Kristýnka s BISkou v zádech

Šaráda pokračuje! Ale pozor, začíná jít o život. Myslím si to. Nekonečná lhavost a naivita Kristýny Kočí je už všeobecně známá. Ale teď teprve začíná být opravdu nebezpečná.

A to především sama sobě. Zatím funguje jako spolehlivý generátor kauz a nahrávek. Točí se kolem ní tolik špíny, že člověk začíná mít strach. Ne o nějakou demokracii (zajímá ještě někoho vůbec?), ale
především o život a zdraví mladé dívky. Viděno optikou nedávných událostí, je její výběr do strany VV
Vítem Bártou vlastně logický. Prokázal se jako mimořádně zdatný personalista. Najít podobnou naivní a úplně "geniální" blondýnu, která navíc vystudovala politologii, to byl prozíravý čin.
Zasvinit a zavšivit veřejný prostor, to pak už byla úplná hračka. Člověka to přivádí k širším úvahám, jestli by nebylo moudré změnit zákony tak, aby se do poslaneckých lavic mohli dostat lidé až od určitého věku. Ta životní nevyzrálost přece ze slečny poslankyně doslova kape. Kdo si dnes ještě
vzpomene na povolební TV debaty a pokusy o seriózní vystupování blonďatého démona? Kdo si vybaví ty koncepční úvahy, slovník protřelého politika? Naivní pozorovatel mohl očekávat novou krev, jinou generaci, nezatíženou, vzdělanou a s tahem na branku.
Všichni víme, co z toho nakonec bylo, je a ještě bude. A u toho "bude" bych se teď rád zastavil. Aby vůbec bylo.... Jak se lidově říká, tady přestává lejno smrdět. Ve své bezbřehé naivitě se Kočí
namočila do takového humusu, že už skoro není cesty zpět. Je přece úplně jasné, že začala být mnohým strašně nebezpečná a nepohodlná. Kdo ještě ví, co všechno se kolem ní může vynořit? Budou protřelí pardálové jen nečinně přihlížet, jak stahuje úplně všechny ke dnu, nebo se to vyřeší? Jak? Auta jezdí, lidi jsou neopatrní na přechodech atd.. Stát se může cokoliv.
Na poslední nahrávce se Kristýnka svěřuje Jankovskému, že je všechno OK, ekonomika a hlavně BISka je v zádech. Mít BISku v zádech, to však nemusí být jen pozitivní výhoda. Zatím jsme se u nás obešli bez politických vražd, bez tichého a nenápadného odstraňování nepohodlných a nebezpečných. Nezbývá než si přát, abychom u toho i zůstali. Uvědomuje si vůbec slečna Kočí, do čeho, s kým a jak, se zapletla? Být na jejím místě, tak mizím a jsem zmizelý. Na opravdu dlouho, hóóóódně dlouho!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Šik | čtvrtek 29.3.2012 15:14 | karma článku: 18,32 | přečteno: 1066x
  • Další články autora

Martin Šik

50 odstínů a šedivé módní vlny

22.2.2015 v 7:30 | Karma: 14,08

Martin Šik

Hra na Komárka

12.2.2014 v 17:50 | Karma: 27,32

Martin Šik

Komu patří 150 mega a zlato?

15.6.2013 v 6:45 | Karma: 30,54