Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dobrá zpráva? Sorry jako. Pro nás těžko.

Slušní lidé se vůbec nechtějí zabývat nějakými konspiracemi. Ani tím, že politik je vlastně jen zločinec, který páchá zločiny legálně a má svou kriminalitu ukrytou za heslem: "má odpovědnost je jen politická".

Dokud mu to ale dovolíme, tak to tak bude napořád. Samo od sebe to neskončí. Jeho "páni" jsme ale přece my! Proč se jezdí radit do Vídně nebo do Brusele?

Posledně jsem se zasekl na tom, že vlastně nevím, proč se máme nechat očkovat. Budu pokračovat v úvaze, jestli tady opravdu jde o naše zdraví.

Na hory se nemůže, do autobusu a supermarketu ano? Kdybychom zaúkolovali cvičené opice, větší hovadiny by už vymyslet nedokázaly. Opatření jdou vlastně úplně proti zájmům našeho zdraví. (Komu při těchto tvrzeních začínají praskat cévky, nechť si pozorně přečte post scriptum.) Dát do Strakovky generátor náhodných příkazů, zdaleka to nebude taková katastrofa. Přitom by stačila jen zvýšená opatrnost a ohleduplnost, jako při každé jiné chřipkové sezoně. Jak to nakonec dokazují i zprávy z velkých firem. Kde mimochodem pracuje a potkává se o několik řádů více lidí, než by se potkalo v horském hotelu. Ale přesto hotely zavíráme! Asi aby se nám covid na čerstvém vzduchu nenakazil, že?

“Jde nám o děti. Musíme je pustit do škol.” Aby vzápětí: “nemáme testy, děti nikam nepůjdou”. Proč by se vůbec měly děti testovat? Proč by se měli testovat zdraví lidé? Vždyť na těch testech je dokonce napsáno, že to pro takový účel není vhodné! Proč doopravdy děti do škol nemohou?

Nebo zavedený PES. Podle čeho se počítá? Nikdo neví. Je tam nějaká "bulharská konstanta", se kterou si hrají, jak potřebují. A když přesto PES začal klesat, vše se změnilo, aby se nemusely povolovat šrouby. Svítá?

A když už by byla nákaza dávno pryč, máme tu jako na zavolanou novou. Pravděpodobně ze stejné laboratoře. Nikde není psáno, že se jim opravdu něco povede a nemůže přijít opravdová katastrofa.

Ale i tak je to celé prostě jen lež, manipulace, korupce, kriminalita a lež, lež a další lež.

Nejde jim o děti. Nejde jim o naše zdraví. Je to úplně jednoduché. Ve stavu nouze mohou uzavírat zakázky bez výběrových řízení. Třeba na testy. Už chápete, proč se musí testovat zcela nevhodně i děti a zdraví? Jsou v tom obrovské peníze. Zabíjí se pro daleko méně. A jak je vidět, v tu ránu je v souladu i opozice. Sice se páni naoko nedohodli ve sněmovně, ale "vymysleli" to přes hejtmany. Takže nepozorný divák si může po divadle v parlamentu říci – přece jen je ta moje strana slušná. Hmm ... Asi ne.

Kdo ví, že naši politici nejsou na vrcholu potravinového řetězce a jsou prostě jen puštěni ze řetězu, doporučuji toto velmi pěkně "podšprajcované" video. Mluví žena, která se pohybuje mezi vyššími patry "našich" parazitů a má to vše pěkně vyargumentované. S dohledanými souvislostmi. Je to dlouhé. 48 min. Ale zvláště pro profíky orientovanými na data je to velmi zajímavé. Nudit se nebudete. Na druhou stranu, pokud sledujete jen ČT a, nedej bože, ji ještě i věříte, tak tomu nebudete vůbec rozumět. Vynechte to. Ztráta času.

Stále tedy jde jen odvádění pozornosti od opravdu důležitých věcí. Abychom si neuvědomili, že lezeme do pasti dřív, než zaklapne. Špatná zpráva je, že v pasti už jsme, dobrá zpráva je, že dveře ven se ještě nezavřely.

PS: Znovu malé opáčko na rozpomenutí. Kdo už ví, číst dál nemusí:

Co je to epidemie? Epidemie je stav, kdy máme minimálně 160 000 nemocných a dál se šíří nákaza. U nás jsme s bídou přelezli 90 000. Většinu času jsme se nedostali ani nad 50 000. Prostě tady žádná epidemie není, přesto, že se na C19 hází úplně všechno možné a často i nemožné. O neprůkazných testech nemluvě. A o pandemii, která je epidemii nadřazená, se vůbec nemá smysl bavit!

