Drzost pojišťováků nezná mezí

Chápu, že se každý musí nějak živit. Přesto mi jde hlava kolem z toho, že podnikavci z řad pojišťováků a "finančních poradců" chopili příležitost a využili zmatku, který teď panuje v souvislosti s chystanou penzijní reformou.

Teď mi do práce volala nějaká dáma a oficiálním hlasem mi oznámila, že je nutné provést revizi mých smluv o penzijním a jiném pojištění. Protože jsem zmasírovaná neustálými mediálními zprávami o penzijní reformě, napadlo mě, že by to mohlo být kvůli tomu. Přesto mi to přišlo divné, že to se mnou řeší nějaká paní(která se představila jen svým jménem a nic neříkajícím označením "asistenční služba") a ne personální oddělení mého zaměstnavatele či moje pojišťovačka u které jsem penzijní připojištění sjednávala.

Když jsem se jí zeptala na jakého legislativního opatření je tato "revize" prováděna, byla nucena přiznat, že žádné takové opatření neexistuje. Vrcholem všeho bylo, že  nevěděla, jaké smlouvy se u mě mají revidovat. V tu chvíli mi došlo, že jde o velice dobře načasovaný a všeobecné panující nejistoty využívající telemarketing.

Přesto se bojím, že se na tenhle oficiálně se tvářící požadavek na revizi mnoho lidí nachytá a v dobré víře, že plní zákonnou povinnost naservíruje  těmhle supům (omlouvám se za expresivnost) přehled o svých rodinných financích.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zuzana Schreiberová | čtvrtek 3.3.2011 13:55 | karma článku: 23,47 | přečteno: 2232x