Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ještě jednou vajíčková bitva

Když jsem napsal svůj předcházející blog o vajíčkové bitvě, schytal jsem to od některých Paroubkových příznivců, jako kdybych sám hodil nejméně deset vajec. Ale v mém blogu nebylo o házení vajíček ani slovo. Jenom jsem napsal, že vajíčko se stalo symbolem, opakuji symbolem, boje proti Paroubkovi. Zmínil jsem se o skupině Vejce pro Paroubka v každém městě!, která se vytvořila na facebooku. Příznivci ČSSD v diskuzi k tomuto blogu udělali z této skupinu lůzu napojenou na ODS. Ale tak to ale vůbec není!

Dnes už má tato skupina více než padesát tisíc členů. Vesměs mladých. Pochybuji, že jde o sympatizanty ODS. Navíc zakladatel této skupiny sám vyzývá členy, aby upustili od házení vajíček.

Cituji: POUŽITÍ VAJEC A VYJÁDŘENÍ NESOUHLASU Rád bych Vás upozornil a poprosil, abyste rozvážili použití vajec jakožto munice (obzvláště vzhledem k nadcházejícímu mítingu v Praze). Útoky se totiž dost dobře mohou stát vodou na Paroubkův mlýn. Využijme vajec jako symbolu (elegantní řešení je kupříkladu vejce vyfouknuté) a přejděme k poklidné formě vyjádření nesouhlasu. INTELIGENTNÍ a NEVULGÁRNÍ transparenty, vejce ve vztyčených rukou, různé způsoby lehce provokativní recese (viz. marťani v Litoměřicích). V těchto případech můžeme využít hulvátské chování pana Paroubka a nezákonné jednání jeho bodyguardů ve svůj prospěch. Pokud se naopak nevzdáme přímých vaječných útoků, může toho ČSSD velice dobře využít proti nám. Pokud jsou schopni nastrčit svoje lidi převlečené za řadové občany do davu přihlížejících návštěvníků mítingů, stačí aby jeden z nich hodil k pódiu kámen nebo jinak projevil v rámci provokace nepřiměřenou agresi a je jasné, na koho padne vina. Jeho spojitost s ČSSD bude samozřejmě neprokazatelná. Proto vás prosím a vyzývám: Zamyslete se nad způsoby projevu nevole, vemte rozum do hrsti, rozhlížejte se kolem sebe a pokuste se zamezit projevům agrese, které uvidíte. Nenechme ze sebe udělat násilníky!

Konec citátu. Z toho jasně vyplývá, že na facebooku nešlo v žádném případě o výzvu k házení vajíček. Nechci hledat historické paralely, ale když fašisti sami zapálili Říšský sněm, vytvořili si záminku k následným represím. Z tohoto důvodu se i já distancuji od jakéhokoliv násilí, které opět plodí násilí. A znovu připomínám závěr svého předcházejícího blogu: dobře rozvažme, koho budeme volit. Ne kterou stranu, ale kterou osobnost té které strany. Dostaňme do politiky alespoň pár slušných lidí. A toho nedocílíme házením vajíček, ale každodenní účastí na politickém životě. Jít k volbám je jen minimum. Je důležité se vyjadřovat ke všemu, co se nás týká a umět si vynutit i to pitomé referendum nejen k radaru a Evropské unii, ale i k dalším věcem, aby bylo jasné, že nejsme jen hloupé stádo, se kterým si může jakýkoliv zkorumpovaný politik dělat co chce. A všem příznivcům Paroubka, kteří se do mne v diskuzi u minulého blogu pustili, děkuji za vysokou politickou kulturu, se kterou tak učinili. Udělal jsem si o vás docela zajímavý obrázek.

Autor: Ivan Rössler | středa 27.5.2009 21:38 | karma článku: 22,29 | přečteno: 1040x
  • Další články autora

Ivan Rössler

Petr Oliva

V roce 1972 jsem dělal rozhovor s devětadvacetiletým Petrem Olivou. Vezměte ukázku z tohoto rozhovoru jako malou vzpomínku na herce, který nás nedávno opustil.

10.2.2019 v 8:08 | Karma: 13,30 | Přečteno: 702x | Diskuse| Kultura

Ivan Rössler

Ivan Mládek 77

Dnešní sedmička v datu (7. února) není jediným šťastným číslem Ivana Mládka. Dneska svůj datum narození obohatil o další dvě sedmičky, protože dnes se Ivan Mládek dožívá sedmdesáti sedmi let.

7.2.2019 v 7:44 | Karma: 23,35 | Přečteno: 1058x | Diskuse| Kultura

Ivan Rössler

Lovec perel Mirko Pašek

Dnes je to sedmnáct let, co zemřel v jednadevadesáti letech spisovatel Mirko Pašek. Jeho Lovci perel patří asi k nejznámějším knížkám, které napsal. A není jich málo. Tou první je Loď Opanake, která vyšla, když mu bylo třicet let.

6.2.2019 v 10:47 | Karma: 14,61 | Přečteno: 379x | Diskuse| Kultura

Ivan Rössler

První den Novy

4. 2. 1994 začala vysílat TV Nova. Už je to pětadvacet let. Měl jsem to štěstí, že jsem u zrodu Novy byl. Její start jsme připravovali necelý rok. Dostal jsem na Nově na starosti zábavu.

4.2.2019 v 9:00 | Karma: 13,15 | Přečteno: 492x | Diskuse| Kultura

Ivan Rössler

Ticho za Jana Palacha

Ve středu 16. ledna to bude padesát let, kdy se na Václavském náměstí upálil na protest proti sovětské okupaci Jan Palach, tři dny na to na následky svého popálení zemřel. Chtěl bych v této souvislosti napsat o písni Ticho.

14.1.2019 v 9:29 | Karma: 20,98 | Přečteno: 600x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Podporujeme kulturu nahoty. Obec na Sardinii jako první umožní nudistické sňatky

3. května 2024  7:26

Obec San Vero Milis na severu středomořského ostrova Sardinie jako první v Itálii umožní sňatky...

Demonstrace v Tbilisi pokračují. Premiér odvolal návštěvu Spojených států

3. května 2024  7:08

Gruzínská policie začala zatýkat demonstranty, kteří i ve čtvrtek pokračovali v metropoli Tbilisi v...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1848x
Scénárista, textař, dramaturg. Pracoval v rozhlase, vydával desky v Pantonu, dramaturgoval festivaly Rockfest a Porta, byl šéfredaktorem TV NOVA. Víc na www.irossler.cz