Tři kroky k úspěchu

Míváte někdy pocit nízkého sebevědomí? Býváte nejistí a nerozhodní? Máte už Váš cíl na dosah, ale úspěch a dosažení cíle stále nepřichází? Seznamte se s následujícími tipy pro zvýšení sebevědomí a začněte je používat.

1) Buďte aktivní a jednejte!

Nestačí jen číst a čekat, že se Vaše sebevědomí zvýší. Je nutné jednat! Rozhodli jste se, že dosáhnete svého cíle, tak úkol dotáhněte až do konce. Splňte daný úkol i přes překážky, které Vám stojí cestě. Nepodlehněte obavám a strachu z neúspěchu. Je možné, že se Vámi stanovená doba o nějaký den prodlouží, ale to není tak důležité. Pro zvýšení Vašeho sebevědomí, je rozhodující úspěšně splnit úkol a dosáhnout Váš cíl. Sebevědomí, které takto získáte, bude ohromné.

JOHN C. MAXWELL: Lidé, kteří jsou přesvědčeni, že budou mít úspěch, úspěch mají, i když se opakovaně potýkají s protivenstvím. Jiní mohou od života dostat to nejlepší, a přesto pořád selhávají, protože v sobě vidí poražené.

2) Žijte teď!

Žijte přítomností, ne minulostí. Žijte pro tuto chvíli, ta Vás dostane z chmurných úvah a nečinnosti. Neúspěšní lidé se obracejí do minulosti, žijí v minulosti a trápí se tím, co kdy a jak udělali, kdyby bývali jednali jinak, kdyby se nestalo to anebo ono.

Pokud máte myšlenky upřeny do minulosti, tyto myšlenky Vám brání v pohledu na život v přítomnosti.

Zdá se Vám, že je všechno těžké a složité?

Neberte život tak vážně, nebojujte s ním, berte život s nadhledem. Svým myšlením si sami vytváříme problémy, starosti a různé zábrany, proč nemůžeme něčeho dosáhnout. Úkol bude pro Vás jednodušší, s optimistickým přístupem, snáze začnete.

3) Překonejte svůj strach!

Sebevědomí si nejvíce zvýšíte překonáním strachu. Stará lidová moudrost říká: "Strach má velké oči". Má pravdu. Tím, že se něčeho bojíte, si vytvoříte v mysli řadu výmluv a zdůvodnění, proč nemůžete úkol splnit a odložíte jej na později. Odkládáním vše ještě zhoršíte, máte více času na vymyšlení dalších výmluv. Ve skutečnosti je situace jiná, než jak ji díky svému strachu chápete. A čeho se nejvíce bojíte? Strachu z neúspěchu!

Ptáte se, jak strach z neúspěchu překonat?

Dělejte věci, kterých se bojíte. Začněte malými krůčky, ale začněte. Naučte se myslet pozitivně, neodsuzujte sami sebe, že jste udělali chybu. Myslete, jako úspěšní lidé, používejte afirmace na přitahování úspěchu. Afirmace jsou jednoduché a velice účinné pozitivní výroky. Mnoho úspěšných lidí používá pozitivní výroky při řízených audio relaxacích v hladině alfa. Řízenou relaxaci odbouráte stres a posílíte Vaše sebevědomí.

 

Přeji Vám zdravé sebevědomí

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivana Sáčková | úterý 4.10.2011 18:09 | karma článku: 6,89 | přečteno: 659x
  • Další články autora

Ivana Sáčková

Obchodníci nebo hyeny?

12.8.2012 v 11:22 | Karma: 22,36

Ivana Sáčková

Patříte mezi ty, co kradou?

17.6.2012 v 11:00 | Karma: 13,30