O komunistech, zdaňování a české dylinii

Tak sem si zas jednou přečetl noviny - pochopitelně o týden později než vyšly. Sem se fakt už skoro nudil. Plyn, válka, vraždy, Dr.ath, Entropa. Klasika jako poplatky a daně se objevily pochopitelně taky, ale tentokrát mě jeden dopis čtenáře - komunista jako kráva pozn.autora - málem zhodil ze židle, teda z postele. 

Frajer tam psal ( MF DNES - 29.1.09, str.A11 dole ) v tom smyslu, že za totáče bylo všecko zadarmo, všichni měli práci - i když mnozí jen na oko pozn.autora - a taky psal jak by bylo nejlepší zdanit ty bohaté. Bohatými lidmi myslel ty, co mají větší než průměrný plat. Hezké no. 

Je pozoruhodné jak někteří lidé zapomínají na fakt, že pokud chci mít více peněz, musím je někde vydělat. Nikdo dneska zadarmo nic nedá. No možná by někdo tomu pisateli dal zadarmo do držky. Bohužel někteří lidé stále mají komunistickou mentalitu ve stylu kolektivního vlastníctví a snahy popírat individualitu. Moc by mě zajímalo kolik je soudruhu pisateli let. Protože jen trochu soudný člověk by takovou slátaninu nemohl napsat. Faktem ale zůstává, že soudruzi a soudružky, jež jsou členy KSČM, jakási soudnost chybí. A nejen ta. Taky kromě jiného vzdělaní v oblasti historie. Svědčí o tom výroky některých jedinců v pořadu České televize 168 hodin. 

Tři rudí, tři výroky, tři perly - myšleno s brutální ironií. Výroky byly na téma doby před listopadové a osob s komunismem spjatých. Třeba, že Stalin nebyl jen negativní personou, za kterou je dnes považován a že nebyl přece jen špatný, že udělal i spoustu záslužných činů. Nepopírám, že Stalin mohl vykonat i něco dobrého, ale jestli tak konal, dělal to jen ve svém zájmu. Jak může někdo obhajovat člověka, díky němuž zemřelo více lidí než díky Adolfu Hitlerovi. Další špek byl když se jedna soudružka ptala divila tomu čemu se říká svoboda. Že nechápe v čem se změnila situace po roce 89. V čem ta svoboda, kterou jsme nabyli po sametové revoluci vlastně vězí? Na to si odpovězme každý sám, protože význam slova svoboda lze vnímat mnohými způsoby. 

Ale abych se vrátil k onomu pisateli. Komanč si patrně neuvědomil to, že pokud budou poplatky platit kraje zaplatí to pochopitelně stejně ze svých daní. I když on jistě něco tak imperialistického neplatí a je příslušníkem nepracující, ale modrým ptákem stejně vykořisťované třídy. Ať si soudruh zkusí zajít k sousedovi, který vydělává víc a říct mu o peníze( stejné noviny o stránku dříve polemika Jany Bendové ). Když se to ale propere přes stát je to prý v pořádku. Ste normální?

V každém případě bych těmto utopistů umožnil život v komunismu. Vydal bych jim legitky, očipoval bych je. To proto aby si v obchodech mohli nakoupit jen jeden druh jogurtu, ženy by dostávaly vložky jednou do roka na příděl, cestovat by mohli pouze z Česka na východ, sledovat by mohli v televizi jen zprávy a pořady vzniklé před rokem 89 - to proto, že jsou ideologicky v pořádku, plat bych jim dal taky před revoluční a byty by taky byly jen na příděl. Když by náhodou někdo z nich protestoval, tak by byl předveden na služebnu policie, tam zmlácen a bez udání důvodu by ho podrželi nějakou dobu ve vazbě. Já nevím jak vy, ale já bych si pár svobod vydobytých po revoluci rád ponechal. Protože jinak by mě za tenhle blog zavřeli aspoň na deset let. Díky čau

Autor: Robert Šafarčík | středa 4.2.2009 10:47 | karma článku: 16,98 | přečteno: 670x
  • Další články autora

Robert Šafarčík

Můj opožděný průjem

3.1.2013 v 12:04 | Karma: 13,23

Robert Šafarčík

Politická korektnost je blbost

20.10.2010 v 12:46 | Karma: 45,66

Robert Šafarčík

Kostka vs. obdélník

17.9.2010 v 10:52 | Karma: 14,17