Prostřeno pro sebevrahy

Tak tenhle pořad jsem už dlouho neviděla. Přestalo mne bavit, jak každý ze soutěžících touží po šunkové rolce, řízku s bramborovým salátem či jiné běžné krmi. Když je mu poté náhodou předložena, konstatuje, že TO BYLO MOC JEDNODUCHÝ.

Už týden jsem nemocná. Pročež je televize mou největší kamáradkou a koukám na vše, co se hýbe. Opět jsem uvízla drápkem a na krátký čas (doufám) mne pohltilo Prostřeno.

Nemělo se to stát. Ještě dlouho mne ve snech bude strašit omeleta jednoho ze soutěžích, který se prsil tím, že se obejde bez elektrického šlehače (manželka mu ho sebrala po rozvodu) promíchal kopu vajec vařečkou a poté šílenou hmotu lil do nerozehřátého oleje. Obludnost, kterou vytvořil, je nepopsatelná. To musela být chuťka! Však se jeho kolegové viditelně otřásali.

Ráda a dobře vařím. Asi bohužel, jelikož je to na mně i vidět. Přátelé mne už několikrát přemlouvali (i vyhrožovali vlastní aktivitou), abych se do Prostřeno přihlásila.

Ani mne nenapadne. Jsem sice mírná povaha, ale pokud by někdo začal zkoumat mou opečovávanou pavučinu na záchodě, kde bydlí domází mazlík Arachné, či sáhl na můj bordelšuplík, zavlál by nade mnou černý prápor anarchie a vyrazila bych z bytu štáb i soutěžící. Výhodu by měli jen v tom, že bydlím blízko Primy.

Ani jídlem bych se nezavděčila. Vařím zásadně napříč světovým spektrem a tíhnu k jihoamerické kuchyni. Té pravé. Neumím kvesadu (nevím, jak to napsat), kterou připravoval soutěžící včera. Pak se z toho vyklubalo cosi podobného quesadille, jak si ji představuje internet a české mexické restaurace. Mé pravé mexické pojetí mexické kuchyně by se určitě setkalo s nepochopením. Chutná totiž jinak. A to je vždy kámen úrazu.

Narazila bych i při samotné přípravě stolu. Nemám šifón, který bych aranžovala uprostřed a hlavně bych neotrhala své orchideje (sice potvory zákeřný, ale milovaný), abych jejich květy poté ledabyle poházela mezi kameny.

Navíc nedbám, zda mám vývar čirý. To by mne odepsalo už v počátku, jelikož nejčastější poznámka po rozbalení meníčka (hu, otřásám se už při tomto názvu) je: HLAVNĚ, ABY VÝVAR NEBYL ZAKALENÝ.  Dále pak bych odmítala diskuse o rozdílech mezi polévkou a vývarem, steakem a biftekem, atp. A nedělala bych panenku, která v Prostřeno očividně frčí.

Naopak bych jásala nad vším novým, těšila se na jídla cizinců, kteří se v pořadu tu a tam objeví a prakticky nikdy nevyhrají, protože jejich jídla jsou jiná. A bodovala bych spravedlivě. Fakt.

Byla bych divná, protože nejsem sebevrah?

Autor: Šárka Bayerová | úterý 21.5.2013 12:00 | karma článku: 23,26 | přečteno: 1763x
  • Další články autora

Šárka Bayerová

O šikovné milence Toničce

8.3.2020 v 11:35 | Karma: 22,71

Šárka Bayerová

První oficiální milenka

6.3.2020 v 21:09 | Karma: 22,56

Šárka Bayerová

Svatá princezna (dokončení)

24.1.2020 v 12:26 | Karma: 28,13

Šárka Bayerová

Svatá princezna (2. část)

23.1.2020 v 9:45 | Karma: 21,72