Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jen ať každý zkusí jet žlutými busy... díl č.3

Pár názorů o tom, zda se stát či nestat stewardkou (letenkářkou,...) u Student agency. Bylo by ode mne velmi neseriozní, abych se u Student agency zaměřoval pouze na kritiku práce řidičů. Na internetové adrese http://diskuse.dama.cz/d.php?d=4972 jsem objevil zcela náhodně dotaz co a jak učinit pro to, aby se zájemkyně mohla stát stewardkou v autobusech Student agency. Myslím, že by názory čtenářek mohly zajímat i případné další adepty o zaměstnání u SA, i když výjimka potvrzuje pravidlo, a nevylučuji, že se klidně může stát, že náhodná čtenářka tohoto blogu, zajímající se o zaměstnání u SA, najde u této firmy vynikající uplatnění a dotáhne to třeba až do vrcholového managementu.

Převzato z http://diskuse.dama.cz/d.php?d=4972

Stewardka ve Student Agency

Ahojky holky,je tu někdo kdo pracuje na výše uvedené pozici? Měla bych zájem o tuto práci, ale nějak se nemůžu ničeho dopátrat. Díky za Vaše připomínky.
15.10.2007

Diskusi založil(a) 15.10.2007 vol2


reagovat neblbnete... 25.10.

ja delam stewardku uz nakej cas a nemuzu si stezovat... moje sefova je bezvadna , pohovor byl v pohode, mam prima kolegy (az na par vyjimek) a ridici jsou taky fajn... njn,je to vec nazoru...

reagovat vol2 22.10. 11:15

Ahojky,
tak ajk to tady tak hezky pročítám,tak tam ani raději nepůjdu...Díky za rady a bezva zkušenosti.Krásný pondělí všem.

reagovat kytka1 16.10. 22:30

no tak, jak to čtu, tak to je docela drsný. A to jsem si myslela, že Student agency je seriózní a dobrá firma.....

reagovat black.cat 16.10. 15:32

Ahoj, moje kamarádka dělá letenkářku ve SA... Mmusím říct, že tak vynervovanou a unavenou jsem ji nikdy neviděla - mají na ně nehorázný požadavky, je tam celkem buzerace a plat nic moc - máš základ + nějaké zanedbatelné procento z prodeje a na otvírací dobu od-do se obvykle nehraje...navíc se střídají v prodeji o víkendu na letišti.
Musí tam vydržet 2 roky, nebo by platila hrozný prachy za školení... Takže chudák trpí - naštěstí jí zbývají snad jen 3 měsíce a pak tradáááá.
Myslela si, že si zvykne, nebo že se to změní, až nebude nováček, ale je to pořád stejný, jestli ne horší.
Když jsem se tam hlásila já - měla jsem už certifikát na prodej letenek, takže jsem byla trošku ve výhodě, tak bylo na pohovoru snad 50 lidí a co jsem se pak dozvěděla nevzali žádnýho...navíc ten pohovor byl úplně debilní - seděli jsme tam 3 před nějakým namachrovaným kravaťákem a ten nás zkoušel jak ve škole
Jsem opravdu ráda, že jsem se tam nedostala, neb pak od nich odejít, tě stojí jen nervy a i peníze

reagovat LInda 16.10. 12:55

já jsem v Anglii jako au-pair taky měnila rodinu a přímo Vančura mi do telefonu řekl, že možná kdyby mě viděl jak vypadám, tak pro mě něco udělá, ale jinak, že to musím zvládnout sama. Je to naprostej v.ů.l! Je to ale už dávno, na jejich začátku. tehdy jsem 3 týdny bydlela v anglické agentuře. kdyby si mě paní nevzala pod svá křídla, tak nevím, co bych dělala.

reagovat Rezi 16.10. 12:19

Tak v Brně jsem to absolvovala taky. A skončila jsem na pohovoru s nadřízeným. Mám dojem že nástupní plat je tam kolem 15000 hrubého. A když to tady čtu, tak můžu být ráda že mě nevzali. I když o co to mohlo být horší, než mám teďka, člověk si fakt nevybere. A musí brát co se naskytne a hledat.

reagovat pupppy 16.10. 11:29

Ještě jedna zkušenost mé kamarádky: Odjela jako au-pair do Anglie, vše zařizovala Student Agency. Po nějaké době v zahraničí jí v rodině řekli, že ji tam nepotřebují a ať se co nejdřív odstěhuje. Kontaktovala tedy SA, ale nikdo se jí neozval, nikdo nereaguje na emaily. Ta rodina musí mít přece s SA nějakou smlouvu nebo něco. Kamarádka měla obrovské štěstí, že si náhradní rodinu sehnala sama a teď je spokojená. SA se už skoro 2 měsíce neozvalo. Podle mě tu náhradní rodinu měli zajistit oni.

reagovat Lindik123 16.10. 9:09

já jsem jela se Student Agency před 12-ti lety jako au-pair a už tehdy se jejich nejmenovaný majitel R. choval jak hulvát. Mám velmi dobré 2 kamarádky, jedna pracovala na zákaznickém a jedna na letenkách a obě mi říkaly, že tato firma nikdy více. Jedna radši odešla na mateřskou, i když to ještě neplánovala a druhá musela až k soudu, protože chtěla odejít ve lhůtě kratší než 2 roky, ale protože dostala od firmy školení, chtěly po ní náhradu nákladů. Po dlouhém, ponižujícím vleklém soudu ho ale vyhrála.

