Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

MILUJE MUŽ VÍCE SVOU ŽENU NEBO SVOJE AUTO

     Myslím, že rozhodně je to auto. Nemluví, neodmlouvá a nechá se bez vzpoury vést k vytčenénu cíli. Nevyčítá mu, že jej chtěl zabít, když už někdy prolítne kouskem obce 90km/hod namísto 50km rychlosti, anebo když zapomene že je na vedlejší a z boku se na něj řítí kamion a vypadá to, že srážka už je nevyhnutelná.

     Jen když se čerstvě zamiluje, nedokáže si právě tohle přiznat. Má totiž dojem, že těch dvacet let strávených ve stereotypu manželství ho otupilo a právě teď přišel ten pravý cit, který mu převrátí všechno naruby. Nelže tedy ani vám, ani sobě. V tu blahou chviličku to tak prostě cítí a i kdyby jste ho podrobila detektoru lži, on vyjde jako hrdý vítěz.

     A vy? Najednou máte vedle sebe trpělivého posluchače a říkáte si, "Přece jen existuje!" A máte tím na mysli onen ideál, který vám celý život chyběl. Kdysi, před lety, vám nezbylo, než zahodit flintu do žita a vzít si toho "nepravého". A tak dáváte k dobru jednu svou řidičskou historku za druhou. Je mu velice k smíchu, jak vás váš právoplatný (bývalý nebo současný) manžel tyranizuje za volantem rodinného vozu (za předpokladu, že vás za ten volant vůbec pustí). Bohužel to dělá jenom proto, aby vás,  jakmile si spolu tím jeho plechovým krasavcem někam vyrazíte, překvapil třeba konstatováním. "Nepouštěj prosím tě vyhřívání zadního skla. Má to velkou spotřebu energie!" Zcela okamžitě vás napadne jediná a logická otázka, tak ji vyslovíte nahlas.

"Tvoje auto jezdí na elektriku?!"

 Než ale dopovíte poslední hlásku, litujete, že jste to raději nespolkla. Protože se na vás významně otočí a zatváří se úplně přesně, jako manžel. Ale, a to hlavně, spustí úplně stejný proslov jako manžel.

"To  víš! O technice nemáš ani ponětí!" (Tu větu použije i když přednášíte mechaniku na ČVUT a on je řezník) "Když je velká spotřeba elektřiny,  alternátor pracuje naplno takže zatěžuje motor. Výsledkem je vysoká spotřeba!"

     Myslíte si, že je to vymyšlené? Tak věřte, že není. Přesně tohle si vyslechla kamarádka, když se s přítelem společně smáli skutečnosti, jak jí manžel zakazuje při odbočování blikat. Protože "Žárovka v blinkru se nejvíc ničí tím, jak se neustále rozsvěcuje a zhasíná!" Byla prý šťastná jako malá holka, že konečně objevila někoho, kdo jí rozumí. Kdo se spolu s ní dokáže zasmát absurditě takového požadavku. V zápětí ale usedla za volant jeho Mercedesu a dostala ten zákaz rozmrazování.

"Jenže já vzadu nic nevidím a musím vycouvat" Zkusila to prý. Ale on byl neoblomný jako Harpagon nad složenkou EON-u. 

"Máš taky zrcátka! A když ti to nebude stačit! Za předpokladu že budeš tak neschopná že nedokážeš couvat podle zrcátek tak to tedy vycouvám! A Zapamatuj si, že v mém autě se prostě rozmrazování zadního skla nikdy nepouští!"

     Jistě si dovedete představit, že slibně se rozvíjející známost skončila. Poslední tečkou za ní se stala rána do předního blatníku automobilu parkujícím za jeho autem. V zrcátkách ho vidět nemohl a zadní sklo bylo neprůhledné.    

     Myslíte si, že právě teď přeháním? Ani trošku. Nebo že nemám rád muže a tímto způsobem si vyřizuji účty? Zase vedle. Myslím si, že mám pravdu a jsem přesvědčen, že si to myslím správně! Jsem přece taky muž, který dokáže zabloudit ve vlastním špajzu nebo prádelníku a který bezbřehou láskou miluje svou manželku (i auto.....) A nebo je to snad všechno jinak?.....

 

 

Autor: Richard Schotz | sobota 11.5.2013 19:20 | karma článku: 8,45 | přečteno: 394x
  • Další články autora

Richard Schotz

Modifikace základního profilu

V dnešní lekci si nakreslíme modifikace základního profilu. Budou to velice jednoduché úpravy, ale výsledek bude stát za to. Stvoříme další tři profily, které můžeme bez jakékoliv úpravy použít od házedla, přes rekreačního větroně, motorového cvičného modelu, polomakety či modelu k nácviku akrobacie až po náročný termický větroň. Zatím záměrně vynechávám postup pro konstrukci souměrného profilu, protže si myslím, že na plnokrevného akrobata je zatím dost času. Takže s chutí do toho a půl je - však to znáte.

25.1.2014 v 12:30 | Karma: 8,18 | Přečteno: 292x | Diskuse| Hobby

Richard Schotz

Konstrukce profilu II.

Nyní opět ekvidistantou dopracujeme "síť". Tedy spodní vodorovnou čáru "odskočíme jedenkrát 5mm, podruhé 10mm a potřetí 15mm. První svislou čáru (zleva) odskočíme o 5mm.

20.1.2014 v 19:10 | Karma: 6,67 | Přečteno: 293x | Diskuse| Hobby

Richard Schotz

Konstrukce profilu I.

Otevřeme v programu "ProgeCad" náš uložený soubor "nastavení" a uložíme si jej pod názvem "Konstrukce profilu" Zkontrolujeme zda máme zapnuty všechny potřebné nástroje (E-snap; orto). V nastavení hladin zvolíme vrstvu "pomocná"

20.1.2014 v 16:02 | Karma: 5,48 | Přečteno: 313x | Diskuse| Hobby

Richard Schotz

Něco o vztlaku

Teď zkusím, (aby mozek příliš nezlenivěl) napsat něco o vztlaku a věcech s tím spojených. To by vám mohlo pomoci až se do toho svého letadla opravdu pustíte.

4.1.2014 v 15:55 | Karma: 11,36 | Přečteno: 1264x | Diskuse| Hobby

Richard Schotz

Hlavní ovládací prvky v Proge Cadu

Přesto, že můj letitý notebook už déle nesnesl mé uživatelské týrání a navždy mě opustil, spáchav sebevraždu dne 19.12.2013 a doma jiné PC nemám, dostal jsem se na chvilku do dílny a ve všem vánočním zmatku něco málo z nastavení CADu připravil. Potom rozepisuji další kapitolku o vztlaku a tak v kreslení profilu budeme pokračovat až po novém roce. Tedy až mi nastane normální pracovní režim a budu mít sice méně času, ale daleko lepší přístup k některému ze svých pracovních PC. Momentálně všechny popisy tvořím na sedmipalcovém tabletu PL. výroby s OS Android (včetně tohoto), za což si myslím zasloužím trochu tolerance. Předem za ní děkuji.

26.12.2013 v 9:40 | Karma: 5,50 | Přečteno: 211x | Diskuse| Hobby
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

iDNES Premium jen za 49 Kč na 3 měsíce. Získejte i vstupenky na MS v hokeji

3. května 2024

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 575x
Myslím(že), tedy jsem.

Seznam rubrik