Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jako obchodní zástupce začínáte jezdit s dodávkou?

Jezdíte jenom osobním autem? Máte začít jezdit dodávkou? Je rozdíl jezdit s osobním nebo dodávkovým vozem? Kolik řidičů osobních aut umí couvat na zrcátka? Dodržujete skladovací systém zboží.

Nemám přesně spočítáno, kolik kilometrů jsem při práci obchodního zástupce najela, ale odhaduji kolem tři čtvrtě milionu. Jezdila jsem, jak s osobním autem, tak téměř šestimetrovou „dodávkou“, se kterou mám najeto víc než s osobákem.

Tipy, které obchodním zástupcům ušetří čas a starosti.

Čím víc prodejních položek máte, tím je důležitější systém skladování. V autě ještě více než ve skladě. Není nic horšího, než když projedete zátočinou a zboží se Vám sesype na hromadu. Zařiďte si, ať máte v dodávce pevné regály. Vyplatí se Vám to, i kdybyste si měli regály udělat svépomocí

Doplňujte a ukládejte, stejné zboží na stejné místo. Budete během pár dní vědět i po slepu, kde co máte a ušetříte spoustu času. Nejčastěji prodávané zboží si dejte tak, aby bylo co nejlépe a nejrychleji dostupné.

Hlídejte si při bočním větru, přechody ze závětří do nechráněného prostoru. Silné větrné poryvy Vás dovedou vybočit i o metr.

Dávejte pozor na značky (zasahují do vozovky) a různé výšky okapů, střech, ať hned nemáte šrámy na autě i na duši.

Při vjíždění do křižovatky si najíždějte kolmo k hranici křižovatky. Jinak při odbočování vlevo, neuvidíte provoz, ze strany spolujezdce.

Dávejte velký pozor na chodce nebo cyklisty na krajnici, hlavně za snížené viditelnosti. Zrcátka Vám přesahují dvacet centimetrů obrys auta, jsou zrovna ve výšce hlavy chodce. Kolikrát jsou chodci vidět na poslední chvíli nebo až je míjíte. Doporučuji nejezdit těsně u krajnice.

Při couvání z řady zaparkovaných vozidel buďte obezřetní. Než vidíte na silnici, na kterou couváte, máte třetinu auta ve vozovce. Při couvání je dobré zapínat výstražná světla (blinkry) nebo mít žárovku, která při couvání pípá. Málokterý řidič Vám zastaví a umožní bezpečné couvání, i když vidí, že vyjíždíte. Kdybyste způsobili nehodu, vina je na vaší straně.

U dodávek se musíte naučit couvat na zrcátka, jinak máte smůlu. Dodávky mají zrcátka dvojitá, tak vidíte na zadní kolo, bok auta a hranu střechy. Zacouváte přesně na centimetry.

Hlídejte si výšku a šířku, kde projedete. Některá parkoviště jsou omezena do 2tun. Do některé myčky se nevejdete nebo jenom se sklopenými zrcátky.

Krytá parkoviště mají udanou průjezdnou výšku, ale někde je vzduchotechnika udělaná níž a tak tam neprojedete. Někde nemůžete couvat, jinak si o strop utrhnete anténu, jak se otočí proti srsti.

Přemýšlejte, kde a jak parkujete, potřebujete místo na nadjetí a prostor před sebou nebo za sebou. U krátkých dodávek, je to jako osobákem, zaparkujete a vyjedete bez problémů.

Při ježdění s dodávkou nemusíte mít obavy. Sedíte pěkně vysoko a máte přehled, co se děje. Vidíte dřív a víc než z osobního auta. Při parkování je skvělým pomocníkem velký „rejd“, zaparkujete lépe než s osobním autem.

 

Autor: Ivana Sáčková | středa 30.11.2011 18:26 | karma článku: 15,33 | přečteno: 1464x
  • Další články autora

Ivana Sáčková

Obchodníci nebo hyeny?

