Co je to za tekutinu?

Dva litry za pouhé 3,90 Kč !!! Co je to za poživatelnou tekutinu prodávanou v nejmenovaném řetězci? Údajně se jedná o nápoj "colového" typu. S cenou 1,95 Kč za litr tekutiny se pravděpodobně jedná o nejlevnější balenou pitnou kapalinu na světě.

Tak tohle vypila Ing. Závodská! Proč jen nezůstala u toho čaje!Foto autor

Vzhledem k tomu, že nejlevnější balená voda lze pořídit za cca 3 Kč za litr, je otázkou jakou vlastně kapalinu obsahuje tento nápoj "colového" typu. A proč je tak levná? Asi proto, aby ji vypilo co nejvíce lidí. Ale proč? Podle štítku výrobce nápoj obsahuje: vodu, oxid uhličitý, ochucující složku, kyselinu fosforečnou, kofein, náhradní sladidla a benzoát sodný.

Jak je možné, že takto namixovaná tekutina plná aditiv je levnější než nejlevnější voda? Na to jsme se zeptali Ing. Heleny Závodské, ředitelky firmy Aquahyg. Díky moderním komunikačním technologiím jsme uskutečnili videotelefonní rozhovor a já tak nemusel za Ing. Závodskou někam klopýtat v těchto téměř antarktických mrazech. Sedím u svého PC a popíjím zelený čaj Fénixovy oči (světle zelené, mladé, podlouhlé lístky, pečlivě svinuté do tvarů očí o velikosti hrachu. Kvalitní list, mnoho tipsů. Vůně je sladká, květinová, trávová až ovocně kovová. Zpracování, ruční pečlivé). Ing. Závodská sedí ve své kanceláři a popíjí zelený Rooibos s mátou. Je to sympatická mladá žena a je hodně podobná Isle Fisherové. Sakra - kdybych to věděl, byl bych za ní rád doklopýtal. Ale to jen tak na úvod. Život je krásný a práce novináře také.
"Tak jak dopadla ta cola, paní inženýrko?"
"Testovali jsme jednu láhev na základě vašeho požadavku a výsledky jsou překvapivé. Zdá se, že to prostě není voda. Přísady plus mínus souhlasí a pomocí membránové separace využívající nanotechnologii lze veškerá aditiva odseparovat a dále komerčně využít."
"Jestli to dobře chápu, tahle "cola" může sloužit jako surovinový zdroj?"
"Ano, přesně tak. Ale po separaci nám zůstane čirá tekutina bez chuti, barvy a zápachu-"
"Destilovaná voda?"
"No to právě ne. A to je na celé té lahvi také nejzajímavější. Není to voda. Je to jakási kapalina připomínající vodu a mající obdobné složení, ale - a teď se prosím nesmějte - vykazující určité známky inteligence!"
"Děláte si srandu!?"
"No to si bohužel nedělám! Ta kapalina se nám po separaci pokusila utéci, převrhla kádinku a soudržně jako rtuť si to hnala ke dveřím. Kolega po ní skočil s hadrem, ale nepodařilo se mu ji chytit. Jenže průšvih je, že vy jste nám dodal láhve dvě. A my jsme tu druhou láhev během pokusů vypili!"
"No a? Co tím naznačujete?"
"Je to prostě UFO! Je to Unidentified Fluid Object! A já mám strach, že to bude nějaký tvor, který se pokusí kolonizovat mě, naši firmu a třeba i lidstvo!" S těmito slovy a neartikulovanými výkřiky propukající hrůzy Ing. Závodská odbíhá kamsi mimo dosah kamery.
Po pravdě řečeno, nevím, co si o tom mám myslet. Zešílela Ing. Závodská? A co vy, milí čtenáři, napil se někdo z vás... té coly..? A... je vám dobře..?

Ing. Závodská asi tři hodiny poté, co mi poskytla rozhovor. Snímek jsem pořídil pomocí její webkamery, kterou si v kanceláři Aquahygu zapomněla vypnout. Ještě že jsem nikam nešel!

 

 

 

 

 

Autor: Jenda Šilhavý | středa 10.2.2010 0:00 | karma článku: 22,55 | přečteno: 2710x
  • Další články autora

Jenda Šilhavý

Žiju v polychlaporii

9.1.2024 v 9:09 | Karma: 15,75

Jenda Šilhavý

Automobilism jest debilism

29.8.2022 v 7:07 | Karma: 12,18