Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

aksim

29. 8. 2012 14:40
Slevové servry jsou cesta do pekel.

Slevové servry jsou klasickou ukázkou vydělávání peněz bez jakékoliv přidané hodnoty. Hrají na snahu lidí získat službu nebo výrobek pokud možno zadarmo. Mají nulové riziko, minimální náklady a relativně vysoké zisky.

Výrobce, který by se pokusil prodávat slevovým servrům výhodněji než svým stálým odběratelům brzy skončí, protože odběratel bude brát podobné zboží od konkurenčního výrobce a toho který ho podrazil cenou na slevovém servu odmítne.

Každé zboží či služba má svou hodnotu a tedy i cenu. Solidní výrobce potřebuje slušnou cenu aby zajistil inovací výrobku, vývoj i reklamu.Slevové servry jdou v podstatě proti výrobcům i službám. Čím dříver si to uvědomí, tím pro ně lépe. Jejich využívání je pouze cesta  ke dnu.

0 0
možnosti
PH

petrph

29. 8. 2012 10:27
on snad ale i ten výrobce umí počítat

Řekněme že prodává tomu majiteli eshopu za cenu X, Ten si k tomu přidá tu svou provizi a prodává za cenu 1,02X.

Takže, za kolik by tedy měl  prodávat přes ten slevový sever?  Ten slevový server si řekne taky o provizi 20%, ale navíc by měl ten výrobce ještě snížit cenu o ca 25%, čili on by dostal řekněme 0,75X, o čtvrtinu méně než u toho eshopu. Čili, pokud by to pro něj mělo mít smysl, tak by se mu to mělo nějak vracet-třeba že by mu ty slevové servery sehnaly  opravdu ale opravdu o tolik víc objednávek a podobně. Což se asi zase neděje, a ty slevové servery byly skutečně orientované již na cenu vykalkulovanou sníženou cenu, třeba při výprodeji. Což se ale bohužel zvrhlo a dnes už jen to jen žumpa ve které se hrabe málokdo

1 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 955x
Moje cesta k investování
------
Pasivní příjem jako cesta k finanční nezávislosti
------
BULIOS Black - recenze
------
Píšu své úvahy a pohledy na témata, která mě zajímají a věřím, že společně můžeme objevovat nové perspektivy a nacházet cestu k vyváženému a plnohodnotnému životu.
------
www.michalseidler.cz

 

 

Seznam rubrik