Je starosta Prahy 5 JUDr., Mgr. Milan Jančík, MBA. rychlostudentem?

Kdo by neznal starostu Prahy 5 Milana Jančíka! Mnoho lidí by potěšilo, že tak významné místo zastává studovaný člověk. A to Jančík také je. Vystudoval na Západočeské univerzitě v Plzni právnickou fakultu. Studium ukončil v roce 2004. Od té doby uplynulo pět let a Jančík je držitelem nejen titulu Mgr., JUDr., ale i MBA. A to všechno super rychle! Že by další rychlostudent práv v Plzni?

Je velmi těžké najít nějaké oficiální dokumenty, které by věrohodně mapovaly období studia a zaměstnání v životě starosty Prahy 5 Milana Jančíka. Většina dokumentů totiž zobrazuje nejnovější informace o nabytých titulech.

Ale už se nikde v životopisech Jančíka nedočtete, kolik let studií titulu předcházelo, na jaká témata byly závěrečné práce, v jakém roce byly tituly získány a na jakých školách.

O podivném studiu se však můžete dočíst na webu Pražské štětky, která informuje nejen o životě a díle Milana Jančíka, ale také se zmiňuje v dalších stovkách článků o kauzách, které souvisejí s Jančíkem a děním na Praze 5.

Mnoho absolventů práv se dál připravuje vlastním studiem, aby mohli obhájit rigorózní práci a získali titul JUDr. Příprava ke zkoušce a zejména sepsání rigorózní práce zabere nějaký čas.

Dá se předpokládat, že člověku, který je zaměstnán, má rodinu a vykonává několik funkcí ve veřejné správě a politické straně, bude trvat příprava déle.

Můžeme se podívat do zápisů ze zasedání Rady městské části Praha 5, jak rychle se to podařilo Jančíkovi. Dokumenty jsou volně přístupné na internetu.

V zápise ze 32. zasedání Rady, které se konalo dne 20. července 2004, se starosta Jančík poprvé podepsal s titulem Mgr. Zápis ze 4. zasedání, konaného dne 1. února 2005,  pak podepsal již s titulem JUDr.

K jeho získání mu tedy stačilo jen šest měsíců, to ovšem při plném pracovním vytížení. Vždyť během této doby se konalo 24krát zasedání Rady městské části Praha 5, zastupitelstvo se sešlo třikrát.  Kromě toho pan starosta zasedá v řídících orgánech ODS na Praze 5, nemluvě o tom, že sám podniká. Je vůbec možné toho tolik v tak krátkém čase stihnout?

Jak navíc připustil rektor Západočeské univerzity Josef Průša na serveru Lidových novin, už v magisterském studiu Jančík studoval nestandardně stejně jako primátorka Chomutova Ivana Řápková.

Odkazy a foto:

http://www.prazskastetka.cz/view.php?cisloclanku=2005051614

http://www.praha5.cz/abook.php?id=547

http://www.lidovky.cz/dalsi-podezrely-student-z-plzne-starosta-prahy-5-jancik-pjp-/ln_domov.asp?c=A091122_211932_ln_domov_ani

http://zpravy.idnes.cz/analyza-prazska-ods-bojuje-a-sazi-na-drsne-strelce-dvoraka-a-jancika-1fx-/praha.asp?c=A091121_163208_praha_lpo

Autor: Hana Rebeka Šiander | úterý 24.11.2009 9:00 | karma článku: 30,54 | přečteno: 3227x