Termín schůzky

„Ahoj, co se v pátek sejít? Dáme jedno. Pokecáme,“ začal můj telefonní hovor s kamarádem, kterého jsem dlouho neviděl. „No jasně. To by bylo super,“ jeho reakce začala nadějně. Méně nadějně už zněla jeho další věta: „Jenže tenhle pátek se mi moc nehodí. Možná příští týden, a nebo možná ten další.“ Naprosto jsem to chápal. Také mám poměrně nabitý program a ten příští týden by se mě také moc nehodil a tak jsme se domluvili, že si ještě brnknem a doladíme konkrétní termín. Nesešli jsme se.

Kdo ten pocit nezná? Máte chuť si s někým pokecat, ale není možné se domluvit na termínu, který by vyhovoval oběma. Samozřejmě, pokud by se mělo sejít více lidí, pak se problém samozřejmě násobí. S jedním kamarádem jsme se domlouvali asi rok. Použili jsme různé vymoženosti moderní doby, jako sms, e-mail i prostý telefonní hovor a odkládali schůzku na možná, ještě uvidíme a dáme si vědět. Je to vůbec možné? Je. Buď to nevycházelo jemu, nebo mě. Pak jsme to přestali řešit, až jsme se ozval zase po pár měsících, ale on odjížděl do zahraničí. Shodli jsme se na schůzce až se vrátí. Nesešli. Nakonec jsme přišli na způsob, jak to vyřešit. Vyšli jsme z toho, že pracovní schůzky se většinou konají a to proto, jelikož je pevně daný termín a ten máte v diáři a tak ho zahrnete do programu, když plánujete nějakou další schůzku. No a tak jsme si zapsali termín naší schůzky do diáře. Opravdu si s kamarádem se kterým si chci zajít na pivo plánuji termín schůzky? Ano opravdu se to stalo. Věc byla vyřešena a my se... Nesešli. V rámci přehodnocování priorit byla totiž schůzka s kamarádem v diáři přesunuta mezi prvními.

Po čase jsme si znovu volali a v rámci větší závaznosti a důležitosti naší schůzky, jsme zapojili ještě další dva kamarády. My čtyři dohromady jsme se nesešli snad dvacet let. Všichni jsme se na to těšili. Tentokrát už není možné, aby to nevyšlo. A taky to konečně vyšlo. Zašli jsme na pivko a skvěle pokecali. Tedy jen s jedním z nich, dva s lítostí omluvili, ale i tak to byl úspěch.

Ne vždycky to je ale tak špatné. Říká se, že nejlepší je neplánovat a jednat. Nedávno jsem si potřeboval s někým jen tak popovídat. Jen tak jsem zkusil poslat sms jedné kamarádce a nabídnout pokec. Odpověď přišla záhy. „Jo, ráda.“ To potěšilo. Tuhle příležitost jsem už musel popadnout za pačesy a nepustit. Nabídl jsem termín a ona napsala kdy nemůže. Tím se našel prostor pro to, kdy může a bylo dohodnuto. Strávili jsme příjemný večer a probrali všechno možné co jen šlo probrat. Oba jsme pak odcházeli s dobrým pocitem. Někdy je dobré při plánování schůzky spíše vyloučit dny, kdy nemůžeme a pak už jen vybrat společného jmenovatele. Tedy den, který můžeme. Někdy je nutné se na všechno ostatní vykašlat, všechno zrušit a vsadit jen na tu schůzku s kamarádem, nebo kamarádkou. Kdo ví, kdy bude zase nějaká další příležitost.

A tak mne napadá. Když je nejhůř, vytočte číslo někoho, koho jste hodně dlouho neviděli a možná vás mile překvapí. A nebo ...? A nebo se ozve automat, který vám oznámí, že to číslo máte uložené zbytečně, protože už neexistuje. Je také důležité ve všem hledat to pozitivní. Co je pozitivního na tom, že máte uložené neexistující číslo a tak jediný kontakt na kámoše vlastně už nemáte? No můžete ho vymazat a zvýšit tak aktuální paměť svého mobilu. No a pak tam uložit číslo někoho, kdo s vámi rád zajde na pivko a pokec.

Autor: Vladimír Samiec | pátek 2.3.2012 12:47 | karma článku: 11,43 | přečteno: 1055x
  • Další články autora

Vladimír Samiec

V Brně, v bazénu

Stalo se ve městě Brně, kde o neobvyklé příběhy není nouze. Dalo by se říci, že to město se zajímavými příběhy jen hemží. Vždyť je to město, které se může pyšnit svým brněnským drakem...

7.5.2024 v 13:37 | Karma: 12,67 | Přečteno: 381x | Diskuse| Poezie a próza

Vladimír Samiec

Se psem za hranicí rizika

Každý večer vyrazíme s naší fenkou jezevčíka, teď už starší paní, které se chce čůrat i po desáté, tedy takřka v noci, ven a zatím co já s kochám nebem plným hvězd a dorůstajícím, nebo naopak couvajícím měsícem...

27.10.2020 v 6:31 | Karma: 21,18 | Přečteno: 623x | Diskuse| Politika

Vladimír Samiec

Dala si ODS vlastní gól?

V poslední době se snaží ODS vzdorovat ANO a být alternativou. Být tou správnou pravicovou, možná také jedinou, pravicovou, stranou.

17.3.2019 v 15:11 | Karma: 38,15 | Přečteno: 1246x | Diskuse| Politika

Vladimír Samiec

Že by lidé již nechtěli sociální strany?

Ta otázka padla v „Událostech, komentářích“ při rozhovoru s leaderem ČSSD p. Zaorálkem. Podstatou bylo, zda ještě lidé vůbec chtějí tyto sociálně zaměřené strany. Je ještě vůbec požadavek sociální ochrany občanů v dnešní době?

29.10.2017 v 16:03 | Karma: 12,95 | Přečteno: 558x | Diskuse| Politika

Vladimír Samiec

Proč ČSSD tak přesvědčivě prohrála?

Volby skončili před týdnem a mnoho komentátorů, novinářů, politiků i blogerů se již snažilo o nějakou analýzu výsledků. I já se pokusím. Tentokrát bych se chtěl zamyslet jen nad jedním z výsledků. Propad ČSSD.

29.10.2017 v 14:38 | Karma: 28,57 | Přečteno: 932x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

Na summitu skupiny G7 promluví také papež. Setká se s Zelenským i Bidenem

14. června 2024  6:16

V jihoitalské Apulii v pátek druhým dnem pokračuje summit skupiny ekonomicky vyspělých zemí G7. Na...

Američané potopili dvě hlídkové lodě Húsiů. Ti útočili na polskou obchodní loď

14. června 2024  6:11

Americká armáda oznámila, že v Rudém moři zničila dvě hlídkové lodě jemenských povstalců Húsíů,...

Starostové nesouhlasí s plánem na další rušení pošt, testy chtějí překazit

14. června 2024

Premium Česká pošta začala na venkově testovat, nakolik zvládne klasické poštovní pobočky nahradit Mobilní...

Začíná nová éra válčení. Na Ukrajině proběhla první bitva robotů na světě

14. června 2024

Premium Historie si možná bude pamatovat, že jedna z prvních bitev mezi roboty se odehrála na Ukrajině...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 62
  • Celková karma 12,67
  • Průměrná čtenost 1279x
Autor fejetonů a detektivních povídek. Autor knih "Rozhodnutí zabíjet" , "Ale já jim neřekla, aby ho zabili..." a "31 je obráceně 13." Nezávislý publicista. Amatérský historik. Více informací o mě na facebooku, nebo mém webu: http://www.vsamiec.estranky.cz/