Kdo přemluví Radka s Vítkem, ředitele zeměkoule?

Nová generace přemlouvačů, která neváhala zlomit bábu s dědkem, aby volili správnou rukou, nám nadělila povedený dáreček, stranu VV.

Nezlobme se na ně, na mladé a nezatížené. Kdo by totiž pohádkářům z VV neuvěřil? Modernizace společnosti na všech frontách, internetová referenda, politika dělaná úplně jinak a nově, prvky přímé demokracie a hlavně boj! Boj proti korupci. Prostě lákavý program pro mladé.
A tak začala VKR, Velká Kroužkovací Revoluce. Díky ní dinosauři naší politiky odtáhli do temné minulosti a my všichni jsme měli s nadějí vzhlížet do zářné budoucnosti, společně s novou parlamentní krví, blondýnami, Radkem z Novy a ABL.
Občas někdo, světe div se i v tzv. nezávislých médiích, nesměle špitl o problému prorůstání vlivu soukromé bezpečnostní agentury do státní správy a neukotvenosti VV. Ale v atmosféře pravého revolučního nadšení, byl vždy rychle umlčen. Nebo přemluven jako bába a dědek?
Jak šel čas, ukázalo se, že VV jsou především stranou ředitelů zeměkoule. U Radka o tom nikdo příčetný nepochyboval od začátku. Takový správný ředitel přece musí mít charisma a hluboký hlas. Že by politik měl nabídnout voličům i víc? Ale prosím vás..., k čemu?
Kristýnka se projevila až trochu později. Sama se prořekla, že "umí" ODS a Tluchoře. Uměla ho dokonale. Jen toho omámeného chudáka to stálo místo předsedy poslaneckého klubu a Kristýnku vztah, pověst slušňačky a penízky za funkci předsedkyně klubu.
Vítek měl ředitelské sklony od začátku. Možná vlivem šéfování ABL, snad viditelným napoleonským komplexem. Ale až v těchto dnech jsme se dozvěděli, že "umí" i prezidenta Klause a k tomu ještě Putina s Obamou. Kdyby ho dlouho tahali za rukáv, obětoval by se a klidně jim i řediteloval. Vítkovi je přece služba veřejnosti tak blízká!
Jeden by čekal, že po této nekonečné řadě trapností, vzájemného špiclování, nahrávek, opileckého blábolení, nelogických lží a totálním rozvratu, dojde k ráznému řešení. Že se něco stane, možná někdo vykřikne: "Dinosauři, prosím vraťte se!"
Ale kdeže! Žijeme přece v Česku, kde si každý  podprůměrný politik myslí, že volič je jen ovce vhodná k neustálému oblbování, krmení mediální travičkou a stříhání srsti Kalouskovou reformou. Nic proti reformám, ale přijde na to, kdo má tu drzost je prezentovat a jak.
Nové generaci voličů se podařilo přemluvit bábu s dědkem. Já se však ptám, kdo přemluví Radka s Vítkem, aby konečně vysmahli z veřejného života. Předpokládám, že jako správní ředitelé zeměkoule se budou držet až do úplného hořkého konce.
Položme si však my všichni ostatní otázku, jestli máme opravdu tolik času, na jejich hořký konec čekat. Státní dluh už začíná být slyšet svým růstem, a přiznejme si, tato země nevzkvétá. Kolik ředitelů zeměkoule ještě máme vydržet, kolik si jich můžeme dovolit?

Autor: Martin Šik | neděle 15.5.2011 5:35 | karma článku: 31,09 | přečteno: 2011x
  • Další články autora

Martin Šik

50 odstínů a šedivé módní vlny

22.2.2015 v 7:30 | Karma: 14,08

Martin Šik

Hra na Komárka

12.2.2014 v 17:50 | Karma: 27,32

Martin Šik

Komu patří 150 mega a zlato?

15.6.2013 v 6:45 | Karma: 30,54