Že by pád vlády? Pro mě žádná novinka, čekala jsem to!

Mnozí z nás se v posledních dnech diví, co se to zase děje na naší politické scéně. Vysocí představitelé strany Věci veřejné a poslanci Parlamentu České republiky Jaroslav Škárka a Kristýna Kočí přiznali, že se je jejich stranický kolega a ministr dopravy Vít Bárta snažil uplatit. Je to jen jakási bouře ve straně Věcí veřejných, která se přežene, nebo ne a smete i koaliční vládu premiéra Petra Nečase?

Nejdříve bývalý místopředseda strany Věcí veřejných (VV) a poslanec Poslanecké sněmovny  Parlamentu ČR (PČR) Jaroslav Škárka oznámil, že pravidelně dostával strany 55 000 korun měsíčně za loajalitu.

Zhruba před týdnem dostal Škárka další finance a to ve výši 170 000 korun přímo od ministra dopravy Víta Bárty. Poslední částka měla přispět k uklidnění situace v poslaneckém klubu VV.

Než jsme se zorientovali v situaci, kdo a co, případně ještě kdy komu dal, jestli to byla půjčka nebo úplatek za oddanost straně, objevila se další tvář s podobným prohlášením. Tou byla (dnes už také bývalá) předsedkyně poslaneckého klubu VV a poslankyně PČR Kristýna Kočí. V jejím případě šlo o půl milionu korun.

Člověk si musí klást otázku - co se to vlastně děje? A padne koaliční vláda premiéra Petra Nečase? Musím přiznat, že jsem o této variantě slyšela poprvé už v červenci 2010, tedy krátce po volbách. Znovu pak v říjnu 2010.

A co se ještě povídá v politickém zákulisí? Vláda složená z ODS, TOP 09 a Věcí veřejných dřív nebo později padne a dojde k předčasným volbám, které by měly být asi v roce 2012 nebo 2013.

Kladu si otázku, zda by to pro nás, pro obyčejné občany a smrtelníky, nebylo lepší?

Znovu bychom měli možnost volit a rozdat, snad už konečně trochu moudřeji, „karty“ do vysoké politiky lidem, kteří opravdu budou usilovat o politické změny v České republice. (Rozumějte mi dobře – a nebudou to opravdu ty staré, známé tváře, které jen převlékli jeden kabát za druhý).

Odkazy a fotografie:

http://zpravy.idnes.cz/skarka-znovu-otocil-barta-mi-dal-pred-tydnem-penize-za-mlceni-tvrdi-1dh-/domaci.asp?c=A110405_174613_domaci_hro

http://zpravy.idnes.cz/skarka-znovu-otocil-barta-mi-dal-pred-tydnem-penize-za-mlceni-tvrdi-1dh-/domaci.asp?c=A110405_174613_domaci_hro

http://domaci.ihned.cz/c1-51496950-kristyna-koci-penize-od-barty-nepotrebuji-mam-jich-dost

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/193532.aspx

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/140186/drsna-kristyna-koci-nema-chlapa-ale-chce-tri-deti.html

Autor: Hana Rebeka Šiander | pátek 8.4.2011 16:55 | karma článku: 19,97 | přečteno: 2048x