amerického egoismu. Jen USA vědí, co je správné. A všichni se jim musí podřídit. 

Ale, kdo jsou to američané? Vždyť sami tzv.američané jsou potomci nás evropanů, bílého člověka. Člověka, který ničí vše na co přijde. Zeptala se snad bílá vládnoucí ekipa původních obyvatel, indiánů, které bílý člověk vystřílel, zda s tím souhlasí? Určitě ne.

To, co mi vyhovuje, je mučednictví. To, co mi nevyhovuje, je terorismus. Tak ke vlastnímu obyvatelstvu mluví všechny vlády světa. A tak dlouho jim to opakuje, až tomu uvěří a jdou spáchat sebevražedný atentát. Sice se nám nelíbí, když to u nás spáchá islamista, ale sami se u nich v jejich vlastní zemi chováme úplně stejně. Jako teroristi. Ne jako mučedníci. A teď nebudu rozebírat náboženský terorismus.

Jestliže hlásám Základní listinu práv a svobod, tak sám musím nechat věcem volný průběh. Cožpak to v USA takhle funguje? Určitě ne. Bílá vládnoucí skupina si vše podřídila. Takže může tam vládnout skutečná svoboda pro všechny, když jste zajatec předpojatosti? 

Světové velmoci hlavně  USA, Rusko, Čína bojují, každý po svém o světovou nadvládu. A nadřazenost jednoho nad druhým. A ostatní jim jen sekundují a tiše a s pocitem strachu čekají, co která země provede. Protože  odplata vždycky přijde. A následky budou tvrdé. A zas budeme volat, zničme terorismus. A zničme státy a organizace, které ho podporují. Ale, kdo začal? Kdo je púvodcem? Vždyť už to sami nevíme. Vidíme v některých rodinných válkách, kde se oplatňuje právo Vendety. Už taky sami neví, kdy to začalo a kdo to začal. V podstatě se to stalo zvykem, tradicí. A odvolávájí se na čest. Jak pošetilé.

Každý z nás je v podstatě mučedník i terorista. Pokud bychom se podívali sami do sebe až na dno, tak bychom to uviděli. Jenže cesta dovnitř je hodně bolestivá. Jenže bez bolesti to nejde. Musíme se vzdát všeho, abychom vše získali.

Jenže člověk raději kouká ze svého těla ven. A svými orgány vnímá vnéjší svět. Svět, který není ani dobrý ani špatný. Svět jen je. To jen člověk sám sobě říká tohle ano, tohle ne. A následně své okolí rozliší na dobro a zlo. Na mučedníky a na teroristy.

A to je špatně. Pokud já sám jsem mučedník i terorista, jak můžu ty ostatní označit nálepkou:,,Ty jsi mučedník. A ty jsi terorista''.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Šimík | pátek 3.1.2020 16:10 | karma článku: 14,82 | přečteno: 358x
  • Další články autora

Petr Šimík

Hrdost nebo pýcha

30.1.2020 v 18:45 | Karma: 0

Petr Šimík

Dějiny lidstva

27.1.2020 v 11:21 | Karma: 14,61

Petr Šimík

O antisemitismu

22.1.2020 v 15:54 | Karma: 11,85