Spojené balírny Falco a já

Stručný průvodce balením ve dvou.

No nejsem k sežrání? A co teprve muj páníček!Foto autor

Tato zdánlivě podivná kombinace platí pouze pro konfiguraci páníček a pes. Pes, jak dobře známo, je sociální faktor jako Everest. Pořiďte si psa, vyjděte ven a cizí lidé se na vás budou vrhat připraveni vypovědět svůj životní příběh, pozvat vás na panáka, půjčit vám peníze atd. Chlupatá koule u vašich nohou rozněžní a rozpitvoří většinu dospělé populace včetně něžného pohlaví. Lépe než ekvivalentní dítě. Navíc muž s dítětem není v dnešní genderově pokročilé době příliš zajímavý a hlavně dostatečně archetypální. Kdežto muž se psem evokuje archetypy jako lovec, zachránce, dobrodruh apod.

Chlupatý plyšáček

Výchozí situace: slečna se rozněžní nad chlupatou koulí. "Chcete si ho pohladit?" Zní váš dotaz. Slečna většinou chce, takže je pouze nutné psa zpacifikovat do mazlící polohy a nenuceně pokračovat v hovoru a v duchu si postesknout nad tím, že nejste psíkovo siamské dvojče, a tudíž z toho drbání za ušima a na bříšku nic nemáte.

Hop na slečnu

Výchozí situace: pokročilejší varianta "chlupatého plyšáčka". Někdy se slečna sama vrhá na chlupáče. Chlupáč reaguje stejně. Je-li pes "skokan" stačí se nenápadně přiblížit k vyvolené a povolit vodítko. Pouze je nutné zvážit možná rizika: roztržené silonky nebo kožený kabát, vydrápaná oka ze svetru... Vyšší riziko rozzuření slečny, a tedy neúspěchu, nezvládnete-li psa.

Zapletení vodítek

Výchozí situace: vy máte psa na vodítku, ona má psa na vodítku, tedy vhodné v případě psovodkyně. Sami se můžete rozhodout, zda se s ní zapletete či nikoli. Pozor pouze v případě, že psovodkyně vede agresivního psa. Při vzájemném očuchávání můžete nenápadně napomoci nasměrováním psa zapletení jejich vodítek a přitom se tvářit nebo tvrdit, že se tomu snažíte zabránit. V 99% případů psi sami zapletou vodítka požadovaným způsobem. Při jejich rozplétání je dost času na příjemnou konverzaci nemluvě o bonusu v podobě letmých doteků rukou při uvolňování vodítek nebo rozevírání čelistí psa svírajícího vodítko psovodkyně.

Samozřejmě existuje řada balících variant vycházejících z těchto tří základních, ale nejlepší jsou stejně neplánované situace, které přinese procházka sama a nakonec i fakt, že vašemu psovi je jedno, jestli začne balit slečnu, důchodkyni nebo terminátora z posilovny. Pes je prostě kámoš a misionář dobré nálady a přátelství napříč pohlavími, barvami pleti, vyznáními a zřejmě prostě vším.  

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jenda Šilhavý | pondělí 6.4.2009 10:11 | karma článku: 14,71 | přečteno: 1129x
  • Další články autora

Jenda Šilhavý

Žiju v polychlaporii

9.1.2024 v 9:09 | Karma: 15,75

Jenda Šilhavý

Automobilism jest debilism

29.8.2022 v 7:07 | Karma: 12,18