Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Neděle – STOP práci!

Asi jste už taky postřehli, že neděle už není pro všechny dnem, kdy platí všeobecné pravidlo, že se nedělá. Místo toho slýcháme zvuk sekaček a cirkulárek. Doma se luxuje a uklízí. Lidé vyměnili návštěvu kostelů za novodobé svatyně zvané „hypermarkety.“ Ano vím, ne každý chodí do kostela, spoustu lidí jezdí na výlety, chodí do přírody a jinak odpočívají a to je velmi dobře.

Spíš mě zajímá ta menšina, proč ruší ostatní? Proč nerespektují, že neděle je dnem, kdy by měl byt klid a ticho. Je mi těch lidí i líto, protože se neumí zastavit. Neumí vychutnat volna, rodiny, přátel, Boha a krom toho omezují ostatní.

„Pamatuj na den odpočinku, že ti má být svatý. Šest dní budeš pracovat a dělat všechnu svou práci. Ale sedmý den je den odpočinutí Hospodina, tvého Boha. Nebudeš dělat žádnou práci ani ty ani tvůj syn a tvá dcera ani tvůj otrok a tvá otrokyně ani tvé dobytče ani tvůj host, který žije v tvých branách. V šesti dnech učinil Hospodin nebe i zemi, moře a všechno, co je v nich, a sedmého dne odpočinul. Proto požehnal Hospodin den odpočinku a oddělil jej jako svatý.“

Ano. Bůh ví, proč dal člověku toto přikázání. On je Pánem a tvůrcem veškerého stvoření a ví, že člověk potřebuje jeden den v týdnu, kdy si odpočine.

 

http://www.projektizrael.cz/internetova-tv.php

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Daniel Rusz | neděle 8.5.2011 14:22 | karma článku: 13,72 | přečteno: 1658x
  • Další články autora

Daniel Rusz

Za „koho“ bojovat?

Není dne ve kterém by nás media „nebombardovala“ informacemi o různých nepokojích a válečných konfliktech ve světě. Často, když slýcháváme tyto informace, ihned víme na kterou stranu bychom se postavili a kdo je v právu. Jindy je to o dost složitější. Asi každý z nás teď více vnímá (konflikt na Ukrajině) jak se nepokoje rozšiřuji a jsou čím dál blíže.

6.5.2014 v 14:51 | Karma: 6,67 | Přečteno: 292x | Diskuse| Ostatní

Daniel Rusz

Naděje lepšího života

V posledních dnech jsme byli a stále jsme svědky ohavných činů zabijáka z Toulouse. Přemýšlím nad tím, jak někdo může něco takového udělat? Zabít mezi jinými i bezbranné děti, dívat se jim do očí a v tu chvíli vystřelit a vzít život? Tento svět je plný násilí, bezesmyslných válek, konfliktů, beznaděje... Kdy to skončí?

22.3.2012 v 11:06 | Karma: 7,93 | Přečteno: 538x | Diskuse| Ostatní

Daniel Rusz

Položit život pro druhého

"Toto je skutočný príbeh matky, obete zemetrasenia v Japonsku. Ked zemetrasenie ustupovalo, záchranári dosli k ruinam domu mladej ženy, cez trhlinu videli jej mŕtve telo. Pripadalo im ze je v nejakej cudnej polohe, ako človek ked sa modli, jej telo sa nakláňalo dopredu, a obidve ruky akoby nieco zadrziavali. Dom sa zrutil na nu a zlomil jej chrbticu a vazy. Zachranca sa s problemami dostal ku skare kedial mohol prepchat ku zene ruku, dufajuc ze by mohla byt nazive, ale jej studene a stuhnute telo bolo dokazom ze je uz davno mrtva. On a ostatní členovia tímu opustili dom a šli prehladavt ďalšie zrutene budovy. Z nejakeho dôvodu sa vedúci tímu vrátil ku zrúcanine domu mŕtvej ženy. Opäť pokľakol a strcil ruku do uzkej strbiny a prhladaval priestor pod mrtvym telom. Zrazu vykríkol s nadšením: "Dieťa! Tam je dieťa! "Celý tím pracoval spoločne, a opatrne odstranovali ruiny okolo tela mŕtvej ženy. Bol tam 3 mesacny chlapček zabaleny v kvitkovanej deke, pod mrtvym telom matky. Je zrejmé, že žena podstupila najvacsiu obetu na záchranu svojho syna. Keď sa jej dom padal, používala svoje telo, aby kryla svojho syna pred padajucimy troskami. Malý chlapcek ešte pokojne spal, keď ho vedúci tímu vytiahol spod mrtvej mamy. Ked lekar vysetroval chlapceka, rozbali deku a nasiel tam mobil na ktorom bola textova sprava ,,Ak toto prezijes, musis si pamatat ze Ta millujem" Vsetci si podavli si telefon z ruky do ruky a so slzami v ociach citali spravu ktoru zanechala matka pre svojho syna. "Ak prezijes pamataj si že ťa milujem." Tak dokaze milovat len matka." Jay Indy Kingston

