Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vánoce, Vánoce... přišly nějak brzo

No tě pic! Přesně tohle jsem si před pár dny pomyslela při cestě do školy. Krátce po poledni jsem vylezla z autobusu v příjemně podzimně naladěných Pardubicích. Měla jsem dost času, tak jsem se rozhodla trochu se projít. Jako vždy jsem nakukovala do výloh a přemýšlela jestli bych třeba po sto letech nezašla do divadla, když už mám ty nové společenské boty a nádherné fialové šaty. Z tohoto příjemného rozjímání mě nakonec vytrhl až pohled na... Vánoční hvězdy rozvěšené po celé cestě z Masarykáče na Náměstí republiky. Jak dlouho už tu asi jsou?

Že by už od toho příšerného svátku šklebících se dýní a lidí navlečených do všech možných i nemožných kostýmů? V hypermarketech mají tuto otázku vyřešenou. Hned jak se tyhle vydlabané oranžové obludy sundají, nahradí je místy až kýčovité blikající ozdoby a zanedlouho poté se začnou z reproduktorů ozývat koledy. Běžný nákup oběda sestávajícího se ze zeleninového salátu, housek a vody se pomalu změní v horor. Ještě že už dnes můžeme některé dárečky nakoupit přes internet...

Jediný háček spočívá v tom, že při tomto elektronickém nakupování občas musíte začít svou vánoční nakupovací mánii ještě dřív. Nebo snad chcete ještě den před velkou nadílkou řešit problém co dát pod stromeček těm, pro které nám objednaný dáreček dorazí až po Novém roce? Že ne? Tak už teď proklikávejte e-shopy a vybírejte. Já už bych jako správná hospodyňka měla začít přemýšlet o tom podle jakého receptu budu péct tolik oblíbené perníčky. Nevíte náhodou, kde seženu anýz a další potřebné koření? Počítám, že už zítra bude vyprodané. Ostatní ženské mě asi předběhly.

Ať chci nebo nechci, tomuhle předčasnému šílenství se prostě nevyhnu a budu ho nejspíš jen tiše trpět. Ne, nejsem zelený mužíček jménem Grinch, který tyhle svátky k smrti nenávidí, ale čeho je moc, toho je příliš. I sladkého cukroví, sváteční pohody a blikajících oken. To svoje nerozsvítím dřív než o první adventní neděli a dost možná počkám až po Mikuláši. Drtivou většinu dárků nakoupím za jediný den a zbytek už buď mám, nebo v klidu vyrobím (to se tak někdo má, když umí z korálků, několika stříbrných nýtků a zapínání zhotovit náušnice). To je totiž tak všechno, co můžu v rámci udržení psychického zdraví udělat.

Vlastně mě napadla ještě další věc. Jít do školy a zabarikádovat se v učebně ošetřovatelství, kde se budu pečlivě připravovat na test. Třeba si znovu vyzkouším hygienu kojence. Ahoj, Matýsku. Jak jsi krásné, neviňátko...   

Autor: Sandra Švorcová | neděle 22.11.2009 23:40 | karma článku: 7,67 | přečteno: 977x
  • Další články autora

Sandra Švorcová

Za blbost se platí

Po delší době jsem opět navštívila Pardubice, a to s nepříliš lákavou vidinou vyřizování administrativy. Jako obvykle mě čekala dvacetiminutová procházka po Třídě míru. A to bych nebyla ženská, aby mi sem tam očko neujelo a neprohlížela si zboží ve výlohách. Oblečení, elektro, knihy... Přitom však dobře vím, že uspokojím právě jen oči a radost si neudělám. Obvykle totiž u sebe jaksi nemám patřičný obnos a můj účet taky zeje prázdnotou. Podobně jako tentokrát, kdy mi obsah peněženky stačí akorát na nákup večeře.

14.7.2013 v 15:48 | Karma: 11,03 | Přečteno: 890x | Diskuse| Ostatní

Sandra Švorcová

Dobrou chuť, pokud právě jíte pražskou šunku

Když si někdy chceme dopřát lepší snídani, navštívíme místo hypermarketu pekárnu a řeznictví. Zvláště mužská část rodiny totiž tvrdí, že není nad čerstvý chleba a kvalitní šunku. Třeba tu pražskou, o kterou se v současnosti vedou spory se Slovenskem, Německem a Rakouskem. Konzumenti této lahůdky jsou znepokojení. Euroskeptici jásají, protože jim tato situace přihrála další argument podporující jejich smýšlení.

28.5.2013 v 13:38 | Karma: 11,53 | Přečteno: 667x | Diskuse| Ostatní

Sandra Švorcová

Tak tady se to stalo...

Začalo to tak nevinně. Při cestě ze školy mě napadlo, že bych snad na blog opět mohla přidat nějaký svůj důvtipný postřeh. O chvíli později to vypadalo, že je o tématu rozhodnuto. Inu, o kom se mluvívá, nedaleko bývá. S dotyčnou osobou jsem se na nádraží nikdy neviděla, ačkoliv pravděpodobnost setkání byla poměrně vysoká. A najednou: „Jé, ahoj...“ Onen človíček si jistě domyslí a druhým dechem dodávám, že jsem ho nepomlouvala. Nakonec si ale článek o podobných všem tak důvěrně známých příhodách odpustím. Těsně před příchodem domů mě napadla myšlenka zcela jiná, poněkud závažnější.

15.4.2013 v 18:56 | Karma: 7,21 | Přečteno: 346x | Diskuse| Ostatní

Sandra Švorcová

Neklepat? Leda na čelo...

Musím se přiznat, že patřím k těm, o kterých platí, že člověk zasvěcený do tajů zdravotnictví bývá nejhorším pacientem. Sem tam však lékaře musí navštívit každý. Asi nejméně příjemné pak pro spoustu lidí bývá čekání. Když jsem se nedávno vypravila na preventivní prohlídku, měla jsem ale celkem štěstí.

6.4.2013 v 14:48 | Karma: 10,24 | Přečteno: 694x | Diskuse| Ostatní

Sandra Švorcová

Apríl!

„No, ahoj Honzo, co se děje?“ „Hele velikej průser! Něco je s autem. Museli jsme ho nechat odtáhnout do servisu, asi budem muset domů vlakem...“ „No teda to je bezvadný, kolik to asi bude stát?“ „Ha ha, víš co je dneska za den? Ne, už jsme na cestě a všechno je v pohodě...“

1.4.2013 v 20:58 | Karma: 6,32 | Přečteno: 509x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...