reagovat pupppy 16.10. 8:54

Tak ve Student Agency v Brně jsem pracovala necelý 3 měsíce a co jsem si tam užila bych nikomu nepřála. Pracovala jsem jako pracovnice zákaznického centra. Absolvovala jsem týdenní školení a poté mi bylo sděleno, že pozice na kterou jsem nastoupila je již obsazená a bylo mi nabídnuto něco jiného. Toto nefér jednání hned ze začátku byl pro mě docela šok. Nicméně jsem nabídku přijala, protože jsem nechtěla být dále na ÚP. Další specialitou v této firmě je, že pracovníci mají nějaké nařízení ze strany vedení, ale v případě, že se to hodí, si vedení veškerá nařízení změní podle svého, takže nakonec řadový zaměstnanec vypadá před zákazníky jako idiot. Se stevardkami jsem přicházela do styku denně a věčná buzerace ze strany vedoucích byla asi nesnesitelná, protože se to tam pěkně střídalo. Navenek vše vypadá OK, ale věř, že takhle to ve skutečnosti není. A další věc, která mě docela zaskočila, byly jejich požadavky. První kolo přijímacího řízení byl pohovor s personalistkou. Pokud projdeš, následují přijímací testy, ty trvaly celé dopoledne, dělali jsme testy na přesnost, rychlost, inteligenční test, potom takové to: "namaluj strom a napiš o něm 3 souvětí" a pak to posoudí psycholog, následoval pohovor s potencionální šéfovou, takže docela náročný. Na to že tohle museli podstoupit i prodejci jízdenek docela přeháňka. Vím, že to tak nemusí být na všech pobočkách, ale já bych si od nich nekoupila už ani lístek na autobus.

reagovat luxy 16.10. 7:39

u nás ve městě sháněli prodejkyni letenek, byla jsem na pohovoru. plat samozřejmě neřekli, ale měli vysoký požadavky. a díky tomu sháněli prodejkyni celý rok! pak už jsem to přestala sledovat

reagovat XXLwomen 16.10. 6:00

Nebylo by lepší pátrat přímo ve Student Agency?

 

Autor: Zdeněk Šikl | pondělí 29.10.2007 13:32 | karma článku: 13,31 | přečteno: 4893x
  • Další články autora

Zdeněk Šikl

Jen ať každý zkusí jet žlutými busy... díl č. 10

Má a nebo nemá společnost Student agency ve svých autobusech mezi Prahou a Brnem spolehlivé a dostupné WI-FI připojení? Pokus o diskuzi na toto téma...

27.1.2008 v 11:58 | Karma: 9,26 | Přečteno: 2426x | Diskuse| Cestování

Zdeněk Šikl

Jen ať každý zkusí jet žlutými busy... díl č. 9

... a neb - Student agency těsně před "pádem"

4.1.2008 v 6:54 | Karma: 12,96 | Přečteno: 3088x | Cestování

Zdeněk Šikl

Jen ať každý zkusí jet žlutými busy... díl č.8

Napsal mi nedávno jeden ze čtenářů tohoto blogu a svěřil se mi se svými zážitky ze své cesty se Student agency v listopadu 2006 na lince do Švýcarska. Po přečtení jeho korespondence s ředitelem a majitelem SA ing. Radimem Jančurou mám pocit, že v den kdy se cestujícím popisovaná událost stala, stáli nad žlutým busem zřejmě "všichni svatí" a že moc málo chybělo k tomu, aby se v té či oné podobě opakovala tragedie u Nažidel...

13.12.2007 v 11:30 | Karma: 12,35 | Přečteno: 3322x | Diskuse| Cestování

Zdeněk Šikl

Jen ať každý zkusí jet žlutými busy... díl č.7

I žlutý autobus se potřebuje "vyčůrat". Pár slov a pár obrázků, jak by se to mělo dělat a jak se to dělat nemá a nemusí....

5.12.2007 v 14:40 | Karma: 12,92 | Přečteno: 2424x | Cestování

Zdeněk Šikl

Jen ať každý zkusí jet žlutými busy... díl č.6

Každá nehoda, ať už na silnicích nebo kdekoliv jinde, při které jsou ohroženy lidské životy a zdraví je smutnou událostí, nehody autobusů, nevyjímaje. Je politování hodné že si řidiči Student agency předcházející dvě kolize na lince Praha - Liberec během týdne, asi příliš k srdci neberou.

27.11.2007 v 9:26 | Karma: 8,88 | Přečteno: 2238x | Cestování
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:41

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

Gaza jako Vietnam? Demokratům při sjezdu hrozí opakování nepokojů z roku 1968

18. května 2024  20:43

Studentské protesty proti americké podpoře Izraele rozvířily v USA debaty o tom, jak by mohlo...

Slabý Putin chce mou smrt. Pobočník Navalného po útocích kladivem promluvil

18. května 2024  20:21

Leonid Volkov, který býval pravou rukou ruského opozičního politika Alexeje Navalného, řekl britské...

V neděli očekávejme silné bouřky. Hrozí kroupy a také přívalové deště

18. května 2024  11:19,  aktualizováno  20:14

Přímý přenos Sobotní bouřky zasáhly Moravu a jihovýchod Čech, v neděli se předpokládá rozsah na celé Česko,...

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2746x

Seznam rubrik