Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Hýkání levicových poslanců

Za jiných okolností by to mohla být i legrace. Bohužel, za těch daných to moc legrační není. Bolševici všeho druhu zase v médiích hýkají o tom, že vláda nechť je jakákoliv, jen se nesmí vrátit vláda pravice. Kriminalizace pravice, potažmo všeho nelevicového jakoby z úst vypadla Gottwaldově sebrance z konce čtyřicátých let minulého století.

Neslyšíme nic o jednotlivcích, co něco nezvládli nebo přímo ukradli ani celé špatné vládě, vládě prorostlé korupcí, vládě neschopných nebo něco podobného. Prostě jen výkřiky ve smyslu „pravice je zlo!“. To je bohužel pro bolševickou smečku typické snad pro celou dobu její existence. Můžeme se těšit na to, že za rudooranžové vlády také uslyšíme něco o tom, že továrníci vysávají své otroky-zaměstnance, podnikatelé ožebračují dělnickou třídu a živnostníci okrádají své zákazníky. A že by bylo pro občany lepší, kdyby se vše pěkně vyvlastnilo a o blaho lidu se zase staral jen a pouze stát. A samozřejmě Strana, která přece ví nejlíp, co je pro lid dobré a co mu naopak škodí. Mezi klasické škodliviny se jistě zařadí supermarkety plné zboží, které kazí charakter, reakcionářská (protože nelevicová) literatura a samozřejmě hudba a texty, které zahraniční tajné služby pečlivě připravují pro oblbování nezkušených mladých posluchačů. Lid je třeba za každou cenu chránit před takzvanou svobodou a takzvanou demokracií. Socialisté si evidentně ani po historických zkušenostech neuvědomují, že jakmile budou mít komunisté s jejich pomocí ústavní většinu, zase pěkně po bolševicku utnou tipec svobodě a demokracii a po nastolení té jediné spravedlivé vlády jedné strany, socánky pěkně odstrčí od válu. Ne že by má paměť sahala až do osmačtyřicátého roku minulého století (ta ostatně nesahá ani do včerejšího dopoledne), ale vím, že i tenkrát mnoho lidí prostých, vzdělaných i dokonce s politikou obeznámených tvrdilo, že žádná diktatura nehrozí, že nikdo přece nemůže o svůj majetek přijít a že se ostatně komunisté historicky znemožní sami a do dalších voleb ani nepůjdou. Málokoho napadlo, že žádné další skutečné volby nebudou.

Nebezpečí nacizmu bylo vždy hlavně v otevřeném násilí a teroru. To mohl vidět každý a jen málokomu bylo v takovém prostředí milo a pohodlno. Komunismus je v tomhle ohledu nepoměrně zákeřnější. Násilí a zlo probíhá relativně skrytě a navenek je všude „klid na práci“. Ale proboha, pamětníků snad ještě běhá po našich ulicích dost, ne? To vážně zase chceme v médiích číst a poslouchat jen o úspěších dělníků a rolníků? Nikdy se nic nedozvědět o korupci, podvodech a zlodějnách vládnoucí elity a jejich přisluhovačů? Za hranice se podívat jen výjimečně a to ještě pouze s milostivě vydanou propustkou? Já se přiznám, že raději skousnu problém nezaměstnanosti, než bych se smířil s povinností pracovat a v případě nepracování být popotahován a kriminalizován coby příživník. I přes všechnu nedokonalost a všechny její špatné stránky tu demokracii rozhodně chci.

Uvědomme si, že to že můžeme číst o nepravostech a zlodějnách je právě dáno svobodou slova, která je ostatně jedním z hlavních pilířů demokracie. Obě tato slova se, bohužel, v našich končinách pomalu  stávají opovrhovanými frázemi a často se dokonce setkávají s posměchem. Copak to čtyřicetileté bolševické vymývání mozků mělo takový úspěch? Copak to, že má kolega v práci o stovku víc na výplatní pásce nebo že soused má lepší auto stačí k tomu, abychom demokracii zahodili jako hnusný, nepotřebný šunt? Která generace už konečně pochopí, že jenom v demokracii budeme mít každých pár let možnost si vybrat jinou vládu, pokud nám ta stávající nebude vyhovovat? Že to pohodlí, kdy se o nic nestaráme, protože se stará stát a to včetně práce a mezd a také cen a dokonce druhů nabízeného, ale i vyráběného zboží je pomalu, ale neomylně fungující jed?

Autor: Karel Sarda | čtvrtek 25.7.2013 10:30 | karma článku: 29,43 | přečteno: 1178x
  • Další články autora

Karel Sarda

Muslimská zbabělost

Různá sluníčka a multikulti nadšenci nám neustále vykládají, jak je islám mírumilovný, skvělý, úžasný a samozřejmě i jeho vyznavači mají stejné kvality a my ostatní se od nich máme co učit.

14.10.2015 v 13:53 | Karma: 43,79 | Přečteno: 3420x | Diskuse| Ostatní

Karel Sarda

Evropské devastující sebemrskačství

Invaze ekonomických migrantů, schovávajících se ovšem většinou za pojem „uprchlíci“, ukázala jak málo stačí k destabilizaci vysoce civilizovaného a technologicky vyspělého společenství v míru koexistujících zemí.

23.9.2015 v 15:04 | Karma: 34,20 | Přečteno: 916x | Diskuse| Politika

Karel Sarda

Politicky korektní cesta do pekel

Multikulturní jednání se dnes rovná nekontrolované invazi jiné kultury, jiného náboženství či jiných zákonů, absolutně potlačujících zákony, kulturu a náboženství stávající.

8.9.2015 v 12:22 | Karma: 36,51 | Přečteno: 1029x | Diskuse| Politika

Karel Sarda

Vítězství imigrantů

Když se tak dívám – ovlivněn probíhajícím atletickým svátkem - na záběry davů utečenců, musím jim chtě nechtě zatleskat. Svůj závod na útěku před bídou a hladem evidentně vyhráli.

29.8.2015 v 10:00 | Karma: 36,66 | Přečteno: 1142x | Diskuse| Ostatní

Karel Sarda

Hop a je tu xenofob

Pořád nějak nikde nevidím nějaké reakce všech těch multikulti sluníček, neustále slepě bránících islám a muslimy, kterak odsuzují činy barbarů z IS, hrdinně schovaných v kuklách.

19.8.2015 v 14:51 | Karma: 36,60 | Přečteno: 1333x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Na Chebsku vjel vlak do spadlého stromu a vykolejil, provoz na trati stojí

2. května 2024  18:56,  aktualizováno  3.5 13:15

Uzavírka trati u Plesné na Chebsku, kde ve čtvrtek odpoledne v úseku mezi Velkým Luhem a Skalnou...

Zloději stačila otevřená větračka. Z přízemních bytů kradl šperky i elektroniku

3. května 2024  13:07

Policisté dopadli v Ostravě recidivistu, který se krátce po propuštění z vězení vrátil ke svému...

Vagony po nehodě u Klínce odklidí dopravce. Policie zahájila úkony trestního řízení

3. května 2024  11:11,  aktualizováno  13:06

Policie prověřuje čtvrteční vykolejení osobního vlaku bez strojvůdce poblíž Klínce u Prahy pro...

Zdravotnictví čeká kolaps, věští analýza. Chybí 3000 lůžek, péče se nadužívá

3. května 2024  11:36,  aktualizováno  12:57

V českém zdravotnictví hrozí bez přijetí potřebných opatření vyčerpání zdrojů. Systém není podle...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1002x
Uprostřed krize středního věku se snažím pochopit svět kolem sebe.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky