V. Putin: "Největší" stratég všech dob??

Apríla už bohužel bylo, takže to opravím. Největší možná, ale vojenský diletant v historii lidstva. Co vede k vytrvalému pádu ruské armády a pádu samotného Putina?? Dá se situace ještě obrátit?

 

Roky nás ruská propaganda masírovala tím, že je jejich armáda ta nejlepší největší na světě. Celý západ se bál toho, že jednoho dne Rusko zaútočí na Evropu a zastaví se až v Paříži. Pravda však vyšla na povrch. Ruská armáda je mýtus. Mýtus kterému jsme uvěřili nejenom my, ale samotné Rusko.

 

Velení bez pružnosti a rozhledu

Ruští velitelé zaspali dobu. Zdá se, že od dob Sovětského svazu nestudovali taktiku nepřítele a na to škaredě doplatili. Rusové zahájili útok pod dojmem toho, že ukrajinští velitelé budou postupovat stejně "hloupě" jako oni. Ruská logika: Ukrajina byla součástí SSSR a proto mají jejich velitelé stejné vzdělání. Bohužel pro Rusko, ukrajinští velitelé pochopili, že sovětská doktrína "nás mnógo" je archaická a učili se nové a moderní postupy ze západu. Verdikt? Rusko neuspělo v žádném z plánovaných bodů svého útoku a již nyní má fatální ztráty, které nikdy nenahradí.

 

"Tiše, Voloďo. Nepřítel poslouchá."

Největším problémem ruské armády je utajení. Jejich doslova až kreténismus v nepoužívání kódovacích zařízení je přivedl do stavu, kdy v momentě vynesení rozkazu o něm ví nejenom oni, ale i nepřítel a média z celého světa. Utajení padlo v momentě, kdy se od prosince Rusové chystali k útoku. Přál bych si vidět Putinův výraz, když mu volal americký prezident značka: "Vladimíre, my tě tam vidí, rozmysli si to." Normální velitel by se po propálení plánu raději stáhl a hledal nové alternativy, ale Rusko ne. Drželo pozice a Ukrajina získala měsíce k přípravě. Děkujeme V. Putine. Díky tvému egu a blbosti jsi už nyní rozboural svou armádu. Důkazem od stupiditě Rusů je včerejší incident, kdy byl náčelník generálního štábu ruských ozbrojených sil Valerij Gerasimov na Ukrajině zraněn. Víte, za normálních okolností není normální, aby celý svět věděl, kdy a kam jede takto lákavý cíl. Ukrajinci nepotřebovali rozvědku, aby věděli kdy a kde bude. Stačilo jim pustit si televizi.

 

Ofenziva na Donbase?? Dej si facku, Vladimíre

První fáze skončila, začala druhá. V předkladu: Dostali jsme nakládačku zkusíme to jinak. Ruská armáda se stáhla ze všech dobytých pozic na severu, přesunula se na východ a zahájila útok. Největší chyba všech chyb. Kdyby nelhali světu o své velikosti a hlavně sami sobě, a útočili na dvou frontách, Ukrajina by padla. Rusko je, ale národ Mičurina a Potěmkinových vesnic. Na papíru miliony v reálu tisíce. Rusko na útok na více frontách nemá kapacity. Aktuální postup na Donbasu je už sám o sobě prohra. Tím, že se stáhli od Kyjeva dali Ukrajině pocit vítězství a ten je už neopustí. Ruská armáda postupuje pomalu. Špatné zásobování, prakticky nulové doplňování ztrát a ignorace toho, že nemají vzdušnou převahu je odsoudila k porážce.

 

Kursk 21.století

Ukrajinská taktika? Zcela prostá. Partyzánskou taktikou opotřebovávají Rusy, zatímco chystají mohutnou ofenzívu. Díky zbraním a technice bude obrovská. Nadšenci vojenské historie se mají na co těšit, protože Ukrajina, řekl bych do týdne (dárek Putinovi k 9.5) spustí rozsáhlý pozemní útok po celé šířce Donbasu a začne vytlačovat Rusy zpět. Reakce Ruska?? Nemají čím je zastavit. Nachystejte popcorn a něco si přejte, bude padat hvězda. Sorry, Putině.

 

Shrneme si to. Jediné, co Rusko dokázalo (vojensky) je vlastní samo destrukce. I kdyby opravdu 9.května vyhlásil Putin mobilizaci a vzal to ve velkém, je mu to k ničemu. Co by asi svedli branci, když profesionálové selhali??? Rusko má jedinou možnost. Uznat chybu, odstavit vládu (i Vláďu) stáhnout se, omluvit se a pak dalších sto let "držet hubu" a kát se za to, co provedlo, protože není válka, kterou by nyní mohlo vyhrát. Děkujme V. Putinovi, že díky němu zavládla ve svobodném světě jednota a vůle postavit se zlu, protože zlo bude stejně vždycky poraženo.

 

 

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michal Sabó | pondělí 2.5.2022 6:29 | karma článku: 29,88 | přečteno: 956x