Politický liberalismus a bezbřehá tolerance

"Islám je nejvytrvalejší nepřítel, jakého naše civilizace kdy měla, a může se kdykoli v budoucnu znovu stát stejně velkou hrozbou, jakou byl v minulosti". Hillarius Belloc, anglický spisovatel ( z eseje r.1938)

Liberalismus, který většina lidí na Západě dnes se sympatiemi pokládá za samozřejmou součást naší kultury, protože je výlučně západní invencí, v sobě obsahuje zárodky sebezničení.

Podle amerického politologa Jamese Burnhama, je to ideologie sebevraždy Západu, protože mu dovoluje smiřovat se se svou likvidací.

Liberalismus, je politické antibiotikum:dokáže léčit spoustu chorob, ale nadměrná dávka dokáže zabít i pacienta.Ve své důslednosti absolutní tolerance a svobody dává svobodu i všemu, co jej chce zničit.Toleruje netoleranci a sám sebe před ní dobrovolně odzbrojuje.Je proto snadno ovlivnitelný, přemožitelný a ovládnutelný idejemi a silami netolerantními a antiliberálními.

Britský filozof, rakouského původu Carl Popper varuje:

"Rozšíříme-li neomezenou toleranci i na ty netolerantní, nejsme-li připraveni bránit tolerantní společnost před útokem netolerantních, ti tolerantní budou zničeni a tolerance s nimi.Proto si musíme na záchranu tolerance vyhradit právo netolerovat netolerantnost".

Jinými slovy říká to samé Thomas Mann:

"Tolerance se stává zločinem, jestliže napomáhá zlu".

Historie nás učí, že v bezbřehé toleranci vítězívá i početně malá skupina odhodlaných totalitaristů.Stačí si například připomenout, jak zneužitím tolerance zvitězil Hitler nad výmarskou republikou, nebo islám nad původními komunitami křesťanskými a židovskými na Středním východě.

Německý novinář Michael Mannerheim říká:"Kdo prokazuje toleranci netolerantnímu konkurentovi, musí si přiznat porážku od samého začátku".

S někým, kdo nás chce zničit, není mír dosažitelný tolerancí.Logika a selský rozum takovou samozřejmou jednoduchost diktuje všem.Kromě liberálů.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Roman Pražák | úterý 18.10.2011 13:41 | karma článku: 30,20 | přečteno: 2065x
  • Další články autora

Roman Pražák

Oriana Fallaci:Dopis Svatému otci

29.1.2012 v 17:10 | Karma: 26,18

Roman Pražák

León Daudet-O liberalismu

3.1.2012 v 12:43 | Karma: 11,78

Roman Pražák

Slova Geerta Wilderse

4.11.2011 v 21:11 | Karma: 36,10

Roman Pražák

Elisabeth Sabaditsch Wolff

25.10.2011 v 1:04 | Karma: 23,25