Aktéři lánské schůzky lhali. O čem všem nám ještě lhali?

Michal Hašek, Jeroným Tejc, Zdeněk Škromach, Jiří Zimola a Milan Chovanec – to jsou jména aktérů lánské schůzky s prezidentem Milošem Zemanem krátce po skončení voleb. Hašek nejdříve schůzku popíral, pak ji označil za fámu, poté ji přiznal a nakonec se všem omluvil za lež. Jestliže nám politická elita ČSSD a muži na nejvyšších funkcích v zemi lhali, v čem ještě nám lhali?

O lánské schůzce s prezidentem Milošem Zemanem se nejdříve mlčelo, pak se spekulovalo a poté o ní poprvé v úterý 29. října 2013 promluvil Milan Chovanec (poslanec, hejtman Plzeňského kraje a místopředseda ČSSD).

O dva dny dříve, tj. v neděli 27. října 2013, ji však Michal Hašek (poslanec a hejtman Jihomoravského kraje, statutární místopředseda ČSSD) popřel. Později ji přiznal s tím, že žádná jednání s prezidentem se netýkala jednání politického předsednictva ČSSD.

V úterý 29. října večer v interview Daniely Drtinové na ČT 24 znovu řekl, že na žádné schůzce nebyl a že se jedná jenom o fámy. Další den, tedy ve středu 30. října, se přiznal k lánské schůzce, o den později se omluvil ČSSD, kolegům a také voličům s tím, že se lhát nemá.

NADĚJE OBYČEJNÉHO ČLOVĚKA

Jako obyčejný člověk byl očekávala, že politická elita v ČSSD, která lhala všem lidem v zemi, ale i svým voličům o lánské schůzce, by měla rezignovat na své funkce. I když byl Hašek usvědčen ze lži dokonce v přímém přenosu, přesto svoji funkci nesložil.

Stejně tak Jeroným Tejc (předseda Poslaneckého klubu ČSSD) a Zdeněk Škromach (místopředseda ČSSD a místopředseda Senátu).

Pochlapili se snad jenom dva. Jiří Zimola (poslanec a hejtman Jihočeského kraje), který  rezignoval na členství v předsednictvu ČSSD a také Chovanec, který nabídl rezignaci předsedovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi (ten ji však odmítl).

Nedělám si iluze, že politika je hra s jasně danými pravidly, podle kterých se hraje. Ale abychom si mohli vážit politiků v naší zemi, měli by politici přijmout zodpovědnost za své chyby a pády a rezignovat. A přepustit své posty těm, kteří budou jednat upřímně, lépe a férově. Tak, abychom si jich mohli vážit.

Pokud máme v čele politických stran a na nejvyšších pozicích v zemi politiky, kteří nám dokážou lhát o jedné schůzce, o čem všem nám ještě lhali?

Přeji příjemný podzim a žádné lži, ani malé, ani velké, Vaše blogerka Hana Rebeka Šiander

Fotografie a linky:

www.flikr.com

http://www.ceskapozice.cz/domov/politika/hasek-nepokryte-lhal-mel-v-politice-skoncit

http://www.cssd.cz/nasi-lide/politicke-gremium-cssd/

Autor: Hana Rebeka Šiander | neděle 3.11.2013 21:40 | karma článku: 30,57 | přečteno: 1646x