6.1.2012 v 10:33 | Karma: 13,21 | Přečteno: 896x | Diskuse| Ostatní

Daniel Rusz

Víra, nikoli vědecký názor

Víra je osobní vztah, ne matematická souladnost čísel. Víra je oko, které vidí neviditelné. Boha nemůžeme spatřit pomocí prostředků fyzikální optiky. Lidé říkají: „Až to uvidím, tak tomu uvěřím.“ Ne neuvěří. Nemohou. Můžeš věřit jen něčemu, co nevidíš. To co vidíš, je skutečnost, na tom není čemu věřit. Jestli můžeš něco dokázat, nemá to s vírou nic společného. Nikdo nevěří, že dva a dva jsou čtyři. Každý to ví. Ale Bůh chce víru. Bez víry však není možné zalíbit se Bohu (Ž 11:6) Blahoslavení, kteří neviděli a uvěřili (Jan 11:6). Tímto způsobem získáme Boží požehnání, ne tím, že budeme tak chytří, že nebudeme věřit ničemu, co si nemůžeme poměřit. R. Bonke

4.1.2012 v 10:46 | Karma: 11,99 | Přečteno: 888x | Diskuse| Ostatní

Daniel Rusz

Radost jménem spasení

„V něm nás vyvolil ještě před stvořením světa, abychom před ním byli svatí a bezúhonní v lásce. Ve své laskavé vůli nás předurčil, abychom skrze Ježíše Krista byli přijati za jeho vlastní. Chvála jemu za tu slavnou milost, kterou nás obdařil ve svém Milovaném!“ Efezským 1:4 Lidé, kteří o křesťanství málo ví, často říkají, že věřící jsou málo inteligentní, slabí, slepí, lidé kteří potřebují v životě nějakou berličku, nějakou pomoc. Jsou manipulování a jdou slepě jak ovce za pastýřem. Ano my jdeme za naším pastýřem Ježíšem Kristem, ale ne nějakým člověkem. Bohem a stvořitelem tohoto světa, který nás vede tímto životem. Každému dal svobodnou vůli činit rozhodnutí. Víra v Ježíše, je osobní víra. Není to davové šílenství, manipulované vůdci. Víra se prožívá v srdci a Bůh se dívá na lidské srdce. Ti, kteří Krista nepřijali, ale pouze „zdědili“ jako nějakou hezkou tradici nikdy nebudou moci pochopit a prožívat víru v pravém, osobním slova smyslu.

31.12.2011 v 16:12 | Karma: 12,51 | Přečteno: 725x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

V církvi jich je opravdu moc. Papež šokoval hanlivým výrazem pro gaye

27. května 2024  21:50

V katolické církvi je už příliš mnoho homosexuálů, a proto by další neměli vstupovat do kněžských...

Jak to Němcům vtlouct do hlavy. Macron rok trénoval, aby jim to řekl po jejich

27. května 2024  21:33

Když v pondělí Emmanuel Macron střídal francouzštinu a němčinu při projevu k evropské mládeži v...

Pavel dorazil do Jordánska, přivezl humanitární pomoc pro civilisty v Gaze

27. května 2024  21:15

Český prezident Petr Pavel v pondělí večer přistál v jordánském Ammánu, kde bude v dalších dnech...

VIDEO: Jak v akčním filmu. Po zuby ozbrojení Poláci chytili českého dealera

27. května 2024  20:48

Polská policie zadržela muže z Česka, na kterého byl vydán mezinárodní zatykač kvůli podezření z...

Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA
Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA

Už jste slyšeli o nové pokračovací mléčné výživě BEBA SUPREMEpro 2 určené dětem od ukončeného 6. měsíce? Nyní můžete tuto nejdokonalejší recepturu...

  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Student a křesťan, zajímám se o společnost a není mí jedno kam český národ směřuje

Seznam rubrik