Stále oblíbené předváděcí akce, končí stejně. Výsledkem jsou obelhaní staří lidé, kteří svoji důvěřivost draze zaplatili. Mnohdy je "úžasné zboží" stojí víc než jejich celý důchod. Na předváděcích akcích je pár lidí obětováno ve prospěch ostatních. Nikdo nechce koupit, tak vyberou někoho a už ho nepustí. Tak dlouho"vyvoleného" přesvědčují, až dotyčný podlehne a podepíše kupní smlouvu. Manipulace dostane i ty, kteří si myslí, že odolají a udělají si pěkný výlet

12.8.2012 v 11:22 | Karma: 22,36 | Přečteno: 1508x | Ostatní

Ivana Sáčková

Mýty o práci obchodního zástupce.

Jaké jsou 3 největší mýty o obchodních zástupcích? Většinou jsou mýty podložené negativními zkušenostmi. Svůj podíl na negativním hodnocení mají podomní prodejci. Rovněž i prodejci, odchytávající budoucí zákazníky na ulici. Tito prodejci mnohdy používají podivné praktiky, jenom aby prodali. Problém je, že tito prodejci vědí, že už Vás nikdy neuvidí.

7.7.2012 v 17:04 | Karma: 11,93 | Přečteno: 2009x | Ostatní

Ivana Sáčková

Bez praxe a zkušeností obchodním zástupcem.

Čtete dobře, opravdu je to možné. I v dnešní době, se dá najít firma, která Vás zaměstná na pozici obchodního zástupce bez praxe a zkušeností. Sen jedné mladé paní se stal skutečností. Z nezaměstnané maminky je obchodní zástupkyně. Je to přímo skvělé, že se matka dvou dětí nevzdala a šla si trpělivě za svým snem. Chtěla to dokázat. Stát se obchodním zástupcem, i když nemá praxi.

23.6.2012 v 11:18 | Karma: 10,96 | Přečteno: 2273x | Ostatní

Ivana Sáčková

Patříte mezi ty, co kradou?

Stále mě zaráží jedna věc. Proč musí lidi krást? Na jednu stranu slyšíte, jenom abych nepřišel o práci, co bych dělal, to je hrozné. Opačná stránka věci je, že stejného člověka přistihnete, jak krade. Proč? Kdo mu dal právo ukrást něco, co druhý vyprodukoval nebo si koupil. Nejlepší na tom je, že stejní lidé kritizují vše a všechny. Poukazují na to, že jejich práce není patřičně oceněna, jak si ti na hoře hrabou, ...

17.6.2012 v 11:00 | Karma: 13,30 | Přečteno: 1246x | Ostatní

Ivana Sáčková

Začínáte pracovat jako obchodní zástupce?

Začínáte v práci jako obchodní zástupce? Máte plnou hlavu toho, jak co dělat. Jak působit na zákazníky, jak působit profesionálně? Snažíte se schovat před zákazníky vaši malou znalost produktů? Vaši nejistotu schováváte za frajerství a okázalou suverenitu? Myslíte si, že jste u zákazníků za hvězdy, ale opak je pravdou. Většinová reakce prodavačů na nové prodejce je, "vyzkoušíme si tě".

2.6.2012 v 19:02 | Karma: 9,21 | Přečteno: 2152x | Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Kdysi ji voda nezajímala, teď jí chybí. Francii dráždí hráz Ženevského jezera

18. května 2024  17:07

Švýcarsko nemá o vodu nouzi. Jeho sousedé však ano. Francie, kterou loni zasáhla extrémní sucha, se...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Rakouská policie překazila útok 14leté islamistky, chtěla použít nůž a sekeru

18. května 2024  16:46

Rakouská policie oznámila, že překazila teroristický útok nožem ve Štýrském Hradci, který plánovala...

Charkovská oblast evakuovala deset tisíc lidí. Situace je kritická, míní expert

18. května 2024  11:04,  aktualizováno  16:10

Sledujeme online Ukrajina od zahájení ruského pozemního útoku v Charkovské oblasti v minulém týdnu evakuovala už...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1311x
Jmenuji se Ivana Sáčková, už léta jsem obchodní zástupce.

V začátku mi bylo pomoženo, dnes chci pomoc poslat dál. Věřím, že Vám v tom, jak být v životě úspěšným "obchoďákem", moje články pomůžou. Proto se web pro „obchoďáky“ narodil, a kdyby pomohl jenom jednomu člověku ke zlepšení jeho života, tak splnil svůj účel.

Podívejte se na stránky Školení pro obchodní zástupce".
Více dozvíte na mém webu www.ivanasackova.cz".