Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Úskalí odlišnosti(rozdílnosti)-Byron M.Roth

"Totalitní metody a utopické ambice multikulturalismu mají své kořeny v komunistické ideologii" - anglická spisovatelka Doris Lessingová

Americký profesor psychologie Byron M.Roth v pětisetstránkové studii The Perils of Diversity(Úskalí odlišnosti) s podtitulem Imigration and Human Nature(Imigrace a lidská přirozenost) bije na poplach před masovou imigrací a zvrácenou ideologií multikulturalismu.

Některá jeho slova:

"Jedním ze základních prvků lidské psychiky je přirozená preference vlastních a nedůvěra až nevraživost vůči cizím.Tento prvek se nedá z psychiky vymýtit, pouze dočasně potlačit.Proto multietnické společnosti dosahují sociální harmonie tíže než společnosti monoetnické.

K přijetí za své je u těch cizích zapotřebí velké přizpůsobivosti, vůle k sebetransformaci a důkazů loajality.

Tímto principem se(často bezděky a s naprostou samozřejmostí) řídily v západním světě všechny dřívější imigrace, jejichž potomci se dokonale integrovali do hostitelské společnosti, s uchováním určitých kulturních nebo náboženských odlišností, které s domácí kulturou a právním řádem nebyly v konfliktu.

Politika masové imigrace v západních zemích. kterou provádějí svým národům odcizené elity proti vůli a obavám svých občanů bez ohledu na tento psychologický prvek, se dá udržet v provozu jen utužovaným totalitním útlakem, který podkopává samotné základy západní společnosti."

Ve své knize uvádí příklady desítek publikací, které musely být na soudní příkazy staženy z oběhu(knihkupectví i knihoven), všímá si jak jsou šikanováni a obviňováni z tzv.bělošské nadřazenosti vědci, kteří si dovolí říct, že západní civilizace je specifickým(a genetickým)produktem Evropanů.

Dokumentuje, jak příliv imigrantů a jejich upřednostňování na trhu práce i sociálním zabezpečení poškozuje nejvíc chudší vrstvy hostitelských zemí, a klade otázku, co je na levicových stranách ještě levicové, když škodí těm které mají tradičně chránit.

Zaznamenává, že multikulturní a masově imigrační orientaci propagují téměř všechny intelektuální establishmenty, levé i pravé, včetně téměř všech církví.Kniha se hemží srovnávacími statistikami ekonomických výsledků, vzdělanosti, zločnnosti, a jiných sociálních fenoménů podle regionů a etnik, které pomáhají vysvětlit vyšší zločinnost imigrantů afrických a středovýchodních, než domácích Evropanů.

Sleduje statistiky imigrace do USA za poslední dvě staletí a shledává v nich zlom v šedesátých letech minulého století.Tím je první vlna imigrace netoužící se přizpůsobit Americe, nýbrž přizpůsobit Ameriku sobě.Táž vlna poprvé a v mnohém větší míře a větším tempem mění Evropu.

Profesor Roth shledává multikulturalismus(díky svému extrémnímu rovnostářství budícím nihilismus) prodlouženou rukou marxismu, neboť je-li si všechno rovné, pak nemůže existovat žádná hodnota či morální kodex, který by člověka opravňoval k jakékoli loajalitě a sebeobětování.Tím by také zanikla veškerá pohonná síla a smysl civilizace a civilizovanosti.

Nic z toho však dosud neodrazuje západní elity od pokračování v díle zániku Západu.Jedinou nadějí na změnu této sebedestrukce vidí Roth už jen v "lidové revoltě obrovských rozměrů proti existujícímu řádu".

Proto je Rothův závěr jednoznačným a nesmlouvavým odsouzením a varováním:

"Ti, kdo západní společnosti pod masivní imigrací vrhají střemhlavě do velkých změn, jejichž následky jsou v nejlepším případě nepředvídatelné, jsou hluboce amorální a děsivě arogantní, když se vyžívají v politice pramenící z jejich pocitu morální povýšenosti vycházejícího z téměř náboženské víry, že všichni lidé jsou si rovni ve všech ohledech a všichni dokážou žít pohodlně v jakémkoli sociálním uspořádání."

Autor: Roman Pražák | neděle 28.10.2012 16:51 | karma článku: 16,45 | přečteno: 985x
  • Další články autora

Roman Pražák

Oriana Fallaci:Dopis Svatému otci

Oriana Fallaci (29.6 1929 - 15.9 2006) světově proslulá italská novinářka a spisovatelka, autorka románů, rozhovorů s významnými politiky a státníky a reportáží z většiny stěžejních ozbrojených konfliktů druhé poloviny 20. století.Jako válečná zpravodajka působila například v zemích Blízkého východu, Latinské Ameriky, Vietnamu nebo třeba roku 1956 v Maďarsku. O.Fallaci se proslavila provokativně vedenými rozhovory s klíčovými osobnostmi své doby stejně jako odmítáním politické koreknosti ve vyjadřování.

29.1.2012 v 17:10 | Karma: 26,18 | Přečteno: 1833x | Diskuse| Ostatní

Roman Pražák

León Daudet-O liberalismu

Lon Daudet-francouzský novinář, spisovatel, politik-pro mě zajímavý člověk s zajímavými názory.Zde předkládám jeho názor na liberalismus.

3.1.2012 v 12:43 | Karma: 11,78 | Přečteno: 1158x | Diskuse| Ostatní

Roman Pražák

Slova Geerta Wilderse

Geert Wilders-předseda PVV, v Nizozemí r. 2007 politik roku, r.2009 muž roku, r.2009 držitel italské ceny Oriany Fallaci - Za obranu svobody. Od roku 2004, kdy byly na něho vydány první vražedné hrozby, je pod stálou policejní ochranou a bez trvalého bydliště.

4.11.2011 v 21:11 | Karma: 36,10 | Přečteno: 2101x | Diskuse| Ostatní

Roman Pražák

Elisabeth Sabaditsch Wolff

Slyšeli jste už o té ženě?Pozoruhodně málo informací o této ženě, a jejím neuvěřitelném případu je k nalezení, i když by tomu mělo být přesně naopak.

25.10.2011 v 1:04 | Karma: 23,25 | Přečteno: 1706x | Diskuse| Ostatní

Roman Pražák

Právo diskriminovat

Zůstávání naživu si vyžaduje vědět proč.Nepřestávat vnímat, kdo jsme, co tvoří naši identitu, jak jsme stali tím, čím jsme, jak se dál stávat tím nejlepším, čím být můžeme.

23.10.2011 v 11:45 | Karma: 20,87 | Přečteno: 1671x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2762x
Nikomu své názory nenutím.Jen doufám,že hodně lidí má názory podobné.

Seznam rubrik