Krtek- ne, promiňte: Soukalová a kalhotky

Upravme nejprve název předmětného předmětu kalhotky tak, aby nevzbuzoval nějaké laciné, lascivní nebo obšournické vášně. Navrhuji spodní (to je jasné) spodní (spodní díl) prádlo. Dále jen SSP („esespéčko“).

SSP

V tomto odborném článku (upozorňuji předem čtenáře, že tento text obsahuje mnoho cizích slov, aby se občané s nižší erudicí necítili zaskočeni odbornými termíny a mými dialektickými [v původním slova smyslu] vývody) se budeme věnovat absenci zisku bronzové medaile biatlonistkou Soukalovou z důvodu problému s esespéčkem. Všechna média to pojala lehce bulvárně jako rajcovní příhodu. Ale nikdo se nevěnoval skutečnému problému, který zapříčinil neakvizici medaile. Nikdo nevyvodil důsledky ze špatně nadesignované kolekce sportovního oblečení. Tady by se měly gilotinovat hlavy!

Jak všichni dobře víme, systém oblečení se chová jako emergentní. Tzn. že není prostým součtem vlastností jednotlivých prvků oblečení (fusekle, spodní spodní prádlo, spodní horní prádlo [oboje samozřejmě funkční], kombinéza, rukavice, čepice atd.), ale že v průběhu času se objeví vlastnost (většinou samozřejmě problém), kterou nebylo možné na začátku činnosti systému předvídat. A to je právě zařezávání esespéčka. Je zcela zásadní chybou celého realizačního týmu, myslet si, že nějaká závodnice by v takto diskomfortním módu doběhla do cíle s vidinou medaile a teprve za cílovou čarou spadla a začala se svíjet s esespéčkem zařízlým mezi půlkami. Za to nestojí žádná medaile! Není ani možné představit si, jak navrhoval jakýsi známý vtipálek, aby naše závodnice běžela oblečená tzv. „naostro“, protože průsvitnost bílých materiálů je dostatečně známa. Tuto poloviční či tzv. kombinézovou Freikörperkulturu snad provozovali bývalí běžci NDR, ale po cudnějších českých děvčatech nemůže být vyžadována. Kardinální chybou tedy je, že nebyla ověřena funkčnost esespéčka a toto, místo aby přinášelo funkční komfort a slast, přinášelo funkční diskomfort a strast. A při jeho adjustaci docházelo k nabírání časové ztráty. Kdo z toho pro sebe vyvodí osobní důsledky?

Tolik tedy k esespéčku běžkyně Soukalové.

Autor: Jenda Šilhavý | čtvrtek 13.2.2014 14:14 | karma článku: 14,03 | přečteno: 1824x
  • Další články autora

Jenda Šilhavý

Žiju v polychlaporii

9.1.2024 v 9:09 | Karma: 15,75

Jenda Šilhavý

Automobilism jest debilism

29.8.2022 v 7:07 | Karma: 12,18