Šílený Jaida, Tvrdohlavý Majda a hmotný majetek

Jaida a Majda přišli na svět s ušlechtilým posláním. Jejich úkolem je pečovat o náš duchovní rozvoj a dbát o to, abychom se s manželem nestali příliš závislí na hmotných statcích.

K dosažení cíle používají poměrně jednoduchou metodu. Od hmotných statků nám průběžně odpomáhají. Úkoly si rozdělili. Majda se specializuje spíše na věci menší a odolné. Takové, které k úplné likvidaci vyžadují soustředěnou, intenzivní a dlouhodobou činnost za pomoci čelistí spíše s menším rozvorem. Typickou příkladem je plastová kočičí miska. Není mi úplně jasné, jak Majda dospěl k tomu, že zrovna kočičí miska je v naší domácnosti přebytečná. Jsem si jistá, že kočka Amálka s tím zásadně nesouhlasila. Podezřívám ho z toho, že šlo o pomstu. Amálka mu totiž nikdy nedá ani ochutnat.

     Jaida preferuje předměty objemné, pokud možno kladoucí odpor. Je-li proces likvidace spojen ještě s další fyzickou aktivitou např. skákáním, škubáním či přetahováním, tím líp. Nechci moc spekulovat nad jeho zvláštní slabostí pro dámské punčocháče.  Ale tuším, že za tím nebude nic mimořádného. Ony se prostě tak báječně naataahuuujííí.

"No co, stejně jsi s ním necvičila. Jenom ti zabíral místo. Pak se ještě kouknu na ty TRX popruhy. Zdá se mi, že je taky moc nepoužíváte."

 

 

   Vlastně se na ně ani nemůžu zlobit. Někde jsem se dočetla, že starých věcí se máme zbavovat, abychom vytvořili místo pro nové. Jen se musím vzpomenout, v které knížce to bylo a zastrčit jí někam dozadu do knihovny. Co kdyby se k ní Jaida a Majda náhodou dostali.

 

Zápisy hlídací tety Martiny

 Přepis zpráv mé kamarádky, která občas hlídá Jaidu. O průběhu náročné mise nás vždy průběžně informuje.

Čtením jejich zpráv jsem o dovolené bavila celou společnost. Jsem si jista, že Martině to zas tak vtipné nepřipadalo

 

DEN III, Díl třetí

Po návratu z procházky jsem to vyhodnotila, že tak zabahněného psa dovnitř pustit nemůžu a aspoň nohy mu musím osprchovat. Výsledkem byl zoufalý psi pohled, o trosku čistší pes, bahno na podlaze, v koupelně i předsíni, ve vaně a místy i po zdech.  Následoval úklid uvedeného. V rámci úklidu Jai došel k závěru, že když neumím ocenit pusinky u vytírání a je se mnou nuda, mohl by rozebrat po právě uklizené podlaze nestřežený toaleťák a taky tak učinil.  Pak ho nechtěl vydat a nakonec ho ještě asi hodinu chodil v pravidelných intervalech demonstrativně tahat z koše

 

Příběhy Jaidy a Majdy najdete i na www.jaidaamajda.cz          

       

Autor: Šárka Jakabová | úterý 14.10.2014 20:26 | karma článku: 10,69 | přečteno: 328x