Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Drobné psychologické rady:

1. Do obchodu se vydat sytý. Hladový člověk má tendenci nakoupit zbytečně víc jídla a méně hledět na poměr cena/kvalita.

2. Pokud člověk nemá seznam, tak ze srovnatelných druhů zboží prozkoumat to, které je na nejspodnějších a nejvyšších policích či mimo hlavní trasu. Obchody obvykle dávají nejdražší zboží do výše očí.

3. Nebrat na nákup děti - pro ty jsou připravena lákadla u pokladen.

2 0
možnosti
MK

Spotřebitel s finanční gramotností se těžko nechá oblbnout triky obchodních řetězců. Na rodinné nákupy jezdíme se seznamem. Dokud nejsou všechny položky ze seznamu v košíku, nepřidáváme nic dalšího. A když tam všechny položky jsou, zpravidla padáme únavou na ústa a už nás ani nenapadne přidávat nic dalšího.

Když vidím, že některá položka je ve slevě, přidáme více balení (samozřejmě s ohledem na datum použitelnosti). Tím nic neztrácíme, naopak si ušetříme budoucí výdaje pro období, kdy sleva pomine.

A těm negramotným tyto rady nepomohou. Oni si je stejně nepřečtou. A i kdyby je četli, stejně je nepochopí.

1 0
možnosti
Foto

To je sbírka rádoby mouder. Když vím, co potřebuji nebo budu v dohledné době potřebovat, tak nic nehrozí. A pokud je někdo hloupý nebo lehkomyslný a neumí hospodařit, tak u stejně není pomoci. Neutratí v řetězci, utratí jinde. Vždy byli, jsou a budou lidé, kteří neudrží korunu.

0 0
možnosti
JV

Jj, stačí trochu přemýšlet a nenechat se oblbnout, umět hospodařit, nakupovat, doma si uvařit.

2 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 955x
Moje cesta k investování
------
Pasivní příjem jako cesta k finanční nezávislosti
------
BULIOS Black - recenze
------
Píšu své úvahy a pohledy na témata, která mě zajímají a věřím, že společně můžeme objevovat nové perspektivy a nacházet cestu k vyváženému a plnohodnotnému životu.
------
www.michalseidler.cz

 

 

Seznam rubrik