MILUJE MUŽ VÍCE SVOU ŽENU NEBO SVOJE AUTO

     Myslím, že rozhodně je to auto. Nemluví, neodmlouvá a nechá se bez vzpoury vést k vytčenénu cíli. Nevyčítá mu, že jej chtěl zabít, když už někdy prolítne kouskem obce 90km/hod namísto 50km rychlosti, anebo když zapomene že je na vedlejší a z boku se na něj řítí kamion a vypadá to, že srážka už je nevyhnutelná.

     Jen když se čerstvě zamiluje, nedokáže si právě tohle přiznat. Má totiž dojem, že těch dvacet let strávených ve stereotypu manželství ho otupilo a právě teď přišel ten pravý cit, který mu převrátí všechno naruby. Nelže tedy ani vám, ani sobě. V tu blahou chviličku to tak prostě cítí a i kdyby jste ho podrobila detektoru lži, on vyjde jako hrdý vítěz.

     A vy? Najednou máte vedle sebe trpělivého posluchače a říkáte si, "Přece jen existuje!" A máte tím na mysli onen ideál, který vám celý život chyběl. Kdysi, před lety, vám nezbylo, než zahodit flintu do žita a vzít si toho "nepravého". A tak dáváte k dobru jednu svou řidičskou historku za druhou. Je mu velice k smíchu, jak vás váš právoplatný (bývalý nebo současný) manžel tyranizuje za volantem rodinného vozu (za předpokladu, že vás za ten volant vůbec pustí). Bohužel to dělá jenom proto, aby vás,  jakmile si spolu tím jeho plechovým krasavcem někam vyrazíte, překvapil třeba konstatováním. "Nepouštěj prosím tě vyhřívání zadního skla. Má to velkou spotřebu energie!" Zcela okamžitě vás napadne jediná a logická otázka, tak ji vyslovíte nahlas.

"Tvoje auto jezdí na elektriku?!"

 Než ale dopovíte poslední hlásku, litujete, že jste to raději nespolkla. Protože se na vás významně otočí a zatváří se úplně přesně, jako manžel. Ale, a to hlavně, spustí úplně stejný proslov jako manžel.

"To  víš! O technice nemáš ani ponětí!" (Tu větu použije i když přednášíte mechaniku na ČVUT a on je řezník) "Když je velká spotřeba elektřiny,  alternátor pracuje naplno takže zatěžuje motor. Výsledkem je vysoká spotřeba!"

     Myslíte si, že je to vymyšlené? Tak věřte, že není. Přesně tohle si vyslechla kamarádka, když se s přítelem společně smáli skutečnosti, jak jí manžel zakazuje při odbočování blikat. Protože "Žárovka v blinkru se nejvíc ničí tím, jak se neustále rozsvěcuje a zhasíná!" Byla prý šťastná jako malá holka, že konečně objevila někoho, kdo jí rozumí. Kdo se spolu s ní dokáže zasmát absurditě takového požadavku. V zápětí ale usedla za volant jeho Mercedesu a dostala ten zákaz rozmrazování.

"Jenže já vzadu nic nevidím a musím vycouvat" Zkusila to prý. Ale on byl neoblomný jako Harpagon nad složenkou EON-u. 

"Máš taky zrcátka! A když ti to nebude stačit! Za předpokladu že budeš tak neschopná že nedokážeš couvat podle zrcátek tak to tedy vycouvám! A Zapamatuj si, že v mém autě se prostě rozmrazování zadního skla nikdy nepouští!"

     Jistě si dovedete představit, že slibně se rozvíjející známost skončila. Poslední tečkou za ní se stala rána do předního blatníku automobilu parkujícím za jeho autem. V zrcátkách ho vidět nemohl a zadní sklo bylo neprůhledné.    

     Myslíte si, že právě teď přeháním? Ani trošku. Nebo že nemám rád muže a tímto způsobem si vyřizuji účty? Zase vedle. Myslím si, že mám pravdu a jsem přesvědčen, že si to myslím správně! Jsem přece taky muž, který dokáže zabloudit ve vlastním špajzu nebo prádelníku a který bezbřehou láskou miluje svou manželku (i auto.....) A nebo je to snad všechno jinak?.....

 

 

Autor: Richard Schotz | sobota 11.5.2013 19:20 | karma článku: 8,45 | přečteno: 394x
  • Další články autora

Richard Schotz

Modifikace základního profilu

25.1.2014 v 12:30 | Karma: 8,18

Richard Schotz

Konstrukce profilu II.

20.1.2014 v 19:10 | Karma: 6,67

Richard Schotz

Konstrukce profilu I.

20.1.2014 v 16:02 | Karma: 5,48

Richard Schotz

Něco o vztlaku

4.1.2014 v 15:55 | Karma: 11,36