Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Člověk český (Homo schvejcus)

Tento zajímavý druh se vyskytuje v oblasti Českého masivu po Beskydy a se svými třemi poddruhy: Homo schvejcus pragensis, Homo schvejcus moravicus a Homo schvejcus sileticus zde patří k nejhojnějším.

Výskyt: Druh byl oficiálně uznán 28.října 1918, kdy mu byla oficiálně založena rezervace v oblasti Českého masivu ukončená masivem Západních Karpat (tehdy se k druhu ještě mylně přiřazoval člověk slovenský - homo tatraticus, pozdější výzkumy profesorů Klause a Mečiara ovšem dokázaly naprostou a zásadní odlišnost obou druhů). Jeho jednotlivé poddruhy lze najít rozlezlé téměř po celém světě (např. nemalá populace v okolí amerického Chicaga, kde se již mísí s místními druhy). Jeho častý výskyt byl zaznamenán také v Londýně, Monacu (speciální druh homo rittigus), Monte Argentariu a dalších větších sídlech. Někteří jedinci druhu dokonce zimují ve vzdálených destinacích jako je Thajsko či Nový Zélánd, kam odlétají s příchodem zimy.

Charakteristika: Druh žije ve smečkách (tzv.rodinách, jež jsou mnohdy narušovány občasnou promiskuitou některých členů), dosahuje průměrné váhy okolo sta kilogramů (nejtěžší chycený exemplář měl 260 kg) a výšky okolo 180 cm (nejvyšším svého druhu byl 224 cm). Potud se od průměrného člověka příliš neliší. V dalších vlastnostech je již opravdu velice specifický, což by mohlo vyhovovat zvláště chovatelům se zálibou v jisté perverzi. Jedním z určujících znaků je spotřeba piva, která kolísá okolo 150 litrů na jedince ročně. Od tohoto znaku se také odvíjí jeho značný výskyt v nálevnách všeho druhu. Specifikace u jednotlivých poddruhů: h.s.pragensis - hlavně pivo, h.s.moravicus - také pivo plus hojná konzumace vína a v neposlední řadě h.s.sileticus a zvláště jeho poddruh h.s.ostravicus - naprosto vše, co teče (metanol a etanol bez rozdílu). Dalším významným znakem je vysedávání všeho druhu a nadávání na vše okolo. Zvláště v nálevnách a při setkání větší smečky dochází k tzv.syndromu kolektivní chytrosti a někteří jedinci jsou schopní pomluvit úplně cokoliv a kohokoliv. Běžně se nadává na vše (na politiku, nedostatek slev, výhod, peněz; v zimě, že není sníh, když je, tak ho je moc nebo že už by mohl roztát, v létě na sucho, když prší tak zas je léto na hovno atd.) Toto stadium se může snadno zvrhnout v nekontrolovatelnou agresi, zvláště u tzv. bezkrkých jedinců, u nichž následkem nárůstu svalové hmoty nebyl vyvinut krk druhdy také mozek je zakrnělý. Tito se pak profilují různými kolektivními pokřiky s např.fotbalovou nebo nacionální tématikou. Večery, jak již bylo zmíněno, tráví druh obvykle popíjením s ostatními členy smečky nebo sledováním programů na podivných tv stanicích, kde se jiní příslušníci druhu pokouší o zpravodajství. Oblíbenými programy jsou Televizní noviny (aneb Černá kronika) a rozličné sportovní přenosy. Dalšími oblíbenými činostmi kromě pití, stěžování si a halekání hesel (fandění) jsou např. nakupování ve slevách, chataření, kutilství, telefonování mobilem (zatý důl evropských nadnárodních  operátorů) a ateismus - zvláštní druh náboženství nevyznávajícího vůbec nic. 

Rozmnožování: K rozmnožování druhu dochází poměrně pravidelně klasickou koitální cestou mezi jedinci opačného pohlaví, ovšem množí se také jedinci stejného pohlaví. Ovšem zatím bez úspěchu.

