7 rad jak ošetřovat nemocného muže

Není důležité, zda ti ten, kdo tě miluje nosí květiny, ale jestli ti, až ti bude šoufl přinese paralen a sklenici vody...


1.) Všichni muži mají tendenci ohledně svých chorob přehánět. Né nadarmo se říká, že je nejhorší mužskou chorobou rýmička. Muži umírají při neduzích, nad kterými byste vy mávla rukou.

2.) Pokud máte podezření, že to přece jen není tak vážné, jak se vám váš dramatický umělec snaží namluvit, zkuste motivovat vhodnými povzbuzujícímu výroky. "To určitě zvládneš!" "Bez tebe budou v práci úplně ztracený." Role mužské ješitnosti během procesu léčení je nezanedbatelná.

3.) Ano, muži nejsou pouze simulanti a nemoc je nezřídka kdy skutečně sklátí. V tomto případě doporučuji nemoc nijak nezlehčovat, s vážnou tváří uložit maroda do postele a připravit se na to, že pár dní s vámi bude sdílet lože  dvoumetrové a metrákové batole.

4.) Muži mají často extrémní přístup k lékům. Buď je  odmítají jako něco zženštilého a nechtějí o nich ani slyšet nebo si je dávkují tím stylem, že by nejradši sežrali celý obsah lékárničky, včetně vaší hormonální antikoncepce.

5.) Pro radu, jak donutit muže sníst lék proti jeho vůli, se raději podívejte do publikace "101 rad jak pečovat o psa." Útěchou může být, že jsou muži v nemoci skutečně zesláblí, takže je i křehčí a subtilnější ženy přeperou. A navíc - ve chvíli, kdy muž zjistí, že je mu po oněch proklínaných tabletách lépe, bude si je dál brát sám (a rád).

6.) Dbejte na pitný režim. Zkušenost říká, že muže který je schopný vypít třeba čtyři nebo pět litrů piva za večer(velice střídmý večer) zteží donutíte, aby za odpoledne vypil hrníček čaje.

7.) Tělesný kontakt a fyzická blízkost je určitě potřeba a v procesu uzdravení hrají důležitou roli. Buďtě jednat opatrná kvůli svému vlastnímu zdraví (slyšela jsem, že se od nemocného dítěte nikdy nenakazí matka, ale o manželkách a přítelkyních jsem nic takového neslyšela), ale rovněž taky, že váš protějškem může vyhánět se slovy, že tím, jak se k němu tulíte, ho ty chřipkou bolavé svaly bolí ještě víc.

 

A na toho, kdo tenhle článek vezme vážně, ať spadne kosatka...

Autor: Zuzana Schreiberová | pondělí 23.3.2009 19:50 | karma článku: 23,16 | přečteno: 2288x