Umírají lidé. Jistě. Neříkám, že je to lehká rýma. Je to něco na úrovni chřipky. Plus mínus. S podobnými potížemi, s podobnou smrtností. Budeme umírat. Nejde tento život ukončit jinak než smrtí. Nebo Vám někdo sliboval nesmrtelnost? Ale zemřeli také mnozí, kteří se nedostali včas na operaci a nebo kterým se ze strachu totálně rozpadlo zdraví. Je víc někdo zemřelý na C19 nebo někdo zemřelý na zanedbanou péči? Kdo to bude rozhodovat? Prymula? Babiš? Hamáček? Blatný? Nemluvě o tom, že nemocnice si drží místa pro koroňáky a prostě jiné případy neberou, protože by na tom prodělali statisíce denně. Je to naprosto neuvěřitelná korupce napříč všemi zainteresovanými. Politici - pojišťovny - nemocnice. A pár čestných doktorů, kteří nezapomněli na co přísahali, není moc slyšet. To jednak věc médií, které platí stejné peněženka (a stačí nevinné – přestaň to psát takto nebo si k Vám už inzerci nedáme) a jednak věc osobní odvahy. Všech, co se nebojí ozvat, si hluboce vážím. Riskují víc, než možná sami tuší.

Není takový pohled z okna lepší, než na sídlišti čučet do zdi protějšího paneláku? Jasně, že je. Ale Vy nesmíte. To je síla, co?
A která z křížovatek ve městě se vyrovná této?

 

Autor: František Sentenský | středa 17.2.2021 11:54 | karma článku: 21,47 | přečteno: 773x
  • Další články autora

František Sentenský

Blíží se výročí osvobození

Přečetl jsem si velice zajímavé články v revue Přísně tajné o situaci v ČR v letech 38 až 39. Úplně mě mrazí, že kolektivní západ vlastně nyní dělá naprosto(sic!) stejné kroky jako tenkrát. Jen v jiných kulisách.

22.3.2024 v 17:21 | Karma: 7,81 | Přečteno: 205x | Společnost

František Sentenský

Pozor na falešné proroky

V souvislosti se stávkou učitelů a se záměrem odborového předáka středuly převzít iniciativu a nechat stávku vyšumnět, chci upozornit, že se stejná hra hraje na nejvyšší úrovni.

26.11.2023 v 16:44 | Karma: 0 | Přečteno: 38x | Společnost

František Sentenský

Stávka - školské odbory nám ukázaly cestu - ale pozor na falešnou hru jiných

Školské odbory pod vedením svého předáka Dobšíka vyvolaly zítřejší (27.11.2023) stávku pracovníků škol. Pro upřesnění - nejde v ní o platy učitelů, ale o další snižování kvality výuky.

26.11.2023 v 9:39 | Karma: 0 | Přečteno: 34x | Společnost

František Sentenský

Trošku jiný pohled na zrádce

Moje osobní zážitky a názory jsou cenzurované. Přesto, že se časem ukazují jako pravdivé. Např. článek o sebevraždách dětí v souvislosti s "opatřeními". Dnes se chci podívat na zrádce a vlastizrádce. Z dost jiného úhlu pohledu.

23.2.2022 v 10:41 | Karma: 13,25 | Přečteno: 1006x | Diskuse| Společnost

František Sentenský

Král je nahý. Vidí to už skoro všichni - proč ale vlastně mlčí?

Byly doby, kdy jsem si se svými názory připadal hodně osamocen. Nyní už je tu doba, na kterou jsem se moc netěšil, ale beru ji jako nutné zlo.

6.12.2021 v 9:59 | Karma: 21,96 | Přečteno: 1819x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  19:02

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Šli do stanu zjistit, zda nemají nádor. Krutou odpověď jich slyšelo 170

3. května 2024  18:30

Preventivní akce Stan proti melanomu se v Praze, Brně a Ostravě zúčastnilo přes 3800 lidí. Lékaři...

Maláčová o důchodech: Nad 60 let jsou lidé bez šance. Rekvalifikují se, věří Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

  • Počet článků 46
  • Celková karma 7,81
  • Průměrná čtenost 823x
Cenzurovaný autor. Moje články se už na hlavní stránce neobjeví. Důvod - popisoval jsem osobní zkušenosti, což pro důvtipného cenzora znamená - nedoložil jste zdroj. Vtipné že? Ale vtip to není. Ale zprávy typu: očkování neohrožuje těhotné ženy ani plod, projdou hladce. Co si myslet? Není to složité, že?

Motto 1: Chci žít v této zemi, ale nechci žít v tomto státě. Motto 2: O mě už moc nejde, ale až se mě děti zeptají: "jak jste tohle mohli dopustit?", co jim odpovím? Asi to sám neovlivním, ale alespoň se jim budu moct podívat do očí. Protože nemá smysl napravovat lidi kolem sebe. Je potřeba začít sám a ostatním můžu maximálně ukázat, jak se věci mají. A ty špatné můžu prostě jen ignorovat. Vzpomeňte na Ghándího. Když přestaneš zlo krmit (především strachem a nenávistí), chcípne časem samo. Jinak se vlastně ani porazit nedá.

Seznam rubrik