I Valdštejn by zíral

    Ruské ztráty na Ukrajině jsou natolik fatální a odpor Rusů jít do války, tak obrovský, že vláda musí přeplácet dobrovolníky. Dobrý obchod nebo velký risk?  

 

Podle neoficiálních zpráv ztratila ruská armáda od únorové invaze okolo 35000 až 40000 vojáků. Tyto astronomické ztráty Rusko nemůže kompenzovat. V případě vyhlášení mobilizace, by totiž hrozily otevřené nepokoje. Z toho důvodu se Rusko uchýlilo k jediné možné alternativě. Verbuje vojáky s vidinou velkého zisku.

 

Né zrovna nejostřejší tužky v penálu

Baškirsko, Tatarstán, Čuvašsko...Jedny z mála chudých ruských regionů, kde se verbuje nejlépe. Důvod je prostý. V těchto krajích panuje velká bída a suma, která je pro normálního Rusa naprosto směšná je tam opravdu astronomická. Putina vláda spoléhá, že verbování v těchto chudých krajích jim přinese kýžené úspěchy. Branců se hlásí stovky. Má to ale háček.

 

Minimální výcvik a hned do akce

Přesně tak to je. Velení cvičí vojáky pouze v řádu dní. Za tu dobu se voják nenaučí prakticky nic. Díky tomu se není čemu divit, že tyto "koloniální" prapory mají tak vysoké ztráty. Doslova potrava pro děla. Velení si s tím, ale hlavu nedělá. Mělo by. Velení totiž slibuje brancům 200 tisíc rublů (80 tisíc korun) měsíčně. Problém ale je, že peníze dostanou až na konci bojového turnusu. Riziko vzpoury a nepokojů je obrovské.

 

Vybavila se mi situace bitvy na Bílé hoře, 8. listopadu 1620. Stavovští žoldáci nedostali zaplaceno před bitvou a výsledek?? Fatální prohra a zběsilý úprk. Zadarmo žoldák nebojuje. V Rusku bude ještě veselo. Nechci být prorok, ale slibovaná velká, ruská, letní ofenziva bude utopena v krvi. Díky bohu. Rusku dochází dech a jeho vyhlídky na výhru na Ukrajině jsou zcela mizivé...

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michal Sabó | čtvrtek 4.8.2022 6:05 | karma článku: 24,17 | přečteno: 625x