Konec Zemana v médiích

Nějak jsem nepochopil, proč velmi mírné vyjádření nesouhlasu s Milošem Zemanem, které provedla Lenka Dusilová, sklidilo tak bouřlivou reakci.

Chápu, že s ní někdo nesouhlasí, ale vulgární reakce mi v tomto kontextu přišly jaksi neadekvátní. 

Následně jsem si přečetl komentář v Lidových Novinách, který rovněž nesouhlasil s vyjádřením Lenky Dusilové. Byl nesouhlasný s formou a kontextem ne s obsahem. To mě trochu překvapilo. A začal jsem nad tím vším uvažovat.

Úplně na počátku kralování Zemana, jsem jaksi nechápal hysterii českých médií. Zdálo se, že do úřadu usedl člověk nasazený KGB, školený v Číně a financovaný guerillami z afriky. Vždy mi trvalo asi půl hodiny, než jsem se dozvěděl skutečná fakta. Ve většině novinových článků byly zkreslené informace o Zemanovi. Pak jsem si přečetl článek s titulkem, který naznačoval, že chce Zeman zvětšovat své pravomoce a přitom uvnitř článku byla citace Zemana, ve které navrhoval, aby mu nějaké pravomoce byly odebrány. Došla mi trpělivost, zlomil jsem hůl nad českými médii a přestal se o mediální rozbor našeho prezidenta zcela zajímat.

Ze svého stoického postoje o přehnanosti novinářů a ne zas tak velké špatnosti Zemanově mě vytrhl zátah policie na FAMU a následné vyznamenávání policistů na hradě. Co se skutečně stalo nevím, a nehodlám už tomu věnovat svůj čas, ale mám takový návrh pro všechny blogery, novináře a mediáře.

Navrhuji o Zemanovi vůbec nepsat. Pokud je skutečně tak špatný prezident tak nepomůže o tom ještě psát. Stejně tomu spoustu lidí neuvěří. Já už možná jo, ale nehodlám tomu věnovat čas. Sesadit Zemana se už do konce volebního období asi nepodaří, takže zůstavá už jenom jediné nebezpečí, kterému by se dalo zamezit. A tím je znovuzvolení. Proto o něm nepište. Ať dělá co dělá. Nepišme. Ignorujme. Nedělejme nepřímou reklamu a nebude zvolen. Z mediálního prostoru prezident Zeman zmizí. A to celou dobu milí mediáři chceme, nebo ne?

Čtenářům na oplátku navrhuji o Zemanovi nečíst. Pokud ho máte rádi, tak Vás ti západem podplacení novináři nenaštvou. Pokud ho nemáte rádi, pak Vám jediní praví novináři neprohloubí depresi. Čas strávený čtením o Zemanovi můžeme raději věnovat fotbalu, hraní na hudební nástroj či skákání na trampolíně.

Já a moje pětiletá dcera volíme trampolínu. A vy?

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Rusnok | pátek 6.5.2016 12:29 | karma článku: 32,86 | přečteno: 4937x
  • Další články autora

Pavel Rusnok

Tolerance mého otce

10.6.2016 v 12:00 | Karma: 13,00

Pavel Rusnok

V cele s pětiletou dcerou

3.6.2016 v 12:10 | Karma: 30,13

Pavel Rusnok

Povinná maturita z tance

27.5.2016 v 11:58 | Karma: 15,06

Pavel Rusnok

RegioJet security

20.5.2016 v 14:03 | Karma: 17,23