Proočkovat většinu ČR není ani teoreticky ani prakticky možné

Odbornící hlásají, že aby byla nastolena kolektivní imunita, je třeba proočkovat tu 50%, tu 60% či dokonce 70% obyvatel ČR. Jenže, otázka zda proočkujeme 50% či 70% není vůbec namístě.

Předně je třeba si říct, že proočkování 60% populace ČR skrze "očkovací centra" je naprostá chiméra. To zkrátka není časově zvládnutelné.

Uvažujme 60% obyvatel ČR, tedy dejme tomu 6 000 000 osob. Dále vycházejme z toho, že prozatím bude nutné používat očkovací schéma o dvou injekcích. Celkem tedy bude třeba napíchat 12 000 000 jehel. Dále je záhodno uvažovat, že vakcína nebude mít z imunologického hlediska dlouhou trvanlivost a bude tedy potřeba každý rok či jednou za dva roky celou tu masu lidí přeočkovat.

Ale což, Blatný se hecne a nechá zřídit tisícovku očkovacích center a ty budou  muset naočkovat řekněme 48 000 pacientů denně - každý každičký pracovní den. Tedy 48 pacošů za den.

Aby byla naplněna litera zákona, lékař musí alespoň přibližně projít kartu pacienta, zjistit, jaká je jeho aktuální zdravotní situace a zda náhodou nesplňuje jednu z X podmínek, která jej činí vakcinace neschopným. Lékař musí pacienta poučit o nežádoucích účincích, pacient musí podepsat v tomto případě minimálně 2 papíry.

No řekněme, že jeden pacient stráví "na sále" 10 minut, takže to máme krásných 480 minut denně, tedy 8 hodin.

Ale Blatný ví, že dlouhodobě je koncept "očkovacích center", kam se polovina republiky nechce a druhá nemůže kodrcat, takže rozmělní zátěž mezi praktické lékaře a ti budou jásat. Tedy alespoň ti, co mají v evidenci 500 oveček. Ti, co mají v kartotékách 3 000 jmen (a takových doktorů je hodně), ti už tak nadšeni nebudou. A tyto praktiky nespasí ani ta zázračná "vektorová" jednodávková vakcína, která vám do zadku vpraví skutečný oslabený koronavirus a vy budete přísně virologicky vzato skutečně nemocní (a také samozřejmě infekční).

Jinak, pokud se pamatuji, tak posledně, co jsem se k těmto datům dostal, tak obvyklá cena hrazeného výkonu aplikace injekce je krásných 200 Kč za každý vpich.

Tož tak.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Rotter | pondělí 11.1.2021 13:31 | karma článku: 21,73 | přečteno: 1047x