Módní peklo v ulicích – krátké kalhoty, odhalené kotníky a tenisky

To, co je letní záležitostí, se začalo nosit v zimě a mrazu. Ano, mám na mysli krátké kalhoty končící nad kotníky, nízké letní ponožky a k tomu tenisky. A jak zahnat zimu, když nám mrznou nohy? Péřovou bundou a beranicí!

Poslední roky se nám v ulicích měst (a možná i vesnic) roznemohl takový nešvar – krátké kalhoty, nízké ponožky a k tomu nahé kotníky v teniskách. Když se rozhlédneme po ulicích, najdeme tento nešvar celkem rychle.

Nevím, jak jinde, ale v Praze to je častý jev (v pražském deníku Metro jsem se dočetla, že se jedná o „módní peklo“, které je k vidění v matičce Praze mnohem více, než kdekoliv jinde v naší zemi).

Čtyři muži a jedna mladá dívka

ŠÍLENÝ TREND, KTERÝ STRHL JAK DOSPÍVAJÍCÍ, TAK ČTYŘICÁTNÍKY

Tuto šílenou kombinaci nosí především dospívající lidé, ale lze narazit na to, že se tak oblečou a obují i lidé kolem dvacítky, třicítky i čtyřicátníci. Jedná se jak o Čechy, tak turisty.

U lidí nad dvacet let je to dost zarážející, protože jsem se domnívala, že v tomto věku by už člověk měl mít rozum. Ale zdá se, že u tohoto „módního trendu“ to neplatí. Mozek musí pryč!

Také by se dali nositelé rozdělit na ty, kteří patří mezi bohaté klienty drahých světových značek. Ti se obléknou a mrznou „stylově“ a na úrovni. Prostě mrznou draze. A pak jsou tu ti, kteří kvůli omezenému množství finančních prostředků sáhnou po levnějších variantách jak kalhot, tak bot.

Typický mladý muž s letními kalhotami, holými kotníky a letními boty.

NOSIT LETNÍ OBLEČENÍ A BOTY V ZIMĚ?!

Pokud si kladete otázku, co je na tomto trendu – krátké kalhoty, které končí svou délkou nad kotníky, nízké ponožky (aby zůstaly kotníky a kousek noh nahé) a tenisky – tak zarážející, jde především o to, že se jedná o ryze letní záležitost.

Džíny či kalhoty na léto totiž úmyslně končí nad kotníky. V letních měsících to je však pochopitelné a dává to smysl. Cílem je, aby se člověk nepařil a kůže dýchala. V zimě však letní oblečení nechrání. Je celkem jedno, zda kalhoty mají bílou, modrou, červenou či černou barvu. Také nízké ponožky, které nejsou téměř v teniskách vidět, jsou letní záležitostí. O teniskách ani nemluvě.

Aby nositelům tohoto trendu nebyla tak strašná zima, doplní svůj outfit prošívanou péřovou bundou, šálou, rukavicemi, teplou čepicí či dokonce beranicí. Což je paradox. Ne, pokud vám mrznou nahé kotníky a zebou nohy v letní obuvi, příliš nepomůže ani péřová bunda.

Nevím, kde se tento trend vzal a kdo ho vymyslel. Odhaduji, že se zrodil náhodně, když si někdo vzal ve své neznalosti letní kalhoty, nízké ponožky a tenisky v zimě. Patrně neměl v šatníku vhodné kalhoty na zimu a zimní boty (tedy dlouhé kalhoty, které přikrývají vysoké zimní boty, o vysokých teplých ponožkách ani nemluvě). Další to odkoukali jako „čupr trend“ a rozjelo se to jako domino! Aniž by se kdokoliv z nositelů zamyslel, o jakou šílenost se jedná.

Turistka v ulicích Prahy

NOČNÍ MŮRA RODIČŮ A LÉKAŘŮ

Ruku na srdce, je to nejen „módní peklo“ se na to dívat (pokaždé se v zimních ulicích oklepu zimou, když to vidím), ale jak jsem se dočetla v novinových článcích, je to především velký problém pro rodiče teenagerů a následně pro lékaře.

Teenagerům rodiče stěží vysvětlí, že pár mrazivých dnů v tomto oblečení stačí na to, aby ulehli s pořádnou angínou, chřipkou či covidem-19 právě kvůli odhaleným kotníkům a zábnoucím nohám v teniskách.

Dvě dospívající dívky. V zimě nosit péřovou bundu je fajn, ale nemít ji zapnutou?!

Pro ty druhé, dětské lékaře a lékařky, je to doslova řehole. Stále dokola opakovat dospívajícím, že nohy by měly být v chladných a mrazivých dnech v teple, neboť člověk brzy nastydne, je jako nosit dříví do lesa.

Ať už se vás tento „módní trend“ týká osobně, nebo zasáhl vaši rodinu, doufejme, že brzy odezní a móda v ulicích se navrátí k tomu, čemu se říká zdravý rozum.

Krásné zimní dny a teplé oblečení vám přeje Vaše blogerka Hana Rebeka Šiander

Fotografie:

Archiv H. R. Šiander

Autor: Hana Rebeka Šiander | neděle 8.1.2023 21:43 | karma článku: 19,58 | přečteno: 1109x