Jaký byl? a Jaký bude?

Ani dobrý. Ani zlý. To platí o tom končícím i o tom nastávajícím. O čem to mluvím? Vždyť to víme. Rok letošní a rok příští.

Něco přijde, něco odejde. Vždy se něco nového narodí, žije a zemře. A v každou chvíli existence vedle sebe žijí tři formy a způsoby života:

První: To, co zemře. Něco definitivně zemře a skončí v propadlišti dějin. Je jedno zda je připraveno na odchod. Přišel čas a nic a nikdo tomu nezabrání.

Druhé:  To, co umírá. To Něco ví, že se přiblížil čas jeho odchodu. Ale pořád se tomu odchodu zuby nechty brání. Nechce odejít. Ještě chce žít a dokazovat, že ještě má co říci. Že jeho idee jsou ty jediné správné. A ty novoty? Nebrat. Oni tomu nerozumí.

Třetí: To, ce se rodí. Něco nového. Nový život, nově viděný Vesmír. Naše planeta. Lidstvo. Soužití všeho se vším v souladu a v jednotě. 

A tak vedle sebe v každém okamžiku žije Minulost, Přítomnost a Budoucnost. A svádí neustálý existenční souboj. Souboj té Své Pravdy.  Ale může někdo tvrdit: ,, Já mám pravdu? Jen moje slova jsou Pravdivá?'' Nemůže. Každý člověk může říci Svá Slova, která prohlásí za Pravdu. A pak jde pouze o to, jak velkou část populace přesvědčí či přinutí k víře, že Jeho Slova jsou Jedinou Pravdou. A tudíž ON je ten Vyvolený.  

O tom je Život. Existence. Člověk sám si vybírá a sám si volí. A když se rozhodne a zvolí, nemůže to svádět na nikoho jiného. Udělal jsem to kvůli někomu. To je špatně. Pořád mluvíme o osobní zodpovědnosti, ale když to máme dokázat, tak se za někoho schováme. Ať to udělá ON. ON za to může. Vždyť JÁ to vlastně nechtěl.

Slavili jsme 30 let od Listopadu 1989. A opět jsme se dohadovali o tehdejší pravdě, o událostech, opět se nám dostalo různých konspiračních teoriích. A kde hledat odpověď?

Já to vidím v tom hlavním sloganu tehdejší doby:,,Kdo, když ne MY?'' Tohle jsme volali a byli jsme schováni v davu. A za ten dav se schováváme pořád.

Co kdyby ten slogan zněl:,, Kdo, když ne JÁ!!!!'' A tak se i chovat v následujícím období. Jedinec jako součást Rodiny. Rodu. Národa. Lidstva. Jedinec je součástí Celku. O tom je existence.

A tak Všem přeji ................................

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Šimík | úterý 31.12.2019 10:42 | karma článku: 4,30 | přečteno: 76x
  • Další články autora

Petr Šimík

Hrdost nebo pýcha

30.1.2020 v 18:45 | Karma: 0

Petr Šimík

Dějiny lidstva

27.1.2020 v 11:21 | Karma: 14,61

Petr Šimík

O antisemitismu

22.1.2020 v 15:54 | Karma: 11,85