Šťastné, sladké a veselé!

Stal se zázrak, zázrak velebnosti...! Aneb kterak se i v Čechách nakonec zhmotnil duch vánoční a všechno dobře dopadlo, milé děti.

V pondělí 14.12. léta Páně 2015 stal se ve Dvoře Králové zázrak a to ne ledajaký. Byl obrovský. Vážil hned několik desítek tun, byl celý červený, po obvodě krásně bíle svítil a z jeho boku nás pozdravil Santa Claus. Objevil se před ctihodnými občany přímo na náměstí T.G. Masaryka. Sám T.G. Masaryk, pokud by žil, by jistě byl nadšený něčím tak skvělým a odvážně vyhlížejícím a kdo ví, zdali by dokonce nesesedl ze svého koně a nevyrazil na vyjžďku s tímto chrabrým AMERICKÝM ořem. Ano, AMERICKÝM. Představte si to milé děti, jakou dálku musel k nám urazit z té AMERIKY, aby jste ho vy, dnes, ve Dvoře Králové mohli obdivovat…

Takhle nějak by napsal třeba Jakub Deml záznam do kroniky našeho města. Mimochodem je opravdu velká škoda, že naší kroniku nepíše Jakub Deml.

Vraťme se ale k té skvělé události. Je to opravdu fenomén a současně doklad toho, jak moc jsme pod vlivem médií a hlavně televize. Podívejte se přece na tu nádhernou reklamu, jak v ní ty krásné červené vánoční kamiony s nápisy Coca Cola jednou v řadě za sebou zasněženou krajinou a všude, kudy projedou, se rozsvěcí stromy kolem cesty. Pak přijíždí jeden z nich do města a v ulicích, kudy jede, ho sledují skrz okna všechny rozzářené dětské oči. Mávnutím kouzelného proutku a mrknutím oka Santy Clause se i jejich domy rozsvítí. Děti vybíhají ven a jsou šťastné. Začaly vánoce.

Na tom přeci není nic špatného, že? Dokonce se dá říct, že je to i vkusné a poetické. Jenže, jedná se o stejnou substituci jako v případě nechvalně známého úřadování jeho neméně vypaseného kolegy z Ruska. Dědy Mráze… A nejen to. My už vlastně ani nevíme, o čem ty vánoce jsou. Přiznejme si to, my jsme v drtivé většině dokonce rádi, že tu ten kamion byl. On byl totiž tááák skvěle hmatatelný a troubil a svítil a všichni jsme ho viděli. A že nás tam bylo. A co víc! My si odteď vlastně ty vánoce můžeme každý dokonce i koupit! No není to super? Tak šťastné, sladké a veselé :)

Šťastné, sladké a veselé.

 

Autor: Marcel Šádek | úterý 15.12.2015 9:33 | karma článku: 6,09 | přečteno: 249x
  • Další články autora

Marcel Šádek

Tak to chtěla

31.12.2023 v 11:48 | Karma: 6,57

Marcel Šádek

Svědomí

18.11.2022 v 10:24 | Karma: 4,04

Marcel Šádek

Chlebíček

11.3.2022 v 9:22 | Karma: 7,11

Marcel Šádek

Gól, který jsem nikdy neviděl.

21.12.2021 v 14:33 | Karma: 9,29