Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak mě vykořisťovali v Holiday Inn Norwich III.

„Vteck, další roomservis!“ volá na mě Lisa „to jsou ti hráči Newcastle United!“, přidává vzápětí. Zvedám oči v sloup. Už jsem dnes ráno měl tu čest. Je sobota, hotel plný hostů a do toho ještě tohle. RoomServis je služba „jídlo na pokoj“, k běžné ceně je připočítán poplatek tři libry. Takže číšník, který se s plným tácem trmácí přes celý hotel už nedostane nic. To je novinka, v rámci zkvalitnění služeb. Ještě před měsícem byla donáška zdarma, service tips dobrovolné. Každý se pral o to aby mohl jít s room servisem. Teď už chodím jen já a večer Jools.

Tomu kdo nečetl první dvě části, může si přečíst Část I. zde a Část II. zde.

První dnešní RS byl na pokoj č.241, tzn. ve druhém patře až na samém konci hotelu. Třetí patro už není, takže dál už se prostě jít nedá. Dveře mi otevírá nahý, vysoký a svalnatý černoch, jen s ručníkem kolem pasu. „Čau kámo, polož to na postel“. Ve dvouposteli druhý nahý černoch kouká na TV. „Čau kámo, jak se máš?“ zubí se na mě. Pokládám tác na postel a myslím si cosi o romantické snídani. No, každý jsme nějaký, napadá mě vzápětí. Procházím zpět kolem recepce. Recepční už na mě čeká „Vteck, prý jsi jim toho přinesl málo“. „Jak to, divím se? Chtěli cereálie, mléko a čaj. Nic jiného, koukni tady je bumážka s objednávkou“. Recepční se na mě mile usmívá „Nestačí jim prý jen JEDNA krabička, chtějí každý ČTYŘI krabičky (je to už předporcované po padesáti gramech) a litr mléka na osobu“. Bezva, musím se tam trmácet znovu a opět ani penny spropitného. Už byli aspoň oblečení a já netrpěl takovým komplexem při pohledu na jejich natrénované figury. Všichni hráči bydlí po dvou a spí na manželských postelích, zjišťuji později. Senzace se nekoná.

„Lisa, počkal bych, jestli se neozve ještě někdo a pak to vezmeme najednou, co ty na to?“ navrhuji a vyprávím jí o předchozím zážitku. Lisa valí oči a běží hned na recepci. „Naomi, kdo je ubytovaný na 241?“ ptá se recepční. „Charles N'Zogbia a Jean-Alain Boumsong, Newcastle United. Klub má pokoje od 226 do 241, ale Shearer a Owen nepřijeli, takže 230 a 231 jsou prázdné“ smutně kouká. „Miluju Owena, těšila jsem se na něj“. Prakticky v ten samý okamžik přicházejí další tři objednávky č. 228, 229, 230. Hned vedle sebe, asi se domluvili. Po předchozí zkušenosti dávám na tác několik džbánů s mlékem, čaje a Lisa za mnou běží s krabicí müsli. „Jesus, to je Steven Taylor“ málem se kácí Lisa. Mám zase komplex, tenhle maník má také asi tak metr devadesát a nad ručníkem místo břicha želví krunýř.

Vracíme se do restaurace. Jsem hrozně utahaný.V noci jsem spal čtyři hodiny a jsem opět na „place“. Práce v kuchyni sice není špatná, ale už bych se rád pohnul někam jinam. Mívám celé dopoledne volno a už pátý měsíc rozesílám C.V. na všechny strany, hledám práci v oboru. Rozesílám kolem deseti životopisů týdně a sbírám negativní odpovědi. To jsou ti slušnější, polovina se vůbec neobtěžuje odepsat. Mám už jich kolem padesáti a další utěšeně přibývají. Ztrácím sílu a ukončuji první fázi hledání kvalifikované práce. Je ještě zřejmě brzy.

Moje angličtina se výrazným způsobem zlepšuje a tak jsem domluvený s manažerem restaurace Johnem, že to zkusím u něj. Má to háček, šéfkuchař Shaun mě nechce uvolnit dokud nenalezne náhradu a „ranní ptáče“ Mark, místo kterého jsem nastoupil do restaurace, už smaží ranní snídaně. Mark se přesunuje z restaurace do kuchyně, dostane o 40 pencí na hodinu vyšší plat. Takže chodím do práce ráno od půl šesté, v šest otvírám restauraci. V sedm chodí do práce Restaurant Supervisor Lisa a Flora, v osm barman Francois a jeho žena Magali. Ranní směna mi končí v poledne a v 15:00 nástup do kuchyně. Z kuchyně se vypotácím kolem jedenácté a o půlnoci jsem doma. Usínám kolem jedné. Abych se dostal do práce včas, tak musím vstávat v 5:15. Takto to táhnu už pátý týden a jsem na pokraji vyčerpání.

Klub Newcastle United má na osmou zamluvený Yeoman Suite, což je největší salónek v Hotelu. Oficiálně pro 150 lidí, fyzicky už jsem tam viděl lidí přes 200. To když si ho pro své oslavy zajedná místní Filipínská komunita a pojídají tam celé pečené prase. To prase tam i grilují...

