Jak dál?

S tím islámem to není a nebude jednoduché. Když o nich hanlivě říkáme, že jsou "sto let za opicema", tak to není od věci. Ne sto, ale necelých tisíc let. Ano, oplácí nám, ač si to třeba neuvědomují, "naše" křížové nebo křižácké výpravy, což byly vlastně vojenské výpravy ve středověku, které vyhlašoval papež proti muslimům, pohanům a kacířům. Účastníci takové výpravy před zahájením skládali slib a byli označeni znamením kříže, který si našívali na šaty, a proto se nazývali křižáci. Byli dobrovolníky, měli za účast na výpravě přislíbeno odpuštění hříchů a požívali ochrany církve. První křížovou výpravu vyhlásil papež Urban II. roku 1095.

Dnes je to samozřejmě jinak, je mnoho důvodů a příčin, proč se to děje převážně v Evropě, přesněji, proti křesťanům. Vždy se najde nějaký "netrpělivý" fanatik, který chce plíživou islamizaci urychlit. Protože není normálně myslící, tak mu nedochází, že po každé akci následuje reakce a nenávist proti všem vyznavačům Mohameda, nebo co to mají za Boha, že mohou vraždit. Proč si myslím, že jde o plíživou islamizaci? Pomalu se roztahují po kontinentu, využívají demokratických výhod, svobod všeho druhu a naivity zastánců multikulturních názorů. Pomalu si vytipují oblasti, kde a jak mohou začít prosazovat svá "náboženská práva", protože vědí, že si zatím nikdo neuvědomuje ono nebezpečí, kdy se jednoho krásného dne probudíme a v zákonech se objeví právo šaría (m. j. ukamenování za cizoložství, useknutí ruky za krádež nebo bičování za pití alkoholu). Přeháním, asi se toho bát nemusíme, protože by nás zbylo málo a jedna ruka přece netleská.

Tím nechci naznačit, že není reálné nebezpečí tak vzdálené. Stavby mešit, modlitebny a školy, jsou takovou pátou kolonou do řad křesťanského světa.

Nikdy mě takové úvahy nepřišly na mysl, ale když si uvědomím, že tři hoši se rozhodli pomstít se humoristickému časopisu a nikdo tomu nezabránil, pak je tu otázka, jak je možné, že si nikdo nevšiml přípravy na ten hrůzný čin.

Já to nechápu. Bezpečnostní služby mají mnoho informací, jak se svět rozhořčoval, když ukázal Edward Snowden, co vše se dá sledovat. Jenže asi blahovolnost zpracovatelů zpráv nenašla potencionálně nebezpečného člověka. Zaorálek v ČT 24 řekl, že mají málo lidí na sledování předpokládaných teroristů. Ten pařížský masakr odstartoval něco, čemu bych rád řekl probuzení z letargie po 11. září.

A jaká opatření děláme?

Nás se to netýká?

Více na: http://www.rottpanorama.cz/

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivo Rottenberg | pátek 9.1.2015 15:10 | karma článku: 14,18 | přečteno: 489x
  • Další články autora

Ivo Rottenberg

Zlatej Klaus

28.7.2019 v 0:22 | Karma: 27,44

Ivo Rottenberg

Krátce z jiného úhlu pohledu.

7.5.2019 v 16:45 | Karma: 24,75

Ivo Rottenberg

Malá vzpomínka - pokračování

30.3.2019 v 11:46 | Karma: 14,42