Potrava: Člověk český není náročný na stravu. Je všežravý, ale najdou se i výjimky spásající pouze byliny nebo naopak žeroucí pouze masitou stravu. Jako jeden z mála druhů na světě je ideální pro chov z hlediska kvality stravy. V tomto kritériu je jeden z nejméně náročných. Svou potravu si obvykle obstaravá u krmelců (v mluvě domorodců nazýváno super či hypermarket). Zdejší potraviny jsou, pod tlakem na cenu, neustále doplňovány různými chutnými Éčky a jinými sajrajty, ale českému člověku to nevadí (zde by se, podle některých výzkumníků dala vysledovat příbuznost s prasetem domacím). Naopak v tomto prostředí velmi dobře prospívá. Za potravou vychází druh obvykle okolo poledne či odpoledních hodin. Starší jedinci druhu jsou, však čiperní již od ranních hodin a byly pozorovány hojné výsky ty již kolem sedmé hodiny, zvláště pak v okolí Kauflandu.

Autor: Robert Šafarčík | úterý 23.4.2013 8:50 | karma článku: 10,97 | přečteno: 464x
  • Další články autora

Robert Šafarčík

Můj opožděný průjem

No když může mít novoroční projev moravský samuraj Tokio, tak můžu k národu promluvit stručně i já. U jeho projevu sem totiž málem usnul a nedočetl ho. Moje škoda. Tolik frází sem dlouho nečetl. Ale o tom psát nechci....

3.1.2013 v 12:04 | Karma: 13,23 | Přečteno: 954x | Diskuse| Ostatní

Robert Šafarčík

Politická korektnost je blbost

Naučme se nazývat věci pravými jmény. Ti čtyři "géniové" by měli dostat čas, se nad svým činem - za peníze daňových poplatníků pochopitelně - zamyslet. Ta mediální masáž a výroky jsou, ale trochu moc.

20.10.2010 v 12:46 | Karma: 45,66 | Přečteno: 8051x | Diskuse| Ostatní

Robert Šafarčík

Kostka vs. obdélník

Tak to se zas soudruzi v politice předvedli. Vláda nemá na dotaci na vědeckou knihovnu do Ostravy, která byla příslíbena už jejími předchůdci. No nic šetříme a kultura je první zbytnou věcí, kterou můžeme postrádat. Ale hlavně, že je na zbytečný stadion pro čutálisty.

17.9.2010 v 10:52 | Karma: 14,17 | Přečteno: 1162x | Diskuse| Ostrava

Robert Šafarčík

Ostravská Maracaná aneb parodie na město kultury

Dnešní MfD přinesly zajímavou zprávu - v Ostravě se bude stavět fotbalový stadion pro 25 tisíc lidí. Stát bude asi 1,25 miliardy. Až dotud nic nového. Zajímavé je na tom to, že Ostravě jako kandidátovi na evropské město kultury 2015 chybí městská galerie, dále krajské město postrádá novou budovu vědecké knihovny ......... !!? Ale stavět se bude plácek pro pár pošahanců honících se za kusem nafouklé vepřovice.

22.1.2010 v 22:58 | Karma: 23,45 | Přečteno: 2064x | Diskuse| Politika

Robert Šafarčík

Slyšel jsem kokrhat kohouta.....

Začalo to nevinně. Hospoda. Skoro bratranec. Pivo. Jedno. Pizza, druhé, třetí .... Bar. Další kamarádi. Zelená jedna druhá však víme....

3.10.2009 v 5:05 | Karma: 7,93 | Přečteno: 1123x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Komentátor Schmarcz se po extempore se Šlachtou dočkal vyhazovu z televize

20. června 2024  18:42

Televizní stanice CNN Prima NEWS ukončila spolupráci s komentátorem Martinem Schmarczem. Ten se při...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo pět lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  20:05

Pět lidí lidé zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska....

Bouřky nyní sužují východ Česka, od západu se z Německa valí další

27. června 2024  17:56,  aktualizováno 

Česko zasáhl v odpoledních hodinách pás bouřek. Nový se pak ze západu postupně přesouvá směrem na...

Cizincem ve vlastním městě. Přistěhovalci Bardellu nesnášejí, venkov uhranul

27. června 2024

Premium Národní sdružení kráčí ve Francii k volebnímu vítězství, ne všude se však těší oblibě. Partaj...

Straně Le Penové radí s bezpečností ruská exmodelka. Je to agentka, viní ji

27. června 2024  19:25

Francouzská nacionalistická strana Národní sdružení, která by po předčasných volbách mohla...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1558x

Seznam rubrik