Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Klánovický podraz, odeesácký obraz

Určitě jste již něco slyšeli o tajné schůzce odeesáckých bossů v golfové klubovně v Klánovicích. Ale snad jen klánovičtí znají konsekvence, které stojí v pozadí…

Schůzku svolal Alexandr Vondra. Proč Vondra a proč do Klánovic?

Vondra totiž toto prostředí důvěrně zná, v golfovém klubu FGRP si nalezl nové přátele. Vraťme se ale trochu v čase.

Je 7. listopadu loňského roku. Bývalý disident Vondra s údajným spolupracovníkem bývalé StB vedeného pod krycím jménem „Karas“ společně s dalšími zapíjí totální porážku. Den se jim skutečně nevyvedl – hlasy v klánovickém referendu o výstavbě golfového hřiště uprostřed Klánovického lesa byly sečteny a 4/5 hlasujících občanů výstavbu golfu v Klánovicích odmítlo!

Toho dne to nebylo žádné náhodné setkání, Vondra se do kampaně za úspěch golfistů aktivně zapojil. Loboval za vítězství golfistů a tak to byla i jeho prohra. Meda Mládková až po delší době přiznala přátelům, že to byl právě Vondra, který ji před návštěvami Klánovic zavolal a mediální podporu, kterou nabídla klánovickým občanům, jí vehementně rozmlouval. Prý to golfisté vyhrají, ať si občané dělají cokoliv.

Dopadlo to ale úplně jinak. Meda přijela a občany podpořila. Příznivci lesa referendum vyhráli, Meda i Vondra byli zklamáni. Vondra byl zklamaný výsledkem, Meda jeho postojem. Klánovickým občanům však věřila oni ji, na rozdíl od Vondry, nezklamali.

Co musí udělat kmotr, aby neztratil vliv? No přeci najít si nového kmotřence! Takového, co má kontakty a vliv, který jeho původní kmotřenec ztrácí. Ano, Bém, který loboval u klánovického starosty za „zvážení“ golfového projektu vliv opravdu ztrácí. A tak je ruka v rukávě. Vymyslí se obchod win – win. Odeesáčtí spiklenci nalézají příjemné prostředí pro své tajné meditování, golfový investor nabízí jistě řadu výhod, které se nedají odmítnout a zato …získá nové kontakty na účastníky spiklenecké schůzky. A ty potřebuje, protože na ty původní již spoléhat nelze. Máme si skutečně myslet, že pan Vondra své nové přátele Nečasovi a jeho druhům nepředstavil?

V řadách ODS je klánovické referendum a golf v Klánovickém lese tabu. Můžete psát komukoliv, můžete se kohokoliv z ODS zeptat, zda podpoří výsledky klánovického referenda a můžete si být jisti, že se žádné odpovědi nedočkáte. Proč? Je snad informace, jak se ODS staví k výsledkům referenda, tajná? Psali jsme Topolánkovi, Nečasovi, tiskovému mluvčímu, psali jsme mhohokrát zastupitelům pražské ODS. NIC. Žádná odpověď, taky odpověď.

ODS má v pražském zastupitelstvu většinu a jako jediná může změnit územní plán, aby byl výsledek referenda pevně zakotven. Na včerejším zasedání pražského zastupitelstva vystoupil klánovický starosta s žádostí, aby byl na pořad jednání zařazen bod projednání změny územního plánu v Klánovickém lese. Jejich požadavku, který klánovičtí zastupitelé magistrátu předali už v září 2005, té změny, která se již pět let ze záhadných důvodů nedaří na magistrátě projednat. A jak to dopadlo? Tušíte správně, ODS tuto další snahu svou většinou opět zablokovala.

Tak alespoň nějaký optimistický závěr.

Klánovický investor v předloňském roce zrekonstruoval klubovnu. Na černo. A na oslavu znovuotevření uspořádal uprostřed lesa velkolepý ohňostroj. Státní správa zasáhla a investor si vysloužil vydání zákazu užívání stavby, zahájené řízení k odstranění nelegálně zbudovaných částí a odborem životního prostředí bylo zahájeno řízení ohledně ohňostroje.

Příběh má však pokračování…

Kmotři se vyznačují svým velkým vlivem. A ti klánovičtí ho mají.

Magistrátem vydaný zákaz užívání přes naše upozorňování nikdo nevymáhá! Zákon v takovém případě umožňuje dávat hříšníkovi opakovanou pokutu. To však nikdo nedělá. Proč? Snad proto, aby se dál v klubovně mohly kout tajné pikle.

