V Praze to extremistům nevyšlo, teď je láká Plzeň

Křišťálová noc náckům v Praze nevyšla, a tak to zkouší  dál. Našli si výročí zahájení transportů plzeňských Židů do Terezína. Pro holé a duté lebky dostatečný důvod, aby mohli v lednu v Plzni zorganizovat další ze svých provokací. V duchu náckovské tradice svolavatel pochodu vybídl účastníky, aby přišli ozbrojeni. Obávají se totiž, že budou napadeni. Magistrát prý neví, jak akci zakázat, protože radikálové nahlásili akci coby „Protestní pochod za svobodu slova“. Tak teď nám asi nezbývá než vzít si neprůstřelné vesty, opevnit Plzeň a ochránit skvost města – třetí největší synagogu na světě.

A je tu znovu problém.A zase s extremisty. Na extremismus neplatí slušnost a demokracie. Platí staré a pravdivé přísloví: „Na hrubý pytel, hrubá záplata.“

Plzeňský Magistrát řeší, jak tuto evidentní provokaci zakázat. Snad každému je totiž jasné, že když svolavatel akce vyzve účastníky, kteří vlastní zbrojní pas, aby si vyřídili povolení mít zbraň v době konání akce u sebe na veřejnosti, nejedná se o pochod za svobodu slova. Smrdí to průšvihem. A dost velkým. I když příslušný úřad výjimku nikomu neudělí, protože to výslovně nepovoluje zákon o shromažďování, bude i tak jistě dost těch, kteří si zbraň vezmou. Jako by nestačili neozbrojení radikálové..

Extremisté zřejmě počítají s tím, že v Plzni nebude takový humbuk kolem této akce a nevzedme se taková vlna odporu jako v listopadu v Praze. Plzeň je menší, má méně policistů, není tolik na očích. Vědomě počítají s tím, že se z Prahy nepohrnou davy chránit jednu z našich největších památek – židovskou synagogu.

Doufám, že se přepočítali. Věřím, že Magistrát udělá vše, co je v jeho silách, že využije všech zákonných prostředků a tuto akci zakáže. A mají-li se i tak v Plzni pravicoví radikálové potkat, připravme se na ně a neusnadněme jim to laxním přístupem! Právě na tohle oni totiž spoléhají!!! Nemůžeme si to nechat líbit. Musíme o tom mluvit, psát a případně se proti nim postavit. Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Plzeň se nesmí stát Mekkou extremistů!!!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Richard Sequens | středa 19.12.2007 9:12 | karma článku: 16,73 | přečteno: 1074x
  • Další články autora

Richard Sequens

Senát coby přílepek?

2.11.2010 v 8:59 | Karma: 18,96

Richard Sequens

O inflaci slov

24.9.2010 v 11:41 | Karma: 14,97

Richard Sequens

Dejme naději venkovu!

21.9.2010 v 10:10 | Karma: 19,41