Pomáháme uprchlíkům na Hlaváku. A napadl nás agresivní dav!

Na pražském hlavní nádraží působí už před dva měsíce skupina dobrovolníků, která pomáhá uprchlíkům. Ze strany uprchlíků se nikdy nesetkali s žádným projevem násilí a nenávisti. Kéž by se to dalo říct o českých vlastencích! 

Když chodíme po nádraží s cedulkami “Pomoc uprchlíkům”, dočkáme se všeličeho. Někteří z kolemjdoucích se nás sveřepě snaží zabít zlým pohledem. Občas na nás někdo ukáže fakáče a každý den obnovujeme seznam pod vousy (i některé nadávající dámy totiž vousy mají ) trousených nadávek zahrnující všechno možné - od muslimských k-ev až po kolaboranty.

 

 Včera byla samotná dobrovolnice (žena, pochopitelně) na stánku napadena davem sparťanských fanoušků. Chlapci se nejprve rozhlíželi, co by ukradli, ale protože na stánku nic nebylo, statečně se pomstili alespoň na stánku, ze kterého strhali polep. Kordon policejních těžkooděnců, který vypadal jak jednotka ze Star Wars, celému incidentu nečinně přihlížel.

 

 Pořád mi hlava nebere, když nás politici v čele s naším ministrem vnitra straší hrozbou násilí a útoků, kterým bychom bez jejich restriktivní opatření byli vystaveni. Byla jsem v mnoha situacích s uprchlíky sama, jezdím je ve tři ráno vyzvedávat a nikdy jsem se nesetkala ani se sebemenším projevem násilí. Verbální útoky, ale nyní už i fyzické útoky ze strany odpůrců migrace jsou ale naším denním chlebem.

 

Naši milí (a stateční) vlastenci, kde je ta bezpečnost a křesťanské hodnoty, po kterých na demonstracích tak horujete? Kde je váš boj za práva žen, když si na své útoky vybíráte sotva dvacetileté křehké dobrovolnice? Kde je vaše slušnost a dobré mravy, když si nás proti naší vůli fotíte, věšíte naše fotky na své facebooky a tam nás zahrnujete nadávkami včetně sexuálních narážek a hrozeb znásilnění? 

 

Kluci, udělejte si v tom pořádek… 

 

 

 

 

        

Autor: Zuzana Schreiberová | pondělí 2.11.2015 13:43 | karma článku: 35,11 | přečteno: 13560x