Jak migrují Češi

Migrace byla a je bez diskuse přirozený jev. Ale podívejme se na ni optimisticky a bez zkreslujících komentářů. Realita se objeví ve zcela jiném světle.

Začněme trochu stranou. Prý je katastrofální nedostatek bytů. Nesmysl. Mám možnost jezdit po českém venkově a dokonce v těsném pohraničí. Vidím spoustu bytů, prázdných domů, provozoven a dokonce i továren. Místní emigrovali do Prahy nebo alespoň velkých měst. Je tam totiž práce a  většinou lépe placená.

Developeři naříkají nad složitými podmínkami podnikání. Lež. Chtějí levně stavět přízemní domečky na zelené louce a prodávat za velké peníze. Nikdo se nedívá století zpět na velkoměsta, která řeší nárůst obyvatelstva vysokými domy jeden vedle druhého. Opravy starší zástavby nejsou lákavé. Samozřejmě, oprava budov devastovaných třicet let sběrateli kovů a bezdomovci je nákladnější. V cizině si staré zástavby váží, protože život v ní je jaksi lidštější. Nemluvě o historické hodnotě.

Takže co s tím? Řešení jsou dvě. Jednak pozvat migranty jiných národností z celého světa, a nastěhovat je na venkov (násilím, dobrovolně tam nepůjdou). Pokud dostanou bydlení a dostatečné sociální dávky, dojedou si na nákup do Prahy taxíkem.

Řešení druhé je jednodušší. Obehnat Prahu vysokou zdí a udělat z ní další stát EU. Brusel si s novým státem poradí, v Bruselu rozumí všemu. Venkov, který má v mnohém odlišné názory na kvalitu života a jak se ukazuje i názory politické, si bude vládnout sám. (Pokud se zbaví sebestředných politiků.) Je tu jediné riziko. V okolí velkých měst začnou stejně jako jinde ve světě vyrůstat slumy se vším, co k jejich existenci patří. Problémy řeší vlastními zákony. Živočišná společenství přemnožená na omezeném území se většinou likvidují omezenou reprodukcí, někdy i vzájemnou konzumací. Chudáci Pražáci.

(Všimněte si, jak se vyhýbám konstatování, že tzv. vyspělé země v rámci pomoci vykrádají vzdělanou inteligenci z chudších zemí, případně dovážejí málo kvalifikované síly na primitivní a málo placené práce. Mimochodem – zjistěte si, kolik analfabetů je například v Afghánistánu a podobných zemích. Výborná základna pro Průmysl 4.0.  Analfabetů v rodném jazyce, ne v angličtině natož v češtině.)

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Ryšán | pondělí 8.10.2018 8:49 | karma článku: 20,26 | přečteno: 604x
  • Další články autora

Karel Ryšán

Čekám a čekám…

25.9.2019 v 13:25 | Karma: 25,64

Karel Ryšán

Jak rozumět informacím!

17.8.2019 v 14:25 | Karma: 12,84

Karel Ryšán

Proč jsem optimista?

8.3.2019 v 9:21 | Karma: 12,35

Karel Ryšán

Svaté pravdy

1.3.2019 v 8:30 | Karma: 15,71

Karel Ryšán

Na obranu paní Schillerové

24.2.2019 v 9:16 | Karma: 38,25