Nejsou špatně čitelné knihy, ale jen špatní čtenáři.

Abychom pochopili smysl nadpisu, je to metafora, jedná se o lidskou povahu a její pochopení, zajímá Vás více? Čtěte dál.

 

Mnohdy se v životě setkáme s lidmi, které nedokážeme odhadnout ani po dlouhém čase, některé zase prokoukneme na první pohled, proč tomu tak je?

Já jsem zastáncem názoru, že záleží hodně na povaze člověk a jaké city k němu chováme. Také jedním z hlavních faktorů je, co si ten člověk prožil, pokud v životě zažil velké citové traumata, je jasné, že se naučil mnohem lépe skrývat své „pravé“ já, než člověk, který se setkal jen s obdivem, a štěstěna mu přála.

Z toho všeho plyne nadpis článku, člověk se může naučit skrývat svou povahu, své city, ale jedno se naučí jeden z tisíce a to skrývat pravdu v očích. Určitě to znáte sami, že z očí většinou poznáte pravdu, je to tak?

Ani v tomto textu nehledejte smysl, většinou je to reakce na nějakou událost z mého života, ale co kdybychom se naučili být lepšími čtenáři? Velice by nám to usnadnilo život a jak na to? To nevím sám, kdybych věděl, jsem už milionář a ležím na pláži v tropech. Pokud má někdo zaručený recept, tak sem s ním, určitě ho všichni oceníme.

PS: komu se článek nelíbí (no článek…), ať klidně kritizuje, i z negativních věcí se rád poučím a třeba se něco naučím;-).

 

Hezký den

 

Jiří Rýsler

 

Vím, že má články nedosahují velké kvality a kvantity, ale prosím sdílejte na facebook a kde můžete:) díky

Autor: Jiří Rýsler | čtvrtek 7.7.2011 12:16 | karma článku: 7,48 | přečteno: 998x