Agresor Babiš křičí, nebuďte agresivní!

Na české politické scéně není v současné době nikdo, kdo by někomu agresivně vyhrožoval či někoho děsil, kromě jediného muže – Andreje Babiše. Týdny rozpoutává zlo a teď se diví, že mu lidé vyhrožují zlem – smrtí.

Šéf ANO a poslanec Andrej Babiš vede svou presidentskou kampaň v agresivním, hrubém, nenávistném a lživém duchu. Překrucuje pravdu, jak se mu to hodí. Kdo sledoval presidentský duel na ČT v neděli 22. ledna 2023, mohl to vidět na vlastní oči. Ale nezačalo to tímto duelem, agresivita je zřejmá v Babišových slovech už dlouho.

Postupně se začala projevovat agresivita lidí k němu, jeho rodině a okolí. Nejdříve to byla obálka s nábojem a sprostým dopisem pro jeho manželku Moniku. Na jeho transparentní účet chodí agresivní výhrůžky, které vybízejí k jeho sebevraždě. Jeho kolegové čelí také výhrůžkám. V pondělí 23. ledna 2023 obdržel Babiš anonymní dopis, kde mu člověk nemocný rakovinou vyhrožuje zastřelením flintou v případě vítězství.

Babiš na tiskové konferenci 24. ledna. 2023 řekl, že agresivita lidí stoupá: „Vyostřuje se to do šílených rozměrů. Nejen mně, ale i mému okolí.“ Dodal a vyzývá společnost: „Respektujte názory druhých, přestaňme s tou zlobou, nenávistí, agresivitou, Zastavme to!“

V žádném případě neschvaluji násilí a výhrůžky smrtí. To je samozřejmě špatně. Ale když se zamyslím na tím, kdo poslední týdny vede agresivní, nenávistnou, lživou kampaň a rozpoutává zlo mezi lidmi, nemohu si odpovědět jinak, než že je to sám Andrej Babiš.

Copak poslanci ODS někomu vyhrožují? Nebo to jsou ministři z KDU-ČSL? Nebo snad Piráti? Skoro se mi chce napsat, že kdyby v naší zemi na pár dnů nebyl přítomen Babiš, žili bychom si krásně a v klidu.

Babišovo chování mi připomíná biblický verš z knihy Přísloví Šalomouna 26,27: „Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá, a kdo valí kámen, na něj se obrací.“

Babiš je sám agresorem a křičí: „Zastavme agresivitu!“

Pokud nás Babiš vyzývá k respektování názorů druhých, s ustáním zloby a agresivity, měl by si především zamést před vlastním prahem a začíst s tím u sebe! Obávám se, že zlo, které Babiš cíleně vypustil prostřednictvím své agresivní kampaně a ze svých úst do celé naší české země, se mu teď vrací ze všech stran a ve vrchovaté míře.

Jako křesťanka vím, že v duchovním světě platí duchovní zákony. Jedním z nich je, že kdo si zahrává se zlem, toho brzy dostihne. Moudrý člověk si proto dává dobrý pozor, aby zlo v žádné podobě nekonal, neříkal a naopak se od něj distancoval.

Buďme lepší než Babiš a přemáhejme zlo dobrem, Vaše blogerka Hana Rebeka Šiander

Zdroje a fotografie:

Citace z videa tiskové konference a článku „Anonym mi vyhrožuje zastřelením, řekl Babiš a ukončil kontaktní kampaň“. Rémy Vlachos. idnes.cz. 24. ledna 2023. Zde: https://www.idnes.cz/volby/kandidati-na-prezidenta-petr-pavel-andrej-babis-volici-media-regiony-prezidentske-volby-2023-hrad.A230124_060844_domaci_esed

Autor: Hana Rebeka Šiander | úterý 24.1.2023 17:00 | karma článku: 26,12 | přečteno: 781x