Česká nízkost Martina Komárka aneb kdo neříká pravdu

Nemám rád články Martina Komárka týkající se kauzy klánovického golfového hřiště, vždy mě totálně vytočí! Proč? Kvůli informační jalovosti s jakou pan Komárek k této kauze přistupuje a více než o golfu či lese vypovídá o sobě.

Vy byste snad kvůli zisku také nelhali?“, hledá přední politický komentátor odpověď v závěru svého článku poté, co obviní obě strany sporu o Klánovický les ze lží. Zatímco ti jedni podle Martina Komárka -sršatci - pouze lžou, ti druzí - nadšenci a kapitalisti - lžou a intrikují ve prospěch svých skvělých snů a zisků. Autor nás nenechal na pochybách, na kterou stranu sporu se přiklání. Mohlo by mi to být jedno, kdyby…
Kdyby autor sám nelhal nejen nám čtenářům, ale i sám sobě. „Golf prý hubí vzácné rostliny a živočichy. Pravda? Nic takového tam není.“, tvrdí autor. Pan Komárek totiž zřejmě rozumí úplně všemu. Možná, že je to zkušenost, ke které přišel ve své nové roli politického komentátora. Politici často hrají na to, že mohou vše a umí vše. Většinou je ta „hra“ natolik silná, až se stává skutečností...

Když pan Komárek napíše, že žádní vzácní živočichové a rostliny v Klánovickém lese v místech, kde se má vybudovat golfový areál nejsou, tak tam prostě milí čtenáři nejsou. Tečka.
Nebo
Budou zničeny tisíce vzácných stromů. Pravda? Pokud se hřiště postaví, bude vykáceno méně stromů, než kolik ročně těží dřevaři. Vzácné žádné.“, dodává autor článku.
Jenže pan Komárek nedomyslel, že ty pokácené se při lesní těžbě brzy opětovně vysadí. Tak hovoří lesní zákon. Drobný, ale podstatný rozdíl. Lesáci obvykle také les nebagrují až do hloubky 80 cm a nenaváží do lesa tisíce tun neživotadárného štěrku a písku.

Nejhorší na celé věci je to, že tato fakta autor moc dobře zná. Ale nehodí se mu! Nehodí se mu do konstrukce článku, ve kterém jsou slova skládána do líbivého kontextu, který jde ale úplně mimo realitu a zejména tu klánovickou.
Je mi jedno, pane Komárku, pokud souhlasíte s podvody, s lhaním a kdo ví ještě s čím! Asi jste příliš načichl politikou. Jen to proboha o sobě nepište! Novináři čtenářům vytvářejí vzory a my bychom jednou mohli být všichni stejní jako Vy. Ale pak by svět už za nic nestál.
Doufám a věřím, že existují lidi, kteří by kvůli tomu vašemu ne sprostému slovu – zisku – nelhali a nepodváděli. Ne všichni jsme stejní. Zatím. Naštěstí.

P.S. na tomto odkazu naleznete všechny připomínky zaslané odbornými institucemi k řízení EIA - zjišťování vlivu projektu golfového hřiště na životní prostředí. V procesu, který raději před svým dokončením a zveřejněním výsledků investor sám zastavil. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Roušar | čtvrtek 5.11.2009 0:43 | karma článku: 22,03 | přečteno: 1287x
  • Další články autora

Pavel Roušar

Pan Babiš na rozkrájení

8.9.2015 v 8:35 | Karma: 24,49

Pavel Roušar

Betonový Bém

3.6.2010 v 23:12 | Karma: 25,37

Pavel Roušar

Ukradnou referendum?

9.11.2009 v 16:43 | Karma: 14,94

Pavel Roušar

Mlžení kolem golfu

14.10.2009 v 11:03 | Karma: 12,38