Poslední geografické "objevy"

Minulý týden jsem se v hlavní zpravodajské relaci TV Nova od jednoho z reportérů dozvěděla, že Soči leží na břehu Rudého moře. Ruská rozpínavost? Matení teroristů ? Přírodní úkaz ?

Kdepak, jen lidská blbost a důkaz, že do sdělovacích prostředků, knih, na internet a na popisky zboží se poslední dobou dostane cokoliv. Mám s tím vlastní zkušenosti.

Nastydnutí si zásadně léčím slézem maurským. Odvarem z byliny, jejíž léčivé účinky objevili už španělští Mauři. Nakonec i proto se tak jmenuje, že.  Přesto je mi soustavně čaj v krámech vnucován jako sléz maorský . A tak ho mám i na účtenkách! A já si jsem jistá, že na Nový Zéland tato léčivka zavlečena nebyla !

Před časem jsem v  rámci svých kulinářských pátrání objevila u jedné renomované firmy skvělou směs koření. Údajně etiopskou. Už tehdy mne zarazilo, že koření  pojmenovali Etiopská směs Berber. Kde by se Berbeři vzali v Etiopii, hloubala jsem... 

Nu, řekla jsem si, nebudu hnidopich, důležitý je obsah a kvalita produktu. A ta je fakt na úrovni. A tak když se mé zásoby ztenčily, musela jsem na netu objednat koření nové, jelikož ho v kamenných obchodech nemají. Jaké ale bylo mé zděšení, když jsem zjistila, že směs přejmenovali! Nyní slove Habešino koření Berber.  Ve firmě to očividně vzali stylem  - čím dál tím líp, jak ta babička, když z těch schodů letěla. Takto výstižně vždy komentovala paní učitelka Šteklová moje strhující matematické výkony u tabule. 

Ale zpět k jisté Habeše, děvě, co je zjevně vymalována na didaktickém obrázku se žirafou v pozadí. Kdepak jen přišla k tomu jménu? Habeša jedna ... Se fakt divím, že z ní neudělali Etiopu. To mi skoro přijde hezčí!

Autor: Šárka Bayerová | pondělí 10.2.2014 8:45 | karma článku: 20,28 | přečteno: 908x
  • Další články autora

Šárka Bayerová

O šikovné milence Toničce

8.3.2020 v 11:35 | Karma: 22,71

Šárka Bayerová

První oficiální milenka

6.3.2020 v 21:09 | Karma: 22,56

Šárka Bayerová

Svatá princezna (dokončení)

24.1.2020 v 12:26 | Karma: 28,13

Šárka Bayerová

Svatá princezna (2. část)

23.1.2020 v 9:45 | Karma: 21,72