Yeoman suite je připravený a já se vracím do restaurace. Restaurací se mezitím valí hustý dým, nějaký host opět strčil do toasteru Malt loaf. Od té doby, co jsme nad toaster dali upozornění „Prosíme hosty, aby nevkládali Malt loaf do toasteru“, se to stává denně. Dřív se to stávalo jen asi jednou týdně. „Copak jsou to uplný debilové?“ nadává Lisa a snaží se vyšťourat zuhelnatělý kus tohoto zvláštního chlebo-perníku. Je to gumové, lepkavé a málokdo tomu přijde na chuť.

Je osm třicet a směrem od recepce se šíří hlahol. Hráči zahájili hromadný přesun na snídani a to nemůže ujít pozornosti čekajících fanoušků. Cvakají fotoaparáty, hráči se podepisují. Hostům padají brady, Lise a Naomi se podlamují kolena. Za ty fanoušky tak trochu mohu já. Když jsem ráno předchozí den zvedal na baru telefon (myslel jsem si že je to roomservis), tak se mě na druhém konci kdosi optal, jestli jsou u nás ubytováni hráči Newcastle. Bezelstně jsem odpověděl, že ano. Asi třicet minut na to dorazily k hotelu tři pruhované autobusy s fanoušky a ti poté obsadili všechny volné pokoje v hotelu. Od časného rána sedí v recepci a vyčkávají.

Do Yeoman suite jsem postupně nanosil celkem asi osmdesát balíčků müsli, přes dvacet litrů mléka, osmnáct kilogramů scrambled eggs (míchaná vejce se smetanou), osm kilogramů fazolí, patnáct balíků toastového chleba a osm litrů kávy. Neměli objednaný full english breakfast, asi by pak při utkání usnuli... Čaje si vyráběli sami na místě. V průměru tedy 600 gramů míchaných vajec, 300 gramů fazolí, půl balíku toastového chleba a dva a půl balíčku müsli na osobu. Bylo tam celkem 24 hráčů, dva trenéři a další asi čtyři lidé. Udal bych i několik piv a whisky, ale máme zakázáno servírovat alkohol před polednem. Trenéři si holt musí snížit nervozitu před zápasem až na stadionu :)

Příště o tom, jak se mi pracuje se šestnáctiletými dětmi, jak mají v Holiday Inn sraz američtí váleční hrdinové z 329 bombardovací perutě USAAF a jak kuchař zapomene uvařit přílohu pro 140 hostů.

Autor: Vít Šafránek | čtvrtek 18.6.2009 14:51 | karma článku: 22,61 | přečteno: 1686x
  • Další články autora

Vít Šafránek

Sputnik pro každého, V jako Hybrid

Jedním z cílů hybridní války je ztráta důvěry veřejnosti ve vlastní vládu a instituce. To se nám tady v Czechii daří svědomitě i bez přispění Ruské federace :-)

16.4.2021 v 13:51 | Karma: 15,33 | Přečteno: 360x | Diskuse| Občanské aktivity

Vít Šafránek

Divný roky

Když se nám před sedmi lety narodil hendikepovaný syn s vážnou diagnózou, tak se mi na chvíli zhroutil život. Byl jsem naštvaný na celý svět, bral jsem si to moc osobně.

21.9.2020 v 11:15 | Karma: 18,47 | Přečteno: 918x | Diskuse| Osobní

Vít Šafránek

Proč jsem byl „nejen“ na Letné i já.

Když v roce 2004 vyhrál Václav Klaus volbu prezidenta, tak jsem dočasně „emigroval“ a odjel do Anglie. Nechápal jsem, jak si můžeme zvolit člověka, který od revoluce pracuje na přesunu majetku státu do rukou kamarádům.

1.7.2019 v 12:10 | Karma: 26,87 | Přečteno: 1127x | Diskuse| Občanské aktivity

Vít Šafránek

Zeman a Šlouf na věčné časy

Dobrý den, dnes vám nabízím k pobavení další obrázek. Sliboval jsem, že se polepším a nebudu se strefovat jen do Klause. Tak zde je můj druhý oblíbenec. Ten první se už totálně odrovnal sám a schytal to i od nás blogerů celkem dost.

11.1.2013 v 14:24 | Karma: 13,53 | Přečteno: 982x | Diskuse| Politika

Vít Šafránek

Čert pro Klause

Dovolím si tu namalovat Klausovu nejmodřejší noční můru. Po poslední sérii výroků a chytrostí si opět hradní dědek zasloužil moji pozornost. Ještě tu pár kresbiček před tím, než se Jeho výsost odsune z úřadu do svého fanklubu mezi Svobodné asi přibude... Odpusťte mi to.

14.12.2012 v 16:11 | Karma: 15,53 | Přečteno: 1214x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2062x
Žiji teď a tady v ČR. Žeru muziku, fotím pro radost a jsem založením optimista. Co se týče politiky, tak tam to neplatí. I když... Karta se snad začíná obracet! 

V diskuzích mám nickname vteck.