Komunismus = nacismus, aneb 60. let poté

Dnes je tomu oficiálně 60 let od tzv. „Vítězného února“, ale kdo vlastně vyhrál? Pracující lid? Prostý občan? Nikoliv! Vyhrála tyranie, perzekuce, politické vraždy a útlak, totalita. Právě dnes jsou noviny zaplavené články na dané téma. Vesměs se zabývají jednotlivými osobnostmi, které nějakým způsobem ovlivnily převrat roku 1948. Nejvýraznější osobností byl bezesporu první „dělnický“ prezident Klement Gottwald. Jelikož žiji poblíž města, kde se právě on narodil. Chodil jsem do školy v témže městě, proto mám k této osobnosti jistý vztah. Dnes se mi zdá až nechutné, jak mi bylo na gymnáziu ve Vyškově zdůrazňováno, že se Gottwald narodil právě u nás, ba dokonce ještě nedávno se jméno Gottwald honosilo čestným občanstvím města Vyškov.

Domnívám se, že Vyškov není jediným městem, kde je uděleno čestné občanství nějaké podobné lidské zrůdě, jakých bylo za dob komunismu nejen u nás mnoho. Neexistuje jediný důvod pro omluvu činů, které posvětil nebo inicioval. Je neomluvitelné zavírání politických vězňů do pracovních lágrů, kde dotyčné čekala jen jedna jediná jistota – smrt. Je třeba uvědomit si, že tyto lágry nevymysleli nacisté, komunisté je používali již před nacisty a nebyla to tedy žádná novinka. V čem se tyto lágry lišily? Pravděpodobně jen v tom, že komunisté svoje vězně neposílali do plynu.


Dále je také neomluvitelné zničení české ekonomiky, zaviněná zaostalost vůči Západu. Co si budeme namlouvat. Česká republika není o nic horší než státy patřící do Západu, čeští lidé nejsou horší než lidé ze Západu. Prostě a jednoduše 40 let totality způsobilo náš úpadek, nikoliv prosperitu. Socialismus se předvedl v celé své parádě.


Komunismus prostě a jednoduše napáchal spoustu zla a domnívám se, že je nutné si připomínat činy minulé. Ale nejen připomínat, nýbrž se nad tím zamyslet a vzít si určité ponaučení. Nesmíme se příliš zahledět do minulosti, ale jasně si říci, že takhle to nešlo, nejde a nikdy nepůjde. Připomínejme se činy komunismu, řekněme jasně, že komunismus je zlo a že komunismus je roven nacismu. Nebojme se dát rovnítko mezi komunismus a nacismus. Já tedy začnu KOMUNISMUS=NACISMUS.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michal Šilhánek | pondělí 25.2.2008 12:45 | karma článku: 28,58 | přečteno: 1585x