Krásné Velikonoce 2021

Letos budou velikonoční svátky opět poznamenané covidem-19, uzavřenými okresy a izolovanými rodinami, se kterými bychom jinak byli. Přesto je nutné si Velikonoce připomínat. Slavíme je každý rok a půlka naší země netuší proč.

O Velikonocích, zhruba před 2000 lety, se v Jeruzalémě stalo něco zásadního. Krutou smrtí na kříži zemřel jednorozený milovaný B-ží Syn, Ježíš. Byl nevinný, ale zemřel za hříchy celého světa, za naše hříchy, za hříchy každého z nás.

Tím to však neskončilo. Třetího dne byl vzkříšen z mrtvých a stále žije. Ano, Ježíš je živý!

A to je dobrá zpráva a naděje, kterou nám přinášejí Velikonoce - nový život s Ježíšem (když Jej vyznáme jako Pána a Zachránce), věčný život, odpuštění hříchů, dokonalé obmytí Jeho svatou krví od všeho nečistého, očištění a uzdravení duše i těla, hluboký pokoj s Bohem, navázání osobního vztahu s Ježíšem, vysvobození od všeho, co nás trápí... Bylo by na dlouho vypsat, co všechno pro nás Ježíš na kříži udělal.

Proto si připomínejme Velikonoce a nezapomínejme, co se tehdy stalo.

Ježíš radikálně změnil můj život a chce udělat totéž i s Vaším životem.

"Neboť tak Bůh miloval svět, že dal svého jednorozeného syna, aby každý, kdo v něj věří, nezahynul, ale měl život věčný."Janovo evangelium 3,16

Foto: 

Fotografie od Raheela Shakeelje je zdarma dostupná na Pixabay.com zde: https://pixabay.com/users/raheel9630-1191054/

Autor: Hana Rebeka Šiander | pátek 2.4.2021 12:15 | karma článku: 7,38 | přečteno: 140x