A jak probíhá řízení k ohňostroji? Úřad Praha 21 byl magistrátem na stížnost investora potvrzen jako podjatý, kauza mu byla odebrána a předána jinam. Proč? Protože vedoucí oddělení ochrany životního prostředí JUDr. Kozáková neprokázala, že nemá nadstandardní kontakty s občanskými sdruženími, které aktivně vystupují proti záměru investora na výstavbu golfového hřiště. Přestože se s nimi vůbec nestýká a dělá pouze svou práci …

V Klánovicích veřejně hovoří o tom, že až se Vondra stane Nečasův rádce nebo dokonce ministr, nedej bože ministr životního prostředí, že je s lesem amen.

A co říká Vondra? „Já svou práci nedělám pro nějaký konkrétní post, dělám to jako službu. Pokud ale budu požádán, abych se práce ve vládě zúčastnil, tak jsem připraven. Myslím si, že mám zkušenosti v oblasti zahraniční a bezpečnostní politiky, ale i zkušenosti senátora za Litoměřicko v oblasti venkova a životního prostředí," řekl MFDnes.

 

ODS dál klánovické referendum přehlíží, je čas, přehlížet ODS.

Klánovický podraz je odeesácký obraz… a tak rád bych už konečně napsal něco jiného…

 

Autor: Pavel Roušar | pátek 18.6.2010 1:50 | karma článku: 29,71 | přečteno: 2502x
  • Další články autora

Pavel Roušar

Pan Babiš na rozkrájení

Marketéři volebního hnutí ANO nám opět ukázali nový směr. Model společných fotografií lídrů a pana Babiše na bilbordech fungoval, tak proč by nefungoval i po volbách. Jen už to musí platit někdo jiný. Vy!

8.9.2015 v 8:35 | Karma: 24,49 | Přečteno: 2142x | Diskuse| Ostatní

Pavel Roušar

Betonový Bém

Zdálo by se, že je pro politickou stranu sebevražedné jít proti výsledkům referenda, ve kterém 82 procent občanů-voličů chce les a ne golf. Pražská ODS a betonový Bém to vidí ale jinak!

3.6.2010 v 23:12 | Karma: 25,37 | Přečteno: 1614x | Diskuse| Politika

Pavel Roušar

Ukradnou referendum?

V naší zemi se krade. Kradou se peníze, hmotné a duševní statky, kradou se tituly. Někoho to nepřekvapí, pouze si rozšíří obzory, co všechno se ještě dá ukrást. Nejnověji je krádeží ohrožený i výsledek referenda...

9.11.2009 v 16:43 | Karma: 14,94 | Přečteno: 1016x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Pavel Roušar

Česká nízkost Martina Komárka aneb kdo neříká pravdu

Nemám rád články Martina Komárka týkající se kauzy klánovického golfového hřiště, vždy mě totálně vytočí! Proč? Kvůli informační jalovosti s jakou pan Komárek k této kauze přistupuje a více než o golfu či lese vypovídá o sobě.

5.11.2009 v 0:43 | Karma: 22,03 | Přečteno: 1287x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Pavel Roušar

Mlžení kolem golfu

Když golf tak s grácií! Proč do toho zase tahat Paroubka...? Stačilo přeci říci, že projekt výstavby golfového hřiště v Klánovicích je tak špatný, že souhlasné stanovisko ministerstva získat nemůže.

14.10.2009 v 11:03 | Karma: 12,38 | Přečteno: 1050x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Sadiq Khan: první muslim jako starosta Londýna a první, kdo jím je už potřetí

4. května 2024  17:46,  aktualizováno  20:43

Starostou Londýna byl znovuzvolen labourista Sadiq Khan. Mandát obhájil potřetí v řadě, což se...

U nás cyklostezky, v Polsku dálnice. Využít dotace EU jsme vždy nezvládli, říká expert

4. května 2024

Premium Od vstupu Česka do Evropské unie uplynulo 1. května 20 let. Jak tu dobu zhodnotit? Podle politologa...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1529x
Hledal jsem lidi, kteří chtěli ochránit Klánovický les před kácením kvůli golfu. Existovali a díky nim zůstal les lesem.

Všem, kteří nezůstali stranou, moc děkuji.

Stal jsem se starostou městské části s přáním zlepšit fungování veřejné správy. Věřím na participaci úřadů s občany, strategické plánování a řízení. Věřím v občanskou společnost.

Nyní jako opoziční lokální politik pokračuji tam, kde se nepodařilo věci dotáhnout. I s Vaší pomocí :-)

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky